-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jei princas Harry ir Meghan Markle susilauktų dukters, ši nepaveldėtų titulo: kodėl?

Gegužės 19-ąją vestuvių proga karalienė Elizabeth II suteikė princui Harry ir Meghan Markle naujus titulus – Sasekso hercogas ir hercogienė. Ilgai laukti nereikėjo, kol prasidėjo svarstymai, kokius titulus gaus jų būsimi vaikai. Ir čia susiduriama su sena taisykle, kuri iš esmės prieštarauja feministinėms Meghan Markle pažiūroms.
Oficiali princo Harry ir Meghan Markle vestuvių nuotrauka
Oficiali princo Harry ir Meghan Markle vestuvių nuotrauka / Alexi Lubomirski nuotr.

Kartu su titulu karalienė jaunavedžiams padovanojo ir Sasekso hercogystę. Bėda ta, kad hercogystė paveldima tik pagal vyrišką liniją ir nepaisant pirmumo eilės (vėliau gimęs berniukas pralenkia anksčiau gimusią mergaitę).

Taigi jeigu pora susilauks mergaitės, ji neturės tokio paties titulo kaip mama ir tėtis, ir bus vadinama tiesiog ledi. Na, o jeigu karališkai porai gims sūnus, jis vieną dieną perims titulą iš savo tėvo ir taps Sasekso hercogu (vienu metu gali būti tik vienas hercogas).

O jeigu jie iš viso nesusilauks sūnaus, tada Sasekso hercogo titulas paprasčiausiai pradings mirus jo turėtojui, t.y. princui Harry.

Už vyrų ir moterų lygybę pasisakančiai Meghan Markle tokios antifeministinės taisyklės jos būsimų vaikų atžvilgiu turėtų labai nepatikti. Tad net neabejojama, kad ji mėgins pakeisti amžius galiojantį įstatymą – klausimas, ar jai tai pavyks.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sasekso kunigaikštienė Meghan Markle: „Didžiuojuosi būdama feministe“

Tačiau tikimybė yra – geriausias pavyzdys panašiu klausimu yra sosto paveldėjimo įstatymas, kuris buvo pakeistas 2013 metais Kembridžo hercogienei Catherine laukiantis pirmo vaiko. Taip stengtasi užtikrinti, kad jeigu pirmas karališkos poros vaikas būtų buvusi mergaitė, ji ir taptų tiesiogine sosto paveldėtoja ir neužleistų vietos savo vėliau gimusiems broliams.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

Kaip žinia, princui Williamui ir Kembridžo hercogienei Catherine pirmas gimė sūnus, tad realios reikšmės pakeistas įstatymas neturėjo. Tačiau jis suveikė šiais metais, gimus trečiam poros vaikui sūnui Louisui – jis neaplenkė savo sesers Charlotte eilėje į sostą vien dėl to, kad yra berniukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius