Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Deppo advokatė C.Vasquez tapo interneto įžymybe: kaip jai tai pavyko?

Holivudo aktorių Amber Heard ir Johnny Depo mūšis dėl šmeižto teisme, pasibaigęs pastarojo pergale, pritraukė milijonus stebėtojų visame pasaulyje. Tačiau buvusių sutuoktinių dramoje į dėmesio centrą pateko ir nauja žvaigždė – J.Deppo advokatė Camille Vasquez.
Camille Vasquez ir aktorius Johny Deppas
Camille Vasquez ir aktorius Johnny Deppas / Scanpix nuotr.

Jauna advokatė iš Kalifornijos atkreipė visuomenės dėmesį, kai ėmėsi kliento, garsaus aktoriaus Johnny Deppo bylos dėl šmeižto prieš buvusią žmoną Amber Heard. 37 m. teisininkė Camille Vasquez dėl savo profesionalaus bei aštraus teisinio stiliaus netgi tapo žvaigžde internete, rašo BBC.

Advokatės vardu papuošti marškinėliai ir ją šlovinančios grotažymės apkeliavo socialinius tinklus. Dviejų minučių trukmės vaizdo įrašas, kuriame C.Vasquez ne kartą pertraukia A.Heard advokatą, norėdama pareikšti „prieštaravimą“, vos per kelias dienas surinko daugiau nei kelias dešimtis milijonų peržiūrų „TikTok“ tinkle.

@mculokii the redirect was brutal 🔥🔥 amber heard could barely say anything during the redirect 😂 #justiceforjohnnydepp #johnnydepp #camillevasquez ♬ original sound - jas ✨

Šis išplitęs klipas net paskatino socialiniuose tinkluose sukurti parodijas, kuriose vartotojai „prieštarauja“ savo draugams ir šeimos nariams pokalbių metu. Bendrai „TikTok“ vaizdo įrašai, kuriuose naudojamas grotažymė #CamilleVasquez, surinko šimtus milijonų peržiūrų.

Scanpix nuotr. /Camille Vasquez ir Johnny Deppas
Scanpix nuotr. /Camille Vasquez ir Johnny Deppas

„Aš vis dar esu Johnny Deppo gerbėja. Bet dabar taip pat esu užkietėjusi Camille Vasquez gerbėja“, – rašoma vienoje iš daugelio socialinio tinklo „Twitter“ žinučių.

Pavadinta viena geriausių advokačių ir pasižymi aštriais klausimais

Anot BBC, San Franciske kubietės ir kolumbiečio šeimoje gimusi C.Vasquez 2006 m. baigė Pietų Kalifornijos universitetą, o 2010 m. –Pietvakarių teisės mokyklą Los Andžele.

Pastaruosius ketverius metus ji dirbo teisininke aukšto lygio advokatų kontoroje „Brown Rudnick“. Su šia advokatų kontora aktorius Johnny Deppas ir sudarė sutartį – prašė atstovauti jam 50 mln. dolerių vertės vertės byloje dėl šmeižto prieš buvusią žmoną A.Heard.

Scanpix nuotr. /Camille Vasquez
Scanpix nuotr. /Camille Vasquez

2021 m. C.Vasquez buvo pripažinta viena geriausių advokačių žurnale „Best Lawyer“ bei „One to Watch".

C.Vasquez specializuojasi bylinėjimosi ir arbitražo srityje, daugiausia dėmesio skiriant atstovavimui ieškovams bylose dėl šmeižto – kaip ir J.Deppo atveju.

Vida Press nuotr./Camille Vasquez
Vida Press nuotr./Camille Vasquez

Savo naujiems gerbėjams C.Vasquez bene geriausiai žinoma dėl daugybės prieštaravimų ir įtemptų klausimų A.Heard. Pavyzdžiui, per dvi dienas trukusią kryžminę apklausą C.Vasquez siekė sukelti abejonių dėl A.Heard pasakojimo apie jos neramią santuoką su J.Deppu, tikėdamasi, kad prisiekusieji jos teiginiuose įžvelgs neatitikimų.

„Tai jūs esate ta, kuri Australijoje užpuolė žmogų su buteliu, ar ne taip, ponia Amber Heard?“, – paklausė C.Vasquez, turėdama omenyje chaotišką 2015 m. kivirčą Australijoje, per kurį, kaip teigė A.Heard, J.Deppas ją esą seksualiai išnaudojo su buteliu. „Jūs jo visai nebijojote, ar ne?“, – pridūrė.

Kitais įsimintinais teismo momentais C.Vasquez klausinėjo aktorės A.Heard apie 7 mln. dolerių, anksčiau pažadėtų labdarai, likimą. Taip pat kaltino ją redaguojant savo nuotraukas, „nupiešiant“ mėlynes, o vienu atveju svarstė, kad už savo sėkmę karjeroje A.Heard iš dalies skolinga aktoriui J.Deppui.

„Johnny Deppas gavo jums vaidmenį filme „ Akvamenas“ (angl. „Aquaman"), ar ne?“, – paklausė C.Vasquez.

Scanpix nuotr. /Camille Vasquez ir Johnny Deppas
Scanpix nuotr. /Camille Vasquez ir Johnny Deppas

Ar populiarumas lėmė J.Deppo sėkmę teisme?

Vis dėlto, pasak BBC, Camille Vasquez ryžtingas J.Deppo gynimas taip pat tapo judėjimo #MeToo, kovojančio su seksualine prievarta ir priekabiavimu, diskusijų objektu. Kai kurie kritikai kaltino advokatę, kad ji netiki A.Heard teiginiais arba diskredituoja jos įtarimus dėl prievartos.

„Camille Vasquez per mažiau nei dvi valandas viena pati sugrąžino feminizmą 50 metų atgal, – rašė vienas „Twitter" vartotojas. – Istorija neatsimins tavęs maloniai."

Scanpix nuotr. /Camille Vasquez ir Johnny Deppas
Scanpix nuotr. /Camille Vasquez ir Johnny Deppas

Kita vertus, jos šalininkai ją palaiko už tai, kad ji gina smurtą šeimoje patyrusių vyrų teises ir yra sektinas pavyzdys.

Vis dėlto ar C.Vasquez populiarumas tarp J.Deppo gerbėjų prisidės prie sėkmės teisme, buvo abejojama.

„Sunku žinoti, ar visuomenės reakcija internete yra tokia pati, kokią jaučia atskiri prisiekusieji", – dienraščiui „Daily Beast" sakė gynybos advokatas ir buvęs teisėjas Halimas Dhanidina.

Vis dėlto H.Dhanidina pridūrė, kad C.Vasquez populiarumas leidžia manyti, jog A.Heard teismo procesas – „nelengva kova“.

„Kai visuomenė jos nemėgsta ir netgi labiau mėgsta Johnny Deppo advokatę, tai turi šiek tiek sujaukti jos galvą“, – svarstė jis.

Vida Press nuotr./Camille Vasquez
Vida Press nuotr./Camille Vasquez

15min primena, jog birželio 1-ąją, po šešias savaites trukusios teisinės kovos, Johnny Deppas laimėjo bylą prieš buvusią jo žmoną Amber Heard.

„Scanpix“ nuotr./Johnny Deppas
„Scanpix“ nuotr./Johnny Deppas

Išnagrinėjusi įtemptą bylą, septynių prisiekusiųjų komisija, nustatė, kad 2018 metais laikraščio „The Washington Post“ straipsnyje A.Heard teiginiai apie jos neva patirtą smurtą artimoje aplinkoje yra juodinantys J.Deppą ir buvo parašyti turint piktavališkų ketinimų, tad aktorė buvo pripažinta kalta dėl šmeižto.

Nors aktoriaus ieškinys siekė 50 mln. JAV dolerių, birželio 1-ąją JAV prisiekusieji priteisė J.Deppui 15 mln. dolerių (apie 14 mln. eurų). A.Heard buvusiam vyrui turės sumokėti 10 mln. kompensaciją už jo patirtą žalą ir 5 mln. už baudžiamąsias sankcijas.

Tačiau prisiekusieji nutarė, kad aktorė A.Heard taip pat buvo apšmeižta J.Deppo advokato Adamo Waldmano, pasakiusio dienraščiui „Daily Mail“, kad aktorės pareiškimai apie patirtą smurtą tėra „pramanas“.

Dėl to aktorei A.Heard buvo priteista 2 mln. JAV dolerių (1,86 mln. eurų) žalai atlyginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius