Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus parduotas brangus M.Jacksono portretas

Michaelo Jacksono portretas, kurį nutapė amerikiečių menininkas Andy Warholas, netrukus bus parduodamas aukcione, tačiau prieš tai į jį bus leista žvilgtelėti visam pasauliui.
Andy Warholo tapytas M.Jacksono portretas.
Andy Warholo tapytas M.Jacksono portretas.

1984-aisiais sukurtas portretas bus demonstruojamas Londono „O2“ arenoje, kurioje turėjo vykti poplegendos paskutinieji koncertai. Vėliau brangus meno kūrinys bus išsiųstas į Niujorką ir ten parduotas.

Žalio atspalvio vadinamosios M.Jacksono „Thriller“ eros laikotarpio meno kūriniui jau dabar pranašaujama sėkmė aukcione. Portretas, kurio matmenys 76,2 ir 66 cm, Niujorke greičiausiai bus parduotas už milijonus.

Pradinė M.Jacksono portreto kaina – 500 tūkst. svarų sterlingų (daugiau kaip 2 mln. Lt). Tačiau garsaus tapytojo, filmų kūrėjo ir graviruotojo A.Warholo darbai aukciono metu pabrangsta dešimtis kartų.

Pavyzdžiui, jo tapytas aktorės Liz Taylor paveikslas 2007-aisiais buvo parduotas už 14 mln. svarų sterlingų, 57 mln. Lt. Tais pačiais metais, jo 1963 metais sukurtas darbas „Green Car Crash“ (kitaip vadinamas „Green Burning Car I“), kuriame vaizduojamas apsivertęs automobilis, skęstantis liepsnose, buvo parduotas už rekordinę 42,8 mln. svarų sterlingų, beveik 175 mln. Lt sumą. Tai didžiausia už A.Warholo darbą sumokėta suma, nors neatmetama galimybė, kad M.Jacksono portretas taip pat gali tapti rekordininku.

„Šis Andy Warholo portretas kartu sujungia neginčytinus popmeno ir popmuzikos karalius, – sakė paveikslo pardavėjo atstovė Janet Lehr. – Portretas buvo sukurtas, kai abiejų jų karjeros buvo didžiausiame pakilime, ir tai yra dviejų didžių talentų šventė globalioje kultūros istorijoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius