Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Kempiniukui plačiakelniui“ sukanka 20 metų: štai, kas slepiasi po kultiniais personažais

Animacinis serialas „Kempiniukas plačiakelnis“ televizijos ekranuose pasirodė 1999 m. liepos 17 dieną per „Nickelodeon“ kanalą. Šiais metais kultinis filmukas švenčia 20-ies metų gimtadienį. Šia proga pristatome serialo įgarsintojus, kurie slepiasi po legendinio filmuko personažais.
„Kempiniukui plačiakelniui“ sukanka 20 metų
„Kempiniukui plačiakelniui“ sukanka 20 metų / Vida Press nuotr.

Per 20 metų buvo sukurtos 244 „Kempiniuko plačiakelnio“ serijos, pastatyti du filmai, laimėti „Tony“ apdovanojimai už „Brodvėjaus“ pasirodymą. Mielas, optimistiškas, išskirtinis ir dėl pagrindinių personažų įsimintinas serialas skirtas įvairaus amžiaus vaikams ir jų tėveliams, kurie mėgaujasi nepamirštamais nuotykiais.

Kadrai iš animacinio filmuko „Kempiniukas plačiakelnis“ – galerijoje:

Tik pasirodžius animaciniam serialui, „Nickelodeon“ kanale buvo sukurta per 100 projektų, tačiau jie greitai būdavo nutraukiami. Visgi geltonos spalvos, kvadratinės formos kempinės personažas sėkmingai gyvuoja iki šių dienų, nes filmuką palaiko ne tik žiūrovai, bet ir pagrindiniai įgarsintojai.

„Kempiniuko plačiakelnio“ šešis pagrindinius personažus įgarsina Tomas Kenny, Billas Fagerbakke'as, Rodgeris Bumpassas, Clancy Brown, Carolyn Lawrence, Dougas Lawrence'as. Tiesa, aktorius T.Kenny įgarsino net kelis „Kempiniuko plačiakelnio“ personažus – Kempiniuką, Garį, piratą Patchy.

Pateikiame įgarsintojų, kurie slepiasi po kultiniais personažais, sąrašą:

1. Tomas Kenny

Aktorius įgarsina pagrindinį personažą Kempiniuką Plačiakelnį, kuris kiekvieną dieną susiduria su nuotykiais, o su geriausiu draugu Patriku prisigalvoja įvairiausių išdaigų. Tačiau vyrą išgarsino ne tik animacinis serialas, bet skirtingų personažų įgarsinimas 478-iuose filmuose, įskaitant „Supermergaitės“ (orig. „The Powerpuff Girls“), „Nuotykių metas“ (orig. „Adventure time“), „Betmenas“ (orig. „Batmen“), „Deksterio laboratorija“ (orig. „Dexter's Laboratory“).

„Scanpix“ nuotr./Tomas Kenny, įgarsinantis Kempiniuką Plačiakelnį
„Scanpix“ nuotr./Tomas Kenny, įgarsinantis Kempiniuką Plačiakelnį

2. Billas Fagerbakke'as

Aktorius filmuke įgarsina pramuštgalvį Patriką, geriausią Kempiniuko draugą. Beje, aktorių galima išvysti komedijoje „Kaip aš susipažinau su jūsų mama“, kurioje jis atliko Marshallo mylimo tėčio Marvino Erikseno vaidmenį.

Vida Press nuotr./Billas Fagerbakke'as, įgarsinantis Patriką
Vida Press nuotr./Billas Fagerbakke'as, įgarsinantis Patriką

3. Rodgeris Bumpassas

Aktoriui teko įgarsinti nedraugišką ir pikčiausią povandeninio pasaulio personažą Kalmarą, kuris nuolat vaikšto susiraukusiu veidu ir visada nesutaria su Kempiniuku. Tad ką jau kalbėti, kai kiekvieną dieną reikia šypsotis „Krabo pačio“ užkandinės klientams. Nors vyras nepasižymėjo kitais įgarsinimais, tačiau gali didžiuotis, kad puikiai įvaldė Kalmaro balsą.

Vida Press nuotr./Rodgeris Bumpassas, įgarsinantis Kalmarą
Vida Press nuotr./Rodgeris Bumpassas, įgarsinantis Kalmarą

4. Clancy Brownas

Aktorius įgarsina pinigais aptekusį poną Krabą. Šiam personažui nuolatos trūksta pinigų, o nesantaika tarp priešais stovinčio restorano „Draugužių kibiras“ savininko Planktono kartais ne juokais išsekina. Tiesa, vyro balsą galima išgirsti ir fantastiniame filme „Toras: Ragnarokas“, kuriame įgarsina su Toru kovojantį demoną Surturą.

Vida Press nuotr./Clancy Brownas, įgarsinantis poną Krabą
Vida Press nuotr./Clancy Brownas, įgarsinantis poną Krabą

5. Dougas Lawrence'as

Animatorius įgarsino didžiausią pono Krabo priešą Planktoną, kuris atkakliai bando pavogti „Krabo Pačio“ receptą, tačiau visada susimauna ir kuria naujus planus. Vyras pripažinimo sulaukė ne dėl įgarsinimų, bet dėl sukurtos išskirtinės animacinio filmuko serijos „Tea at the Treedome“.

Vida Press nuotr./Dougas Lawrence'as, įgarsinantis Planktoną
Vida Press nuotr./Dougas Lawrence'as, įgarsinantis Planktoną

6. Carolyn Lawrence

Aktorė įgarsina vieną protingiausių povandeninio pasaulio gyventojų – voverę Sendę. Neįprasta vandenyno gyventoja vaikšto su nardymo kostiumu ir kuria įvairiausius išradimus. Įdomus faktas, kad aktorė įgarsina ir išskirtinių gabumų personažą kitame animaciniame filmuke – „Džimio Neutrono: Genialaus berniuko“ genijaus Džimio simpatiją Cindy Vortex.

Vida Press nuotr./Carolyn Lawrence, įgarsinanti Sendę
Vida Press nuotr./Carolyn Lawrence, įgarsinanti Sendę

Daugiau personažais pasislėpusių aktorių – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius