TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Disney“ filmukas nuspėjo pandemiją? Mergina bokšte buvo izoliuota nuo Koronos

Jei dar nematėte „Disney“ animacinio filmo „Ilgo plauko istorija“ („Tangled“) ar norite dar kartą ji pasižiūrėti, dabar pats metas tą padaryti. Taip tvirtina filmuko gerbėjai, teigdami, kad 2010-ųjų juosta nuspėjo koronaviruso pandemiją. Tiesa, pagrindinė filmo herojė izoliacijoje nuo Koronos praleido net 18 metų.
Kadrai iš filmo „Ilgo plauko istorija“
Kadrai iš filmo „Ilgo plauko istorija“ / Vida Press nuotr.

Žmonės šiuo metu masiškai peržiūrinėja „Ilgo plauko istoriją“. Pasirodo, teigiama, kad šiuo filmuku kino studija „Disney“ keistai bei visai to nenorėdama nuspėjo, kad pasaulyje ims siausti koronavirusas ir žmonės bus priversti izoliuotis, rašo portalas metro.co.uk.

Animacinis filmas „Ilgo plauko istorija“ pasirodė 2010-ųjų pabaigoje ir yra savotiška vokiečių pasakos „Auksaplaukė“ interpretacija.

Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Ilgo plauko istorija“
Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Ilgo plauko istorija“

Filmukas pasakoja apie merginą, vardu Rapunzelė, lietuviškai geriau žinomą kaip Auksaplaukė, turinčią ilgus magiškus plaukus. Ragana, vardu Gotel, užrakina merginą bokšte ir paslėpusi nuo visų augina ją ten tam, kad pati galėtų išsaugoti savo jaunystę.

Vis dėlto ši istorija apipinta keistais sutapimais. Karalystė, nuo kurios slepiama Auksaplaukė, yra pavadinta... Korona. O merginos uždarymas bokšte, kuriame ši praleidžia 18 metų, juk yra savotiškas karantinas.

Šiuos sutapimus pastebėję „Disney“ filmo gerbėjai neseniai ėmė savo įžvalgomis dalytis tviteryje.

„Filme „Ilgo plauko istorija“ mergina yra neišleidžiama iš pilies. O karalystė, kurioje vyksta veiksmas, yra Korona! Atsitiktinumas?“ – stebėjosi vienas.

„Aš šokiruotas“, – nuostabos neslėpė ir kitas.

Kiti nevengė ir dar labiau pašmaikštauti: „Nežinau, kaip Auksaplaukė bokšte praleido 18 metų. Aš karantine esu dar tik ketvirtą dieną ir jau baigiu išprotėti iš nuobodulio.“

Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Ilgo plauko istorija“
Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Ilgo plauko istorija“

Vis dėlto filmo gerbėjai pridūrė, kad ne viskas jau taip blogai – po 18 metų, praleistų izoliacijoje, Auksaplaukė susipažino su vaikinu, šie pamilo vienas kitą.

„Nepamirškime, kad karantino metu ji sutiko savo būsimą vyrą – šis užkopia pas ją į bokštą. Taigi, mąstykime pozityviai“, – rašė jie.

15min primena, kad ateitį tam tikra prasme ne vieną kartą nuspėjo ir serialas „Simpsonai“. Naujausias pavyzdys – galimai išpranašautas aktoriaus Tomo Hankso karantinas susirgus koronavirusu.

Teigiama, kad „Simpsonams“ taip pat pavyko nuspėti Donaldo Trumpo prezidentavimą, triakės žuvies atradimą, žaislų parduotuvių uždarymus JAV ir kitus įvykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius