Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karališkos Kalėdos: netylant kalboms apie „superketvertuko“ pykčius, visi susirinko šventinėse mišiose

Jau kuris laikas netyla kalbos apie įtampą, tvyrančią tarp karališkųjų porų, o gandus, kad „superketvertukas“ nesutaria, dar labiau paaštrino tai, jog princas Harry su Meghan vis tik nakvojo ne pas brolio šeimą, kaip buvo tikėtasi.
Princas Charlesas, princas Williamas, Kembridžo hercogienė Catherine, Sasekso hercogienė Meghan, princas Harry
Princas Charlesas, princas Williamas, Kembridžo hercogienė Catherine, Sasekso hercogienė Meghan, princas Harry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vietoj to, kad per Kalėdas patogiai apsistotų prabangioje Williamo ir Catherine užmiesčio rezidencijoje Anmer Hole su 10 miegamųjų, Harry su Meghan „spaudėsi kaip sardinės skardinėje“ karalienės rezidencijoje Sandringame su dar apie 30 kitų svečių.

Žmonės stebisi, kodėl Harry su Meghan pasirinko nakvoti ir taip pergrūstuose karalienės apartamentuose (karališkajai šeimai kasmet vis gausėjant, per Kalėdas jie visi sunkiai besutelpa Sandringame – kai kuriems net tenka apsistoti personalo kambariuose), kai pas Williamą ir Catherine būtų buvę užtektinai vietos. O ir daug patogiau besilaukiančiai Meghan...

AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas, Kembridžo hercogienė Catherine, Sasekso hercogienė Meghan, princas Harry
AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas, Kembridžo hercogienė Catherine, Sasekso hercogienė Meghan, princas Harry

Įdomu tai, kad pernai per Kalėdas abi karališkosios poros buvo apsistojusios tuose pačiuose Anmer Holo namuose, bet šiemet viskas pasikeitė. Šaltiniai iš karališkosios šeimos, pasišovę malšinti kalbas apie galimą nesantaiką, bandė aiškinti, kad tam yra priežastis.

Pernai Harry su Meghan tiesiog negalėjo nakvoti karalienės apartamentuose, mat dar nebuvo susituokę, o Meghan jau ir taip buvo padaryta išimtis, kad ji buvo pakviesta švęsti Kalėdų su visais. O šiemet jiedu jau yra susituokę ir gali likti nakvoti karalienės namuose.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sasekso hercogienė Meghan, princas Harry
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sasekso hercogienė Meghan, princas Harry

Na, bet nepaisant visų logistinių klausimų, Kalėdas visa karališkoji šeima sutikto drauge – skyrėsi tik nakvynės vieta. O ir pirmąją Kalėdų dieną visa šeima vieningai kartu keliavo į mišias. Plačios visų šypsenos vertė spėlioti, ar kalbos apie nesutarimus – tik pramanai, ar tiesiog gražus fasadas.

92 metų karalienė į Šv.Marijos Magdalietės bažnyčią buvo atvežta limuzinu, o jaunesnieji šeimos nariai į ją iš įspūdingo Sandringamo dvaro atėjo pėsčiomis.

Pirmas žingsniavo Velso princas Charlesas, o už jo – sūnus princas Williamas su žmona Catherine ir princas Harry su besilaukiančia žmona Meghan.

Harry ir Meghan, kurių pirmagimis turi gimti pavasarį, ėjo šalia Williamo ir Catherine. Nepaisant sklandančių kalbų dėl moterų nesutarimų, jos buvo nusiteikusios puikiai – įsikibusios į vyrų parankes, jos dvi žygiavo viena šalia kitos, juokėsi, bendravo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kembridžo hercogienė Catherine, Sasekso hercogienė Meghan
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kembridžo hercogienė Catherine, Sasekso hercogienė Meghan

Po 45 minutes trukusių pamaldų, per kurias buvo giedamos tradicinės giesmės, žmonės teikė atgal į dvarą einantiems karališkiesiems asmenims gėles. Dvare buvo rengiama šeimos šventė su tradiciniais Kalėdų pietumis.

Monarchės 97 metų vyras princas Philipas, kuris viešų pareigų iš esmės nebeatlieka, pamaldose nedalyvavo. Į bažnyčią nėjo ir Charleso žmona Camilla, kuri sveiksta po gripo, be to, namuose liko trys Williamo ir Catherine vaikai: penkerių princas George'a, trejų princesė Charlotte ir 8 mėnesių princas Louisas.

Britanijos karališkosios šeimos nariai per Kūčias paprastai apsikeičia nedidelėmis dovanėlėmis. Šią tradiciją išpopuliarino karalienė Victoria ir princas Albertas. Elizabeth II paprastai nepritaria ekstravagantiškoms dovanoms.

Kai karalienė buvo jaunesnė, šeima per Kalėdas smagiai pasivaikščiodavo po miškus arba pajodinėdavo.

Iš anksto įrašytame Kalėdų sveikinime išstojimo iš Europos Sąjungos įgyvendinimo suskaldytai Britanijai ir dar 52 Sandraugos šalims, kurį vėliau antradienį turi parodyti televizija, monarchė ragins išsaugoti pagarbą ir mandagumą.

Pirmą savo Kalėdų transliaciją Elizabeth II surengė 1952-aisiais per radiją. Tais metais ji įžengė į sostą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius