Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Dainininkė Toni Braxton dėl vilkligės komplikacijų atsidūrė ligoninėje

Viena žinomiausių JAV ritmenbliuzo atlikėjų Toni Braxton (45) penktadienį atsidūrė ligoninėje. Pasirodo, šios nelaimės priežastis – retos raumenų ligos sunkiosios miastenijos arba vilkligės komplikacijos.
Dainininkė Toni Braxton
Dainininkė Toni Braxton / „Scanpix“ nuotr.

Apie savo nelaimę dainininkė su gerbėjais pasidalino savo socialiniame tinkle „Twitter“. T.Braxton rašė „Sveiki visi. Šiuo metu esu ligoninėje. Dėl vilkligės komplikacijų ir susidariusių kraujo krešulių. Tikiuosi greitai grįžti namo. Ačiū už jūsų meilę ir palaikymą“.

Nepaisant komplikuotos ir itin retos ligos, kurios susirgimo priežastys medicinai iki šiol nėra žinomos, medikai tikisi dainininkę greitai pasveiksiant. Dainininkė apie šią savo autoimuninę raumenų ligą pranešė 2010-aisiais. Šia liga serga ir monstrų mama, popprincesė Lady Gaga.

Trumpai apie vilkligę

Sunkioji miastenija arba vilkligė (lot. miastenia gravis) – autoimuninė neuroraumeninė liga, kuomet organizme yra gaminami autoantikūnai prieš neuroraumeninių sinapsių acetilcholino receptorius, dėl ko neužtenka nervinio signalo pajėgumo per acetilcholiną stimuliuoti raumenis ir pasireiškia jų silpnumas (miastenija: gr. mys – raumuo, astheneia – silpnumas).  Priežastys nėra žinomos. Moterys serga dvigubai dažniau nei vyrai. Itin reta liga.

Gali pasireikšti raumenų silpnumu ir greitu nuovargiu bet kuriame amžiuje, dažniausiai jaunystėje. Dažniausiai paveikiami akių, veido, kaklo, galūnių lanko ir liemens raumenys. Gali pasireikšti voko ptoze (užkritimu), dvejinimusi akyse, veido mimikos ir burnos raumenų veiklos sutrikimu; balso užkimimu. Refleksai ir jutimai išlieka normalūs. Silpnumą sustiprina nuovargis, nėštumas, kalio trūkumas, infekcijos, emocijos, kai kurie vaistai. Ligonis greit pavargsta, būna sunku kalbėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius