Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 27

Gėdinga dėmė britų aristokratijos istorijoje: nimfomanė hercogienė ir jos 88 meilužiai

Šliundra! Pasileidėlė! Kekšė! Nimfomanė! Vargu, ar dailių veido bruožų tamsiaplaukė galėjo įsivaizduoti, kad viešai gaus tokius „titulus“ iš britų tautos ir vyriausiojo teisėjo, ypač žinodama, kad yra aristokratė. Tačiau būtent taip ir atsitiko: po skandalingo skyrybų proceso 1963 metais, kai buvo paviešinti itin privatūs moters dienoraščio įrašai ir nuogų jos meilužių nuotraukos, Argailo hercogienė tapo „nepadoriausia ir nekenčiamiausia visų laikų hercogiene“. Tai skandalas, sukrėtęs ne tik karališkąją šeimą, bet ir visą Jungtinę Karalystę!
Argilo hercogienė Margaret, Argilo hercogas Ianas Campbellas ir kadras iš operos „Powder Her Face“
Argailo hercogienė Margaret, Argailo hercogas Ianas Campbellas ir kadras iš operos „Powder Her Face“ / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

Tačiau šią istoriją pradėkime nuo visai kito dalyko – fotoaparato „Polaroid“. Hedonistiniame septintajame dešimtmetyje sukurtą jo modelį intriguojančiu pavadinimu „Swinger“ kompanija gamino 1965-1970 metais. Kas lėmė, kad šis fotoaparatas taip išpopuliarėjo ir tapo geriausiai parduodamu visų laikų modeliu? Visų pirma, jo kaina buvo patraukli (19,95 dolerio), o svoris siekė tik 600 gramų. Be to, jis buvo stilingas ir ypač populiarus tarp to meto jaunimo, kuris fotografavo viską – nuo nepažįstamų žmonių gatvėje iki intymiausių asmeninio gyvenimo akimirkų.

„Scanpix“ nuotr./Argailo hercogienė Margaret
„Scanpix“ nuotr./Argailo hercogienė Margaret

Žinoma, tuo metu niekas negalėjo pagalvoti, kad šis fotoaparatas taps „liudininku“ skandalingoje 1963 metų britų teismo byloje, kurioje pešėsi Argailo hercogų pora...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius