Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Kalush Orchestra“ atsisakė pasirodyti su Rusijos didžėja: apkaltinti diskriminacija

2022-ųjų „Eurovizijos“ konkursą laimėjusi ukrainiečių grupė „Kalush Orchestra“ atsisakė vykti į Juodkalnijoje vyksiantį festivalį „Sea Dance“. Tokį sprendimą priėmė po to, kai į renginio programą buvo įtrauktas rusų kilmės didžėjos pasirodymas.
„Kalush Orchestra“
„Kalush Orchestra“ / Scanpix nuotr.

Anot grupės „Kalush Orchestra“ solisto Oleho Psiuko, iš pradžių Rusijos didžėjos Ninos Kraviz festivalio „Sea Dance“ programoje nebuvo, todėl grupė ir priėmė pasiūlymą koncertuoti renginyje.

Tačiau kai čia netikėtai atsirado N.Kraviz pavardė, ukrainiečiai organizatorių pareikalavo išbraukti didžėją iš festivalio dalyvių sąrašo, rašo unian.net.

Scanpix nuotr. /„Kalush Orchestra“
Scanpix nuotr. /„Kalush Orchestra“

Patys „Sea Dance“ rengėjai grupės prašymą pavadino „scenos valymu“. Jų nuomone, Ninos pašalinimas iš programos tik dėl jos tautybės būtų diskriminacija.

Rugpjūčio 26-28 dienomis Juodkalnijoje vyksiančio festivalio organizatoriai taip pat pabrėžė, kad smerkia Rusijos karą prieš Ukrainą.

„Sea Dance“ šventė užjaučia visas karo aukas ir smerkia Rusijos invaziją bei kančias, vykstančias Ukrainoje ar bet kurioje kitoje pasaulio vietoje. Tačiau atlikėjo pasirodymo atšaukimas vien dėl tautybės, rasės ar religijos prieštarauja vertybėms, kurioms atstovauja „Sea Dance“, – teigiama festivalio atstovų pranešime.

Renginio organizatoriai pridūrė, kad bendras grupės „Kalush Orchestra“ ir Ninos Kravitz pasirodymas scenoje būtų galimybė pasiųsti stiprią žinią pasauliui.

Tiesa, unian.net pažymi, kad rusų kilmės diskžokėja Nina Kraviz konkrečiai nėra pasmerkusi Rusijos sukelto karo Ukrainoje, tik pareiškė, kad meldžiasi už taiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius