Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaip 28-erių gražuolė be politinės patirties tapo Donaldo Trumpo dešiniąja ranka: alga – pavydėtina

28-erių gražuolė Hope Hicks praeityje buvo modelis ir aktorė, tačiau galiausiai save atrado politikoje – ji pradėjo dirbti Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos štabe, o jam tapus prezidentu, šis pasikvietė merginą be jokios politinės patirties jam dirbti ir Baltuosiuose rūmuose. Kas toji Hope Hicks ir kuo ji tokia ypatinga?
Donaldas Trumpas ir Hope Hicks
Donaldas Trumpas ir Hope Hicks / 15min montažas / „Vida Press“ ir „Scanpix“ nuotr.

Hope Hicks gimė ir užaugo turtingiausiame Konektikuto mieste Greniče. Paauglystėje išvaizdi mergina dirbo modeliu ir aktore, sėkmingai žaidė lakrosą, o baigusi mokyklą studijavo anglų kalbą ir literatūrą Pietų metodistų universitete Teksase.

Įdomu tai, kad vietos žurnalui duodama interviu tuomet 13-metė veikli paauglė sakė: „Jeigu su vaidyba nepasiseks, tikrai matyčiau save politikoje. Kas žino“. Ir iš tiesų – aktorės karjeros Hope Hicks siekė, tačiau ji klostėsi ne taip sėkmingai ir greitai, kaip jai norėjosi, tad patraukė į viešuosius ryšius ir galiausiai – į politiką.

Paauglystėje Hope Hicks aktyviai fotografuodavosi mergaitėms ir panelėms skirtiems žurnalams, pozavo „Ralph Lauren“ mados namų reklamai, o nuotrauka su dailiomis jos kojomis buvo išspausdinta ant populiaraus „Gossip Girl“ autorės Cecily von Ziegesar romano „It Girl“ viršelio.

Hope Hicks kojų nuotrauka ant knygos „It Girl“ viršelio
Hope Hicks kojų nuotrauka ant knygos „It Girl“ viršelio

Kaip rašo portalas „Business Insider“, Hope Hicks iš pradžių neturėjo tikslo prasibrauti į Donaldo Trumpo patikėtinių ratą, o pasiūlymą dirbti jo rinkimų štabe gavo dirbdama jo organizacijoje „Trump Organization“. Šiandien ji – viena iš jauniausių prezidento Trumpo patarėjų, Baltuosiuose rūmuose dirbanti jo asistente ir strateginių komunikacijų direktore.

Pats Donaldas Trumpas apie jaunutę patikėtinę atsiliepia vien gražiausiai žodžiais ir sako, kad su juo „ji buvo nuo pat pradžių“. Trumpo kampaniją kelis kartus supurtė štabo vadovų kaita, tačiau Hope Hicks nesitraukė ir užsitarnavo itin lojalios darbuotojos reputaciją. O žurnalas „Forbes“ šiais metais įtraukė ją į įtakingiausių jaunų žmonių, kuriems yra iki 30 metų, sąrašą, sudarytą iš jaunuolių, dirbančių politikos ir teisės srityse.

Hope Hicks ir Trumpų keliai susikirto 2012 metais – tada ji dirbo viešųjų ryšių agentūroje „Hiltzik Strategies“, kurios kliente buvo Ivanka Trump ir jos mados linija, pakišta po „Trump Organization“ sparneliu. Jaunoji Hope paliko įspūdį Ivankai ir ši 2014 metais persiviliojo ją dirbti į savo tėvo kompaniją. Hope su Ivanka ilgainiui tapo geromis draugėmis. Ivanka Trump viename interviu yra sakiusi, kad Hope labai greitai įgavo jos tėvo pasitikėjimą.

Vida Press nuotr./Hope Hicks
Vida Press nuotr./Hope Hicks

2015 metų sausį Donaldas Trumpas pasikvietė Hope Hicks dirbti savo rinkimų kampanijoje. Nors ji neturėjo jokios politinės patirties, vis tik viešųjų ryšių srityje ji – labai stipri, tad sutiko imtis naujų iššūkių. Donaldo Trumpo komandoje Hope dirbo penki mėnesiai iki Trumpui oficialiai paskelbiant, kad jis žada dalyvauti prezidento rinkimuose. Tad Trumpas tikrai neperdeda sakydamas, kad Hope su juo buvo nuo pat pradžių – ji su prezidentu dirba ilgiausiai iš visos jo komandos narių.

Beje, įdomu tai, kad abu jos seneliai dirbo viešųjų ryšių srityje, o tėvas Paulas Hicksas buvo JAV Nacionalinės amerikietiškojo futbolo lygos (NFL) komunikacijų ir viešųjų ryšių viceprezidentas, tad Hope Hicks turėjo iš ko mokytis.

Vida Press nuotr./Hope Hicks
Vida Press nuotr./Hope Hicks

Pats Donaldas Trumpas apie Hope Hicks yra sakęs, kad ji – išskirtinė ir savo darbą dirba taip, it būtų gimusi daryti būtent tai. Ją pažįstantys žmonės sako, kad Hope yra draugiška ir ištikima kovotoja, o su ja rinkiminės kampanijos metu bendravę žurnalistai ją apibūdino kaip malonią ir mandagią.

Visos Donaldo Trumpo rinkiminės kampanijos metu Hope Hicks nemokamai gyveno „Trump Tower“ dangoraižyje Niujorke, ten pat, kur ir įsikūręs jos bosas – šitaip jiedu galėjo derinti reikalus bet kuriuo paros metu. Donaldui Trumpui tapus JAV prezidentu, Hope Hicks kartu su juo persikraustė į Vašingtoną. Gruodį Trumpas ją įdarbino savo administracijoje kaip savo asistentę ir strateginių komunikacijų direktorę.

Ir Hope Hicks už savo darbą prezidentui gauna labai solidų atlygį – tiek pat, kiek politikoje seniai besisukantys profesionalai. Birželį paskelbtose Baltųjų rūmų ataskaitose rašoma, kad Hope Hicks gauna maksimalų įmanomą atlyginimą, kokio negauna kiti prezidento patarėjai – 179,7 tūkst. JAV dolerių per metus. Hope Hicks uždirba tiek pat, kiek svarbiausius postus Donaldo Trumpo administracijoje užimantys profesionalai, politikoje dirbantys daugybę metų.

Trumpo aplinkos žmonės Hope Hicks juokais vadina „Trumpo užkalbėtoja“, mat ji meistriškai sugeba nuspėti jo nuotaikas ir profesionaliai atlieka viską, ką ji turinti padaryti. Ir nors su Donaldu Trumpu ji dirba jau seniai, iki šiol Hope į jį kreipiasi tik „sere“ arba „pone Trumpai“.

Vida Press nuotr./Hope Hicks
Vida Press nuotr./Hope Hicks

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius