Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Holivudo atsakas Rusijai: „Disney“, „Sony“, „Warner Bros“ stabdo filmų premjeras

Tebesitęsiant Rusijos puolimui prieš Ukrainą, savo poziciją nusprendė išreikšti ir Holivudas. Kino studijos „Disney“, „Sony“ ir „Warner Bros“ atšaukia Rusijoje suplanuotas filmų premjeras, tarp jų – „Betmeno“.
„Betmenas“
„Betmenas“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip rašo „The Guardian“, studija „Disney“ pranešė sustabdanti visas Rusijos kino teatruose numatytas premjeras, įskaitant „Pixar“ animacinį filmą „Raudonoji panda“ („Turning Red“), motyvuodama savo sprendimą „neišprovokuota invazija į Ukrainą ir tragiška humanitarine krize“.

„Ateities verslo sprendimus priimsime atsižvelgdami į besikeičiančią situaciją, – pirmadienį komentavo „Disney“. – Kol kas, atsižvelgiant į kylančios pabėgėlių krizės mastą, dirbame su savo nevyriausybinių organizacijų partneriais, kad suteiktume skubią pagalbą ir kitą humanitarinę pagalbą.“

Filmo „Raudonoji panda“, pasakojančio apie raudonąją panda pavirtusią mergaitę, premjera Rusijoje buvo numatyta kovo 10 dieną.

Netrukus visame pasaulyje planuojama išleisti ir daugiau ilgai lauktų filmų, pavyzdžiui, studijos „Warner Bros“ juostą „Betmenas“ su Robertu Pattinsonu. Šio filmo premjera Rusijoje turėjo įvykti ateinantį penktadienį. Vis dėlto praėjus kelioms valandoms po paviešinto minėto „Disney“ sprendimo, savo poziciją išreiškė ir „Warner Bros“.

„Atsižvelgdama į humanitarinę krizę Ukrainoje, „WarnerMedia“ pristabdo savo vaidybinio filmo „Betmenas“ pasirodymą Rusijoje. Mes ir toliau stebėsime situaciją, kaip ji vystysis. Tikimės greito ir taikaus šios tragedijos sprendimo“, – teigiama „Warner Bros“ komentare.

Po „Disney“ ir „Warner Bros“ savo žodį tarė ir „Sony Pictures“. Studija paskelbė, kad taip pat pristabdys visas Rusijos kino teatruose suplanuotas savo premjeras, tarp kurių – juosta „Morbijus“ („Morbius“) su Jaredu Leto, Rusijoje turėjusi pasirodyti kovo 24 dieną.

„Atsižvelgdami į vykstančius karinius veiksmus Ukrainoje ir dėl to kylantį neapibrėžtumą bei humanitarinę krizę, besiskleidžiančią tame regione, pristabdysime savo planuotas kino teatrų premjeras Rusijoje, įskaitant būsimą „Morbijaus“ premjerą, – sakė „Sony Pictures“ atstovas. – Mūsų mintys ir maldos yra su visais nukentėjusiais ir tikimės, kad ši krizė bus greitai išspręsta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius