-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirtis karui Ukrainoje abejingai A.Lorak: gimtinėje nebebus jos vardinės žvaigždės

Černivcų miesto Žvaigždžių alėjoje ne vienerius metus puikavosi ir čia gimusios ukrainiečių atlikėjos Ani Lorak vardas, tačiau dabar nuspręsta atlikėjos vardinę žvaigždę pašalinti. Šį sprendimą miesto taryba argumentuoja tuo, kad dainininkė pasirinko karjerą tęsti Rusijoje, o prasidėjus karui Ukrainoje, apie jį tyli.
Ani Lorak
Ani Lorak / Vida Press ir socialinių tinklų nuotr.
Temos: 2 Rusija Ukraina

Ani Lorak jau seniai bando laviruoti tarp dviejų šalių – Ukrainos ir Rusijos. Tačiau dabar jos tylėjimas dėl karo Ukrainoje supykdė ukrainiečius. Dainininkė, nenorėjusi karo pavadinti „karu“, o Putino – agresoriumi, rizikuoja sekti paskui Rusijos laivą, rašo „CvNews“.

Černivcuose, kur prabėgo Ani Lorak vaikystė, jau nuspręsta nuimti atlikėjos žvaigždę nuo Žvaigždžių alėjos Teatro aikštėje.

Miesto valdžia įsitikinusi, kad jam negali atstovauti žmonės, kurie stojo šalies agresorės pusėn ir palaiko karo veiksmus prieš Ukrainą.

Tiesa, buvo išimtas ne tik Ani Lorak, bet ir operos dainininko Vasilijaus Gerello, dalyvavusio Vladimiro Putino „antinacistiniame“ koncerte, asmeninis ženklas.

Vida Press nuotr./Ani Lorak
Vida Press nuotr./Ani Lorak

„Rusijos agresorius bando sunaikinti Ukrainą, o jūs dainuojate apie jo „pergales“ – tai nėra tik klaida. Šis pokytis nebus pamirštas! Jie neatleis!“ – sakė Černivcų miesto taryba.

Ukrainoje ketinama atimti iš Ani Lorak ir Vasilijaus Gerello visus titulus ir garbės apdovanojimus. Į „juodąjį sąrašą“ pateko ir kiti menininkai, pavyzdžiui, Nikolajus Baskovas ir Filipas Kirkorovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius