-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keira Knightley naujame filme įkūnijo moteris visame pasaulyje įkvėpusią rašytoją Colette

„Būk laiminga. Tai vienintelis būdas būti išmintingu“. Ši frazė – viena iš nemarių rašytojos Colette minčių, tapusi švyturiu ne vienos moters gyvenime. 1948 metais Nobelio premijai nominuota moteris išties nusipelnė, kad jos istorija nebūtų pamiršta, nes jos vardas jau ilgus metus yra tapęs feminizmo, lyčių lygybės sinonimu.
Keira Knightley filme „Koletė“
Keira Knightley filme „Koletė“ / Kadras iš filmo

Būtent todėl ši unikali persona ir jos gyvenimas atgims kino ekranuose, o pagrindinį vaidmenį dramoje „Koletė“ atliks talentingoji Keira Knightley.

Biografinė juosta buvo pristatyta šių metų Sandanso filmų festivalyje ir sulaukė gausių aplodismentų. Nuvilnijus „Me Too“ skandalams, garsios moters istorija tampa dar aktualesnė.

Kadras iš filmo/Keira Knightley filme „Koletė“
Kadras iš filmo/Keira Knightley filme „Koletė“

Filmas pasakoja apie paprastą XIX amžiaus pabaigos Prancūzijos merginą, išsiskyrusią ypatingu rašytojos talentu. Augdama provincijoje, šio savo talento mergina nedemonstravo, tačiau ištekėjusi už sėkmingo Paryžiaus rašytojo ir persikėlusi į kvapą gniaužiantį bei prabanga pribloškiantį sostinės gyvenimą, Koletė leidosi įtikinama vyro (jį filme vaidina aktorius Dominicas Westas), kad jos, moters, kūrybos niekas neskaitys ir ji turėtų rašyti ne savo, o jo vardu.

Naujas „Vilio“ (jos vyro literatūrinis pseudonimas) romanas apie jauną, žavią, išmintingą ir nuovokią provincijos merginą Klodiną Paryžiuje sukelia tikrą sensaciją ir tampa bestseleriu.

Užjutęs tikrą aukso gyslą, Koletės sutuoktinis įkalba žmoną sėsti rašyti Klodinos istorijos tęsinių. Sulig kiekviena nauja knyga susidomėjimas auga, o Vilis maudosi šlovėje, piniguose ir panegirikose. Kol vieną dieną Koletei trūksta kantrybė. Aistringos moters kova dėl kūrybinės laisvės labai greitai pavirsta į kovą dėl socialinių normų, visuomenės nustatytų rėmų laužymo bei saviraiškos ir teisės tiesiog būti savimi.

„Tai jau ne pirma mano kostiuminė drama, tad turbūt suprantate, kad mėgaujuosi dirbdama su šio žanro filmais. „Puikybė ir prietarai“, „Atpirkimas“, „Ana Karenina“. Visi šie vaidmenys man davė neįtikėtinai daug. Vienas iš didžiausių aktoriaus darbo privalumų – gebėjimas tapti vis kitu žmogumi ir keliauti laiku. Todėl pasiūlymas iš „Koletės“ prodiuserių man buvo itin džiugus, aš ir vėl keliavau į praeitį, vėl kovojau už meilę, savo teises, už galėjimą būti lygiai su vyrais. Šios temos svarbios net ir praėjus šimtmečiui, o po pastarųjų skandalų – dar labiau aktualios“, – sako Keira Knightley.

Tikroji Sidonie-Gabrielle Colette gyveno 1873–1954 m. Be knygų rašymo, moteris taip pat dirbo žurnaliste bei vaidino teatre. Per savo gyvenimą Colette parašė 30 kūrinių, iš kurių žymiausias – novelė „Gigi“. 1948-aisiais rašytoja buvo nominuota Nobelio literatūros premijai.

Neįtikėtina, moteris visame pasaulyje įkvėpusi istorija „Koletė“ Lietuvos kino teatruose pasirodys jau lapkričio 23 dieną.

VIDEO: KOLETĖ / Colette (2018) filmo anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius