Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvusi R.Abramovičiaus žmona slepiasi 23 mln. eurų vertės dvare: baiminasi sankcijų

Šaltiniai skelbia, kad buvusi Romano Abramovičiaus žmona Irina Abramovič „gyvena baimėje“. Pranešama, kad 54-erų metų moteris slapstosi viename iš savo prabangių namų Jungtinėje Karalystėje. Priešingai nei buvusiam vyrui, JK ar ES sankcijų kol kas jai neskyrė. Tačiau Irina „baiminasi, kad jos prabangiam gyvenimo būdui gali kilti grėsmė“, rašo dailymail.co.uk.
Romanas Abramovičius ir jo buvusi žmona Irina Abramovič
Romanas Abramovičius ir jo buvusi žmona Irina Abramovič / Vida Press nuotr.

Buvusi „Aeroflot“ lėktuvo palydovė Irina Abramovič nuo Rusijos invazijos į Ukrainą slapstosi viename iš savo prabangių namų Jungtinėje Karalystėje, kurio vertė siekia 19 mln. svarų sterlingų (23 mln. eurų).

Vienas iš Irinos buvusių apsaugininkų sako, kad moteris baiminasi, jog jos prabangiam gyvenimo būdui gali iškilti grėsmė, nes ji turtą įgijo būtent po skyrybų su rusų milijardieriumi.

Tikslus I.Abramovič turto dydis nežinomas, tačiau aišku, kad ji turi daug prabangaus nekilnojamojo turto, įskaitant namus Londone, Vakarų Sasekse, Maskvoje ir Sen Tropeze.

Iš pradžių kalbėta, kad Irina turėjo gauti daugiau nei 2 mlrd. svarų sterlingų išmoką po to, kai 2007 m. po 16 metų trukusios santuokos išsiskyrė su R.Abramovičiumi.

Tačiau pora nusprendė išsiskirti Rusijoje, kur skyrybos laikomos paslaptyje ir priteisiama kur kas mažesnės sumos nei įprasta Jungtinės Karalystės teismuose.

Vida Press nuotr./Romanas Abramovičius ir jo buvusi žmona Irina Abramovič
Vida Press nuotr./Romanas Abramovičius ir jo buvusi žmona Irina Abramovič

Vėliau Rusijos verslo dienraštis „Vedomosti“ pranešė, kad buvusi oligarcho žmona gavo 155 mln. svarų sterlingų (185 mln. eurų), įskaitant namus, kuriuose gyveno santuokos metu, jachtą ir lėktuvą bei atskiras išmokas vaikams.

Kai kuriais skaičiavimais, išmintingai investavus jos turtas galėjo išaugti iki 500 mln. svarų sterlingų (600 mln. eurų).

Tarp jos įgytų namų – Fyning Hall, esantis 450 hektarų ploto valdoje netoli Petersfieldo, Vakarų Sasekse, ir du greta esantys Jurgių architektūros stiliaus dvarai Česterio aikštėje Londono Belgravijoje.

Vida Press nuotr./Irina Abramovič
Vida Press nuotr./Irina Abramovič

„MailOnline“ atskleidžia, kad žemės registro įrašuose Irina vis dar yra visų trijų nekilnojamojo turto objektų savininkė, nes 2007 m., po to, kai išsiskyrė, jai atiteko nuosavybės teisė.

Vienas iš penkiaaukščių namų Česterio aikštėje buvo nupirktas 2006 m. už 10,37 mln. svarų sterlingų (12,41 mln. eurų), taigi, įvertinus būsto kainų infliaciją, šiandien jo vertė viršija 20,8 mln. svarų sterlingų (24,90 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius