Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl diskriminacijos darbe aktorė Gabrielle Union paskundė Simoną Cowellą ir „Amerikos talentus“

Buvusi pramoginės laidos „Amerikos talentai“ teisėja Gabrielle Union šou transliuojantį kanalą, prodiuserines kompanijas ir patį Simoną Cowellą kaltina rasizmu ir seksizmu darbo metu.
Simonas Cowellas, Gabrielle Union
Simonas Cowellas, Gabrielle Union / Vida Press ir „Scanpix“ nuotr.

Gabrielle Union šio šou teisėja buvo vos vieną sezoną. Po to aktorė buvo atleista. Teigiama, kad darbo sutartis su ja buvo nutraukta dėl „toksiško elgesio“, rašo Digitalspy.com.

Tačiau apie kiek kitokią darbo netekimo priežastį teigia pati Gabrielle Union. Neva dar gruodį moteris kreipėsi į NBC atstovus dėl diskriminuojamo elgesio su ja filmavimo aikštelėje.

Kaip rašo Digitalspy.com, kanalas neva pradėjo vidinį tyrimą, tačiau jų išvadose teigiama, kad aktorės Gabrielle Union skundai nėra pagrįsti.

Kaip tik panašiu metu užsienio žiniasklaidoje pasirodė pranešimai apie iš darbo atleistą šou teisėją.

Vida Press nuotr./Gabrielle Union
Vida Press nuotr./Gabrielle Union

Nusprendusi nesėdėti rankų sudėjusi, neseniai Gabrielle Union Kalifornijos sąžiningo užimtumo ir būsto departamentui pateikė skundą dėl priekabiavimo, diskriminacijos ir keršto darbo vietoje ir tuo apkaltino prodiuserinę įmonę „FremantleMedia“, Simono Cowello kompaniją „Syco“, taip pat „NBC Universal“ ir patį Simoną Cowellą.

Skunde išdėstyti Gabrielle Union kaltinimai rasiniu nejautrumu ir seksizmu, taip pat tvirtinama, kad „NBC Entertainment“ pirmininkas Paulas Telegdy „per savo agentą grasino Union“ dėl to, kad ji pasisakė apie per filmavimus patiriamą rasizmą.

Kartu su skundu Gabrielle Union advokatas Bryanas Freedmanas įteikė raštą, kritikuojantį naujausią NBC pranešimą, kuriuo kompanija teigė palaikanti „Black Lives Matter“ protestus. Advokatas tikina, kad „NBC nepalaikė“ aktorės, kai ji išreiškė susirūpinimą dėl rasiškai įžeidžiančio elgesio.

Advokatas taip pat teigė, kad Gabrielle Union pasiskundus darbdaviui, šis net nesivargino gilintis į situaciją, neprašė ir žmogiškųjų išteklių skyriaus įsikišimo.

Gabrielle Union – NBA žvaigždės Dwayne'o Wayde'o žmona. 2018 m. rudenį ilgai su nevaisingumu kovojusiai porai surogatinė motina pagimdė dukrelę.

Anksčiau Gabrielle Union savo autobiografinėje knygoje atvėrė širdį garsiai prabilusi apie nevaisingumo problemą – pasirodo, jai teko iškęsti „aštuonis ar devynis“ persileidimus, o pastoti bandė ir pagalbinio apvaisinimo (IVF) būdu. Deja, visos pastangos buvo bevaisės.

„Turėjau aštuonis ar devynis persileidimus. Trejus metus bandant pastoti mano kūnas buvo tarsi kalinys: aš arba ruošiausi IVF ciklui, arba buvau vidury IVF ciklo, arba baiginėjau IVF ciklą“, – atvirai apie temą, kuri daug kam vis dar tebėra tabu, kalbėjo garsi aktorė.

15min primena, kad Dwyane'as Wade'as ir Gabrielle Union kartu yra nuo 2009 metų. Krepšininkas iš ankstesnių santykių turi dar tris vaikus.

„Instagram“ nuotr./Dwyane'as Wade'as ir Gabrielle Union su naujagime dukra
„Instagram“ nuotr./Dwyane'as Wade'as ir Gabrielle Union su naujagime dukra

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius