Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kieno kišenes filmai papildys labiausiai? Didžiausias atlygis – 100 mln. dolerių

100 mln. dolerių. Tokia suma kišenes papildys pirmoje „Variety“ sudaryto didžiausią atlygį už vaidmenį filme gausiančių žvaigždžių sąrašo vietoje atsidūręs aktorius, žinomas dėl slaptojo agento 007 įkūnijimo. Tačiau algalapis su tokiu skaičiumi jam išrašytas bus ne už darbą Džeimso Bondo franšizėje.
Julia Roberts, Chrisas Hemsworthas, Sandra Bullock
Julia Roberts, Chrisas Hemsworthas, Sandra Bullock / Vida Press nuotr.

Neseniai paviešintame „Variety“ didžiausią atlyginimą už vaidmenis gavusių ar dar tik gausiančių aktorių sąraše – net 17 ryškiausių Holivudo žvaigždžių. Tarp jų – ir Dwayne’as Johnsonas, Willas Smithas bei Denzelis Washingtonas, taip pat Jennifer Lawrence ir Julia Roberts, kurios dalijasi daugiausiai už vaidmenį filme susižėrusios aktorės poziciją.

Kaip rašo Dailymail.co.uk, itin stipriai prie įspūdingų aktorių atlyginimų prisidėjo išpopuliarėjusios srautinio transliavimo platformos ir aktorių derybos dėl išankstinių apmokėjimų, kurie kompensuoja taip vadinamus pakopinius mokėjimus pardavinėjant bilietus į seansus kino teatruose.

Kovą „Variety“ pranešė, kad 53-ejų Danielis Craigas galės vadintis „Netflix“ žvaigždė, kompanijai susitarus dėl antros ir trečios juostos „Ištraukti peiliai“ dalių. 2019 m. pasirodęs detektyvas tapo hitu ne tik tarp žiūrovų, bet ir kritikų, o palyginti kuklus 40 mln. dolerių biudžetas leido uždirbti nemažai pelno.

Clinic 212 nuotr./Filmo „Ištraukti peiliai“ akimirka
Clinic 212 nuotr./Filmo „Ištraukti peiliai“ akimirka

„Netflix“, kaip teigiama, filmo tęsiniams nepagailėjo net 450 mln. dolerių, o remiantis „Variety“ sąrašu, už darbą aikštelėje Danieliui Craigui atiteks net 100 mln. dolerių. Su tokia suma Danielis Craigas atsidūrė didžiausią atlygį už vaidmenį gavusių aktorių sąrašo pirmoje vietoje.

Tačiau nei jis, nei, tarkim, Dwayne’as Johnsonas, su 50 mln. dolerių kišenėje užėmęs antrą vietą, tokiais atlyginimais pasigirti negalėtų, jei filmai, kuriuose vaidino, būtų rodomi ten, kur esame įpratę juos žiūrėti – tik kino teatruose.

Dauguma ryškiausių Holivudo žvaigždžių sudaro pakopinių mokėjimų sutartis, kuomet priedai jiems išmokami filmui pasiekus tam tikrus pelno tikslus. Tuo tarpu, jei filmo premjera numatyta srautinio transliavimo platformoje, aktoriams sumokami didesni atlygiai iš pat pradžių.

Willo Smitho atlygis už vaidmenį filme „King Richard“ apie Venus ir Serenos Williams tėvą Richardą Williamsą pakilo iki 40 mln. dolerių po to, kai „Warner Bros.“ nusprendė, kad juostos premjera tuo pat metu turėtų įvykti ne tik kino teatruose, bet ir „HBO Max“ platformoje. Žinoma, dėl to sumažės pelnas, kurį filmo kūrėjai tikėjosi uždirbti iš kino teatrų, mat daugiau žmonių nuspręs likti namuose ir filmą pažiūrėti sutaupydami kelis dolerius ir laiko.

Vida Press nuotr./Jennifer Lawrence
Vida Press nuotr./Jennifer Lawrence

Iki 40 mln. dolerių padidėjo ir Denzelio Washingtono atlygis už vaidmenį trileryje „The Little Things“. Kad aktoriams būtų atlyginta už mažas pajamas iš kino teatrų, daugiau gaus ir Adamo McKay’aus nesėkmių komedijos „Don’t Look Up“ žvaigždės Leonardo DiCaprio, gausiantis 30 mln. dolerių, bei Jennifer Lawrence, kuriai bus išmokėta 25 mln. dolerių.

Pastaroji didžiausio atlygio moteriai už vaidmenį vietą dalijasi su Julia Roberts, „Netflix“ filmo „Leave The World Behind“ žvaigžde.

Kai kurie aktoriai gaus standartinį, taip vadinamą „aukšto lygio“ žvaigždės atlygį – 20 mln. dolerių, kuris, tikėtina, didės po filmų premjerų teatruose. Į šį sąrašą patenka Sandra Bullock, Chrisas Hemsworthas, Bradas Pittas ir Ryanas Goslingas.

Vida Press nuotr./Ryanas Goslingas
Vida Press nuotr./Ryanas Goslingas

„Variety“ didžiausią atlygį už vaidmenį filme gausiančių aktorių sąrašas:

1. Danielis Craigas (už „Ištraukti peiliai“ du tęsinius) – 100 mln. dolerių
2. Dwayne’as Johnsonas („Red One“) – 50 mln. dolerių
3. Willas Smithas („King Richard“) – 40 mln. dolerių
4. Denzelis Washingtonas („The Little Things“) – 40 mln. dolerių
5. Leonardo DiCaprio („Don’t Look Up“) – 30 mln. dolerių
6. Markas Wahlbergas („Spenser Confidential“) – 30 mln. dolerių
7. Jennifer Lawrence („Don’t Look Up“) – 25 mln. dolerių
8. Julia Roberts („Leave The World Behind“) – 25 mln. dolerių
9. Sandra Bullock („The Lost City of D“) – 20 mln. dolerių
10. Ryanas Goslingas („The Grey Man“) 20 mln. dolerių
11. Chrisas Hemsworthas („Thor: Love and Thunder“) – 20 mln. dolerių
12. Bradas Pittas („Bullet Train“) – 20 mln. dolerių
13. Michaelas B. Jordanas („Without Remorse“) – 15 mln. dolerių
14. Tomas Cruise’as („Top Gun: Maverick“) 13 mln. dolerių
15. Keanu Reevesas („The Matrix 4“) – 12-14 mln. dolerių.
16. Chrisas Pine’as („Dungeons and Dragons“) – 11,5 mln. dolerių
17. Robertas Pattinsonas („The Batman“) – 3 mln. dolerių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius