-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleistos dviejų iš daugybės Archie krikštatėvių tapatybės: jais tapo Harry auklė ir prižiūrėtojas

Du princo Harry artimiausi vaikystės mentoriai, palaikę jį sunkiausiomis jo gyvenimo dienomis – po princesės Dianos mirties – tapo jo ir sutuoktinės Meghan Markle sūnaus Archie krikštatėviais, rašo „Daily Mail“.
Tiggy Pettifer, Sasekso hercogai su sūnumi Archie, Markas Dyeras
Tiggy Pettifer, Sasekso hercogai su sūnumi Archie, Markas Dyeras / Vida Press nuotr.

Tiggy Pettifer, buvusios Harry ir Williamo auklės, bei Marko Dyero, jo prižiūrėtojo, Sasekso hercogai pernai liepą paprašė būti vienais iš kelių jų pirmagimio krikštatėvių. Abu šie asmenys – beveik nežinomos personos, lyginant su kitais kandidatais į poros sūnaus krikštatėvius, tarp kurių buvo ir garsios Meghan draugės: tenisininkė Serena Williams bei mados dizainerė Misha Nonoo.

Tačiau, kaip „The Sunday Times“ atskleidė šaltiniai, Harry norėjo, kad jo sūnaus krikšto tėvais taptų jam artimi ir svarbūs žmonės.

Vida Press nuotr./Princas Harry su karališkajai šeimai dirbusia aukle Tiggy Pettifer 1998-aisiais
Vida Press nuotr./Princas Harry su karališkajai šeimai dirbusia aukle Tiggy Pettifer 1998-aisiais

Harry ir Meghan Archie krikštatėvių tapatybių prieš krikštynas, kurios taip pat buvo privačios, neatskleidė. Taip juodu sulaužė vieną iš karališkosios šeimos tradicijų.

Sasekso hercogai neseniai atsisakė jiems suteiktų karališkųjų titulų ir persikėlė gyventi į Kanadą. Tai reiškia, kad mažasis Archie neturės tiek daug galimybių bendrauti su M.Dyeru ir T.Pettifer, kiek vaikystėje ir jaunystėje turėjo jo tėvas Harry.

Sasekso hercogų atžalos taip dažnai nebematys ir pati Anglijos karalienė Elizabeth II, princo Harry močiutė. Pasak „Daily Mail“, paaiškėjo, kad monarchė aštuonių mėnesių Archie nuo jo gimimo gegužę matė vos kelis kartus.

Nepaisant to, kad M.Dyeras yra net 20 metų vyresnis už princą Harry, jis karališkosios šeimos nariui buvo ne tik patarėjas, bet ir artimas draugas. Jis stipriai prisidėjo prie princo auklėjimo, o jųdviejų santykiai prilygo broliškiems ar net tėviškiems. Pasak šaltinio, M.Dyeras Harry buvo lyg „antras tėvas“.

Draugams žinomas kaip Marko, 53-ejų M.Dyeras 10-ojo dešimtmečio viduryje 1,5 metų buvo princo Charleso pagalbininku. Tuo metu Velso princas paprašė M.Dyero taip pat „užmesti akį“ ir į jo sūnus bei būti atsvara T.Pettifer, kuri atliko motinišką vaidmenį.

Vida Press nuotr./Markas Dyeris ir princas Harry
Vida Press nuotr./Markas Dyeris ir princas Harry

Praėjus pusmečiui po Dianos mirties, princas Charlesas turėjo išvykti į penkių dienų trukmės vizitą Afrikoje. Dar gerokai prieš tragiškai pasibaigusią avariją buvo suplanuota, kad jo sūnūs liks su motina. Kadangi kitos išeities nebuvo, Charlesas jauniausią savo sūnų pasiėmė su savimi. Kol Velso princas dalyvavo oficialiuose susitikimuose, Harry Botsvanoje leidosi į safarį, kurį suorganizavo būtent M.Dyeras. Nuo tada M.Dyeras tapo kertine figūra Harry ir Williamui, jiems stengiantis susitaikyti su motinos mirtimi.

Nutraukus darbo sutartį su princu Charlesu, M.Dyeras liko Harry mentoriumi.

Prieš dešimtmetį M.Dyeras įkūrė vadybos kompaniją „MDM Bars and Pubs“ ir vadovauja dviem alinėms pietvakarių Londone – „The Sand’s End“ ir „The Brown Cow“. Jose dažnai lankydavosi ir princas Harry.

Beje, princas Harry yra M.Dyero sūnaus Jaspero (6) krikštatėvis. Berniukas taip pat dalyvavo Sasekso hercogų vestuvėse.

Vida Press nuotr./Jasperas Dyeris Sasekso hercogų vestuvėse
Vida Press nuotr./Jasperas Dyeris Sasekso hercogų vestuvėse

T.Pettifer buvo Charleso ir Dianos sūnų auklė svarbiausiais jų gyvenimo metais. Nuolat šalia princesės Dianos buvusi T.Pettifer su Harry ir Williamu artimai bendrauja iki šiol. Be to, dar prieš tuoktuves ji buvo pakviesta susipažinti su Harry žmona Meghan.

T.Pettifer turi sūnų Tomą, kurio krikštatėvis, kaip jau galėjote nuspėti, taip pat yra princas Harry.

Vida Press nuotr./Tiggy Pettifer su sūnumi Tomu Sasekso hercogų vestuvėse
Vida Press nuotr./Tiggy Pettifer su sūnumi Tomu Sasekso hercogų vestuvėse

„Daily Mail“ primena, kad kol kas žinomos tik trijų Archie krikštatėvių tapatybės – M.Dyero, T.Pettifer ir Charlie von Straubenzee’o – verslininko, investuotojo ir artimo Harry draugo, su kuriuo princas susipažino mokykloje.

„Scanpix“ nuotr./Britų karališkoji šeima
„Scanpix“ nuotr./Britų karališkoji šeima

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius