Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsios moterys, kurios kadaise buvo tituluotos grožio karalienės

Grožio konkursų nugalėtojos ar dalyvės ne taip ir dažnai prasimuša kur nors daugiau – dažniausiai jos arba toliau plėtoja modelio karjerą, arba, kaip populiaru Lotynų Amerikoje, tampa muilo operų aktorėmis. Tačiau yra ir tokių „misių“, kurioms pavyksta padaryti pavydėtinas pasaulines karjeras, o faktą apie grožio konkursus jų praeityje daugelis yra net ir pamiršę.
Michelle Pfeiffer, Halle Berry, Priyanka Chopra ir Eva Longoria
Michelle Pfeiffer, Halle Berry, Priyanka Chopra ir Eva Longoria / „Scanpix“ nuotr.

Atidžiau pasižvalgius, Holivude galima surasti ne vieną garsią aktorę, dainininkę ar įtakingą socialinių tinklų personą, kurios yra buvusios grožio karalienėmis, tik mes jau seniai tai pamiršome. Vienos jų buvo tituluotos gražiausiomis savo miestelyje, valstijoje ar šalyje, o yra ir tokių, kurios net laimėjo „Mis Visatos“ ar „Mis Pasaulio“ konkursus!

Eva Longoria

Dar gerokai prieš išgarsėdama seriale „Nusivylusios namų šeimininkės“ („Desperate Housewives“), meksikietiškų šaknų turinti Eva Longoria (42 m.) buvo laimėjusi savo gimtojo miesto Korpus Kristi, esančio Teksaso valstijoje, grožio konkursą. Nugalėtojos karūną Eva Longoria užsidėjo 1998 metais, kai dar studijavo koledže. Netrukus po to Eva pradėjo aktorės karjerą: jau kitais metais gavo pirmą, nors ir labai nedidelį vaidmenį seriale „Beverli Hilsas, 90210“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Eva Longoria
AFP/„Scanpix“ nuotr./Eva Longoria

Gal Gadot

Šią vasarą viso pasaulio kino ekranus užkariavo pagal komiksus sukurtas filmas „Nuostabioji moteris“ („Wonder Woman“), o pagrindinį vaidmenį jame sukūrusi Gal Gadot, pasirodo, yra tituluota gražuolė. Iš Izraelio kilusi aktorė 2004 metais buvo karūnuota „Mis Izraeliu“ ir atstovavo savo šaliai „Mis Pasaulio“ konkurse. Neilgai trukus po to Gal įstojo tarnauti į Izraelio armiją, o po tarnybos pakeitė veiklos sritį ir pasinėrė į aktorystę.

Kadras iš filmo/Gal Gadot filme „Nuostabioji moteris“
Kadras iš filmo/Gal Gadot filme „Nuostabioji moteris“

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer (59 m.) gali pasigirti trimis „Oskaro“ nominacijomis, bet karjerą ji pradėjo būtent grožio konkursuose. Jos dosjė – „Mis Orindžo apygarda“ titulas, tačiau aukštesniame etape, kai 1978 metais siekė tapti „Mis Kalifornija“, Michelle teisėjų pernelyg nesužavėjo – liko tik šešta.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michelle Pfeiffer
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michelle Pfeiffer

Halle Berry

„Oskarą“ pelniusi aktorė 1986 metais buvo tapusi „Mis Ohajas“ ir šį valstija delegavo ją į „Mis JAV“ konkursą. Jame Halle užėmė antrą vietą ir privalėjo tenkintis pirmosios vicemis titulu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Halle Berry
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Halle Berry

Priyanka Chopra

Prieš išgarsėdama kaip su teroristais kovojanti FTB agentė seriale „Kvantikas“ („Quantico“), Priyanka Chopra (35 m.) buvo žinoma kaip viena iš gražiausių Indijos moterų. 2000 metais konkurse „Mis Pasaulis“ ji buvo karūnuota gražiausia pasaulio moterimi. Jos dosjė – ir daugiau pergalių mažesnio kalibro grožio konkursuose. Šiandien ji labai sėkmingai įsitvirtinusi Holivude, o vienas naujausių jos vaidmenų – kultinių „Gelbėtojų“ („Baywatch“) kino versijoje, kuri kino teatruose buvo rodoma šią vasarą.

Kadras iš filmo/Priyanka Chopra filme „Gelbėtojai“
Kadras iš filmo/Priyanka Chopra filme „Gelbėtojai“

Olivia Culpo

Šiandien Olivia Culpo (25 m.) labiau žinoma kaip modelis ir labai populiari instagramerė, tačiau iš Rod Ailando kilusi gražuolė brunetė turi nemenkos patirties grožio konkursuose. 2012 metais ji laimėjo Rod Ailando grožio konkursą ir buvo deleguota atstovauti savo valstijai „Mis JAV“ konkurse – laimėjo ir jį. O tada kitas žingsnis buvo „Mis Visatos“ titulas – Olivia tapo pirmąja amerikiete, laimėjusia šį konkursą per 15 metų.

„Instagram“ nuotr./Olivia Culpo
„Instagram“ nuotr./Olivia Culpo

Lucy Lawless

Mažai kas prisimena, kad karingąją princesę Kseną vaidinusi aktorė Lucy Lawless (49 m.) 1989 metais buvo tituluota „Mis Naująja Zelandija“.

Vida Press nuotr./Lucy Lawless seriale „Ksena: karingoji princesė“
Vida Press nuotr./Lucy Lawless seriale „Ksena: karingoji princesė“

Vanessa Williams

1984-aisiais „Mis Niujorkas“ Vanessa Williams (54 m.) įėjo į istoriją – ji tapo pirmąja afroamerikiete, karūnuota „Mis Amerika“. Tiesa, jos karaliavimo metai baigėsi keliais mėnesiais anksčiau nei turėjo – žurnalas „Penthouseišspausdino jos nuogos nuotraukas, tad Vanessa, nenorėdama teršti „Mis Amerikos“ vardo, atsisakė karūnos ir perleido ją pirmajai vicemis. Tačiau po šio smūgio Vanessa netruko atsitiesti – pradėjo aktorės ir dainininkės karjerą ir šiandien gali pasigirti trimis „Emmy“ ir 11 „Grammy“ nominacijų. Lietuvos žiūrovai ją labiausiai prisimena iš serialų „Gražuolė“ Betė“ („Ugly Betty“) ir „Nusivylusios namų šeimininkės“.

Vida Press nuotr./Vanessa Williams
Vida Press nuotr./Vanessa Williams

Oprah Winfrey

Viena turtingiausių pasaulio moterų, kultinės TV laidos „The Oprah Winfrey Show“ vedėja ir kūrėja 1972 metais laimėjo specialiai tamsiaodėms merginoms skirtą grožio konkursą „Mis Tenesio tamsiaodė“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./4 vieta – Oprah Winfrey
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./4 vieta – Oprah Winfrey

Vanessa Lachey

Aktorė ir TV žvaigždė Vanessa Lachey 1998 metais tapo „Mis Pietų Karolinos paauglė“, o neilgai trukus – ir „Mis JAV paauglė“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vanessa Lachey
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vanessa Lachey

Kelly Hu

Aktorė Kelly Hu 1985 metais buvo išrinkta gražiausia JAV paaugle, o 1993 metais laimėjo ir „Mis Havajai“ titulą.

Vida Press nuotr./Kelly Hu
Vida Press nuotr./Kelly Hu

Katy Perry

Šiokios tokios patirties grožio konkursuose turi ir popžvaigždė Katy Perry – tiesa, jos „grožio karalienės karjera“ baigėsi nė nespėjusi įsibėgėti. Vaikystėje Katy mama registravo ją dalyvauti mergaičių grožio konkursuose, tačiau du kartus iš eilė ji liko antra, o būti antrai mažajai Katy nepatiko. Ir dabar dainininkė juokiasi, kad tebejaučia nuoskaudą dėl to.

„Scanpix“ nuotr./Katy Perry
„Scanpix“ nuotr./Katy Perry

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius