-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiausiai įtakos mados pasauliui šiemet turėjusios garsenybės: pirmoje vietoje – Meghan Markle

Baigiantis metams paskelbtos mados pasauliui daugiausiai įtakos turėjusios žvaigždės. Aukščiausią poziciją „Lyst“ sudarytame sąraše užėmė britų karališkosios šeimos narė Meghan Markle, praneša „Daily Mail“.
Harry Stylesas, Meghan Markle, Timothee Chalametas, Lizzo
Harry Stylesas, Meghan Markle, Timothee Chalametas, Lizzo / Vida Press nuotr.

Kasmet sudaromam įtakingiausių stiliaus asmenybių sąrašui išnagrinėjami per metus surinkti duomenys apie populiariausias mados tendencijas. Net 216 proc. išaugo paieškų, kuriomis siekiama išsiaiškinti, ką renginyje ar susitikime vilkėjo 38-erių Meghan Markle, skaičius. Pernai Sasekso hercogienė buvo trečioje vietoje, o šiemet ji aplenkė net tokias mados tendencijas nustatančias garsenybes kaip Kardashianų-Jennerų klanas. Šiuo metu garsiausia jo narė Kylie Jenner atsidūrė tik septintoje vietoje, o M.Markle svainė Kate Middleton, kaip ir Kim Kardashian, net nepateko į dešimtuką. Šiemet K.Middleton – 11-a.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Sasekso hercogienė Meghan
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Sasekso hercogienė Meghan

Pasaulinė mados paieškos platforma „Lyst“ išnagrinėjo didelį kiekį duomenų, tarp kurių – pardavimai, puslapių peržiūros, tarptautinis žiniasklaidos dėmesio kiekis ir paminėjimai socialiniuose tinkluose, kad sužinotų, su kokia garsia asmenybe susijusiems mados reiškiniams 2019-aisiais buvo skiriama daugiausia dėmesio.

Meghan Markle

Kad itin domisi mada, M.Markle šiemet įrodė ne tik tapusi kviestine britiškojo „Vogue“ žurnalo rugsėjo mėnesio numerio redaktore, bet ir pristačiusi kapsulinę drabužių kolekciją, ne vieną su moterų apranga susijusią socialinę iniciatyvą.

M.Markle mados pasaulyje tapo tokia įtakinga figūra, kad kai kurios moterys ir merginos savo socialinių tinklų paskyras dedikuoja hercogienės stiliui, bando jį atkartoti, išleisdamos mažesnę sumą.

„Scanpix“/„PA Pictures“ nuotr./Sasekso hercogienė Meghan Markle
„Scanpix“/„PA Pictures“ nuotr./Sasekso hercogienė Meghan Markle

Timothee Chalametas

Įtakingiausias vyras mados pasaulyje – JAV aktorius Timothee Chalametas. Šiemet jis ant raudonojo kilimo nebijojo eksperimentuoti ir tai, kaip matoma, pasiteisino.

Vida Press nuotr./Aktorius Timothee Chalametas
Vida Press nuotr./Aktorius Timothee Chalametas

23-ejų kino ir televizijos serialų žvaigždė retai kada naudojasi stilistų paslaugomis. Atrodo, kad jam jų ir nereikia – šių metų „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremonijai aktorius juodai savo aprangai prabangos suteikė šviesoje tviskančiu „Louis Vuitton“ aksesuaru. Dėmesio vaikinas sulaukė ir filmo „The King“ premjeroje apsivilkęs džemperį su gaubtuvu.

Pasak „Lyst“, po tokio T.Chalameto stiliaus sprendimo net 192 proc. išaugo vyriškų džemperių paieška internete.

Vida Press nuotr./Aktorius Timothee Chalametas
Vida Press nuotr./Aktorius Timothee Chalametas

Zendaya

Nepaisant to, kad pernai pristatytame mados įtakingiausiųjų sąraše ji nepateko net į dvidešimtuką, šiemet Zendaya su trenksmu užkopė į trečiąją jo poziciją. T.Chalameto bendraamžės vienas įsimintiniausių šių metų stiliaus sprendimų – „Met Gala“ renginiui pasirinkta, šviečianti „Tommy Hilfiger“ Pelenės suknelė, karietos formos rankinė ir krištolinės kurpaitės. Vos tik Zendaya buvo įamžinta fotografų vilkinti įspūdingą suknelę, jos vardas instagramo paieškoje buvo įvestas kelis milijonus kartų, o susidomėjimas drabužio autoriais padidėjo daugiau nei 54 proc.

„Scanpix“ nuotr./Zendaya
„Scanpix“ nuotr./Zendaya

Dėka JAV aktorės daugiau dėmesio sulaukė ir kita garsi dizainerė Vera Wang. „Emmy“ apdovanojimų ceremonijai jos kurta žalia suknele pasipuošusi Zendaya dėl savo aprangos tapo labiausiai giriama to vakaro viešnia.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Zendaya
AFP/„Scanpix“ nuotr./Zendaya

Billie Eilish

Pirmą kartą įtakingiausių stileivų sąraše atsidūrusi Billie Eilish iškart tapo viena iš lyderių. Ketvirtą poziciją užėmusi 17-metė atlikėja savo 40 mln. sekėjų socialiniame tinkle ir gerbėjams iš viso pasaulio yra žinoma dėl dėmesį kaustančio, neretai neįprastu vadinamo stiliaus.

Visą vasarą vilkėjusi neoninės žalios spalvos drabužius, atlikėja padidino jų pardavimus visame pasaulyje net 69 proc.

Cardi B

Kas jau kas, bet Cardi B sugeba savo apranga patraukti kitų dėmesį. 27-erių atlikėja turėjo nemažai įtakos rugsėjo mėnesį vykusioje mados savaitėje, kai jos mados namų „Chanel“ bei dizainerių Thomo Browne ir Richardo Quinno kurti apdarai tapo labiau apkalbami nei naujausios kolekcijos.

Vida Press nuotr./Cardi B Paryžiaus mados savaitėje
Vida Press nuotr./Cardi B Paryžiaus mados savaitėje

Grupės „Blackpink“ narė Lisa

Daugiausiai įtakos žmonių stiliui turinčia žvaigžde Pietų Korėjoje tapo populiarios merginų grupės „Blackpink“ narė Lisa. Natūralus makiažas, švarkelių ir džinsų deriniai – štai kaip atrodyti siekia korėjietės.

View this post on Instagram

???? #BLACKPINK#블랙핑크#LISA#리사

A post shared by LISA BLACKPINK (@lisa.blackpink) on

Kylie Jenner

Nepaisant to, kad ji nebėra didžiausia mados influencerė, K.Jenner įtaka vis dar stipriai jaučiama. Justino Bieberio ir Hailey Baldwin vestuvių puotoje vilkėdama auksinę suknelę, susilaukė daugiau dėmesio nei pati nuotaka, skelbia „Lyst“.

View this post on Instagram

????

A post shared by Kylie ♥️ (@kyliejenner) on

Lizzo

Didelio populiarumo dėl savo kuriamos muzikos šiemet sulaukusi JAV atlikėja Lizzo, žinoma dėl išskirtinių sceniniams pasirodymams pasirenkamų kostiumų – spalvingų triko.

„Scanpix“ nuotr./Lizzo
„Scanpix“ nuotr./Lizzo

Labiausiai visiems įsiminė 31-erių hitų „Truth Hurts“ ir „Juice“ autorės „MTV vaizdo įrašų apdovanojimams“ pasirinktas derinys – šviesiai violetinės spalvos suknelė pūstomis rankovėmis, prie kurių ji priderino sidabrinius aksesuarus ir tviskančius aukštakulnius batelius.

Harry Stylesas

Didžioji dalis Harry Styleso sekėjų instagrame, kurių jis turi net 25 mln., jį seka siekdami nukopijuoti 25-erių atlikėjo stilių. Gegužę dėl jo išaugo vyrams skirtų auskarų paieškų skaičius, kai tokį segintis H.Stylesas buvo įamžintas „Met Gala“ renginyje.

View this post on Instagram

Mexico City One, Live On Tour.

A post shared by @ harrystyles on

Billy Porteris

Laužantis barjerus – būtent taip po „Oskarų“ ceremonijos buvo apibūdintas Billy Porteris, renginyje pasirodęs su neįprastu apdaru, kurį sukūrė Christianas Sinaro. Susidomėjimas dizaineriu per 24 valandas nuo tada, kai aktorius tapo labiausiai apkalbama žvaigžde internete, išaugo 101 proc.

„Scanpix“/AP nuotr./Billy Porteris
„Scanpix“/AP nuotr./Billy Porteris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius