-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo „Morbijus“ režisierius: Jaredo Leto būdas įsijausti į vaidmenį mane gąsdino

Praėjusį savaitgalį kino teatruose pasirodė fantastinis veiksmo filmas „Morbijus“, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Jaredas Leto. Tačiau juostos kūrimas nebuvo labai lengvas – tam koją pakišo ne tik COVID -19 pandemija, bet ir J. Leto noras kuo geriau įsijausti į vaidmenį. O tai itin gąsdino ne tik režisierių Danielį Espinozą, bet ir visą kūrėjų komandą.
Kadras iš filmo „Morbijus“
Kadras iš filmo „Morbijus“ / CLINIC 212 nuotr.

Jaredas dar prieš prasidedant filmavimams, kaip ir jo personažas Morbijus, ėmė vaikščioti pasiramsčiuodamas ramentais. Jautėsi, kad jis išties supranta, kokia liga serga jo herojus. Iš pradžių džiaugėmės jo tokiu įsitraukimu, tačiau vėliau supratome, jog tai trunka per ilgai. Sprendimas buvo pasiūlyti jam, kad galime pasamdyti žmogų, kuris jį tarp filmavimų vežiotų neįgaliojo vežimėliu. Kol jis nueidavo nuo vieno taško iki kito, užimdavo labai daug laiko, o visi turėdavo laukti“, – prisimena režisierius.

„Tiesiog toks esu – jei kažko imuosi, tai visu 110 procentų. Jei kam ir teko laukti, atsiprašau, bet kitaip negaliu ir nemoku. Toks mano būdas. Man reikia iššūkių,“ – sakė J.Leto.

CLINIC 212 nuotr./Kadras iš filmo „Morbijus“
CLINIC 212 nuotr./Kadras iš filmo „Morbijus“

„Atrodo, žiūrint į jį net buvo juntamas skausmas. Nežinau, kiek pasiryžimo reikia, kad taip aukotumeisi, bet dėl to jis tik dar labiau nusipelno pagyrų. Pasiaukojimas dėl vaidmes buvo šimtaprocentinis“, – sakė D.Espinoza.

Šįkart filme „Morbijus“ J.Leto įkūnijo biochemiką M.Morbijų, kuris kenčia nuo retos ir mirtinos kraujo ligos. Dabar vienintelis genialaus proto mokslininko tikslas – surasti vaistą ir padėti ne tik sau, bet ir kitiems, kenčiantiems nuo šios ligos. Nesėkmingai išbandęs daugybę vaistų, terapijų bei gydymų ir nebežinodamas, ko daugiau griebtis, daktaras ryžtasi itin kontraversiškam veiksmui – nutaria išbandyti vienos legendos siūlomą išeitį.

Pasak šios legendos, reto šikšnosparnio įkandimas sukuria ligos priešnuodį ir išgydo žmogų. Ką legenda nutyli – kad galimi šalutiniai „vaisto“ efektai.

CLINIC 212 nuotr./Kadras iš filmo „Morbijus“
CLINIC 212 nuotr./Kadras iš filmo „Morbijus“

Po eksperimento atsipeikėjęs daktaras netrukus juos ir pajunta: sugebėjimą matyti tamsoje, šimtus kartų pagerėjusią klausą ir... nevalingą žmogaus kraujo troškimą. Nuo šio momento Morbijaus kūne gyvena dvi asmenybės: daktaras, siekiantis išgelbėti žmoniją ir pabaisa, kurios vienintelis tikslas – pasisotinti žudant.

Tad kuri iš dviejų pagrindinio filmo herojaus asmenybių nugalės? Juosta „Morbijus“ – jau dabar Lietuvos kino ekranuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius