Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Garsiausias 20-ojo amžiaus romanas: kodėl K.Hepburn ir S.Tracy negalėjo būti kartu?

Holivudas žinojo, kad šie meilės santykiai buvo sudėtingi, tačiau žinojo ir tai, jog tarp kino legendų Katharine Hepburn ir Spencerio Tracy ryšys buvo kaip niekad stiprus. Tris dešimtmečius besitęsiantys santykiai ir devyni filmai, įskaitant „Metų moteris“ ir „Atspėk, kas ateina vakarienės“. Nepaisant to, jų santykiai už televizijos ekrano ribų nebuvo viešai pripažįstami, pora gyveno atskirus gyvenimus ir niekada nesusituokė.
Katharine Hepburn ir Spenceris Tracy
Katharine Hepburn ir Spenceris Tracy / Vida Press nuotr.

K.Hepburn iškart suprato, kad S.Tracy „nenugalimas“

K.Hepburn buvo gerbiamo Hartfordo, Konektikuto chirurgo ir sufražistės motinos dukra. Nuo mažens, paskatinta būti mokslininke ir nuožmiai nepriklausoma laisvamane, vieną vaikystės vasarą nusikirpo plaukus ir primygtinai reikalavo, kad būtų vadinama „Jimmy“. Tuo metu S.Tracy gimė pamaldžioje katalikų šeimoje Milvokyje, Viskonsine, jo tėvas buvo sunkvežimių pardavėjas. Gyvybingas vaikas, mažai besidomintis švietimu, išsilaisvinimą rado filmuose.

Pirmą kartą jie susitiko komedijos „Metų moteris“ (1942) filmavimo aikštelėje, vaidindami du žurnalistus, kurie įsimyli ir stengiasi subalansuoti savo asmeninį gyvenimą su atsidavimu karjerai. S.Tracy buvo 41-erių, K.Hepburn 34-erių. Moteris, kalbėdama apie jų susitikimą, sakė, kad „ji iš karto žinojo, kad jis nenugalimas“.

Kine jų chemija buvo neabejotina, o žiūrovai plūdo į jų filmus, kad pamatytų triukšmą ir ilgus, prasmingus žvilgsnius, kurie kalbėjo daugiau nei bet koks kitas dialogas. Toks lengvumas priešais kameras dažnai atkreipdavo gerbėjų dėmesį, kurie manė, kad K.Hepburn ir S.Tracy tiesiog žaidžia vienas su kitu.

Aktorius Gene Kelly kartą prisiminė, kaip K.Hepburn ir S.Tracy susitiko pietų metu studijoje, kur „jie tiesiog susitikdavo ir atsisėsdavo ant suoliuko aikštelėje. Jie laikydavosi už rankų ir kalbėdavosi – ir visi paliko juos ramybėje jų mažame privačiame pasaulyje“.

S.Tracy buvo pamaldus katalikas, todėl išsiskyrimas su žmona nebuvo išeitis

Nors Holivude ir jo apylinkėse buvo žinoma apie jų viešus santykius, tačiau pati studija jų romaną slėpė. K.Hepburn anksčiau buvo ištekėjusi už Pensilvanijos verslininko Ludlowo Ogdeno Smitho, tačiau išsiskyrė 1934 m.

S.Tracy 1923 m. vedė aktorę Louise Treadwell ir netrukus susilaukė dviejų vaikų – sūnaus Johno (g. 1924 m.) Ir dukters Susie (g. 1932 m.). Johnas nuo kūdikystės buvo kurčias, todėl S.Tracy jautė gilią kaltę dėl sūnaus klausos sutrikimų, manydamas, kad tai yra bausmė už jo paties nuodėmes. Dėl to jis atsiribojo nuo savo šeimos.

Vida Press nuotr./Katharine Hepburn ir Spenceris Tracy
Vida Press nuotr./Katharine Hepburn ir Spenceris Tracy

Užkietėjusiam katalikui skyrybos nebuvo ir niekada nebus išeitis. Jis visą gyvenimą liko vedęs savo žmoną. Nepaisant to, S.Tracy toliau didžiąją savo gyvenimo dalį praleido viešbučiuose ir nuomojamose gyvenamosiose vietose toli nuo žmonos ir šeimos.

S.Tracy niekada viešai nepripažino ir neišreikė savo jausmų K.Hepburn. Jie retai būdavo matomi viešumoje kartu, jų atskiri namai padėdavo užtikrinti, kad S.Tracy žmona būtų apsaugota nuo apkalbų dėl neištikimybės.

K.Hepburn apibūdino S.Tracy kaip „kankinį“

Kartu su bandymais žiniasklaidai nepateikti santykių su K.Hepburn, S.Tracy taip pat kovojo su vidiniais demonais. Dėl savo šeimyninių aplinkybių jis nuolat kentėjo nuo nerimo, depresijos ir nemigos, visą savo gyvenimo laikotarpį bandė įveikti alkoholizmą.

K.Hepburn, kuri kažkada apibūdino S.Tracy kaip „kankinį“, sakė, kad viskas, ko ji norėjo jam, kad šis „būtų laimingas, saugus ir ramus. Man patiko jo laukti, klausyti, maitinti, dirbti. Stengiausi jo netrukdyti. Man buvo malonu tai padaryti“.

Nors buvo toli nuo S.Tracy, tačiau K.Hepburn toliau rinkosi vaidmenis, kurie ją domino labiau nei bilietų kainos. Dažnai būdama toli, ji jį įtikino, kad jie nėra pora ir gyvena visiškai atskirai.

Šeštojo dešimtmečio pabaigoje S.Tracy sveikata pradėjo blogėti, K.Hepburn paaukojo savo karjerą, kad galėtų juo pasirūpinti, sakydama, kad ji tiesiog nori „būti ten, kad jis nesijaudintų ir nebūtų vienišas“.

Vida Press nuotr./Katharine Hepburn ir Spenceris Tracy
Vida Press nuotr./Katharine Hepburn ir Spenceris Tracy

Kai kurie mano, kad K.Hepburn ir S.Tracy slėpė savo tikrąją seksualinę orientaciją

Gandai apie K.Hepburn ir S.Tracy seksualinę orientaciją sklandė visą gyvenimą ir toliau buvo kurstomi net po jų mirties. K.Hepburn dažnai buvo laikoma homoseksuale, o S.Tracy kalbos apie jo orientaciją pasirodė po depresijos ir alkoholizmo.

„Jie buvo tik draugai. Lovų jų vietoje nebuvo“, – sakė vienas iš senųjų Holivudo žvaigždžių Scotty Bowers.

Dokumentiniame filme „Skotas ir slapta Holivudo istorija“ Bowersas teigia miegojęs su S.Tracy ir kelis kartus pirkęs moteris sekso partneres K.Hepburn.

Nesvarbu, ar santykiai buvo priedanga slėpti tai, kas tuomet buvo laikoma netinkama, tačiau meilė tarp S.Tracy ir K.Hepburn egzistavo iki pat jų mirties.

Kartą K.Hepburn buvo paklausta, kodėl šiomis aplinkybėmis ji taip ilgai liko su S.Tracy, ir jos atsakymas buvo kupinas šilumos: „Aš nuoširdžiai nežinau. Galiu tik pasakyti, kad niekada negalėjau jo palikti. Praėjo tik 27 metai kartu, man atrodė, absoliuti palaima.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius