Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kung fu filmų žvaigždės Bruce'o Lee apsiaustas parduotas už 77 tūkst. JAV dolerių

Apsiaustas, kurį Rytų kovų menų filmų žvaigždė Bruce'as Lee vilkėjo vaidindamas savo paskutinėje kino juostoje „Mirtinas žaidimas“, Honkonge šeštadienį vykusiame retame velionio kung fu meistro asmeninių daiktų aukcione parduotas gerokai brangiau nei tikėtasi - už 77 tūkst. JAV dolerių.
Bruce Lee statula
Bruce Lee statula / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiame aukcione buvo parduoti 13 daiktų, todėl jis laikomas didžiausiu B.Lee relikvijų pardavimu, įvykusiu šiame Kinijos pietiniame mieste, kuriame būsimoji kovos menų žvaigždė užaugo, o vėlyvoje paauglystėje išvyko į Jungtines Valstijas.

Aukciono rezultatai pranoko išankstines prognozes: visi daiktai parduoti už 1,78 mln. Honkongo dolerių (5,59 mln. litų), įskaitant tamsiai mėlyną apsiaustą su kailiniu pamušalu, kuris buvo pasiūtas apie 1973 metus filmui „Mirtinas žaidimas“, išleistam jau po B.Lee mirties.

Prognozuota, jog už apsiaustą, kuris buvo brangiausias šiame aukcione parduotas daiktas, gali būti sumokėta apie 70 tūkst. Honkongo dolerių (219,8 tūkst. litų), tačiau vienas kolekcininkas iš JAV jį nupirko už 600 tūkst. Honkongo dolerių (1,88 mln. litų) – beveik devynis kartus brangiau nei tikėtasi.

Prieš 45 metus B.Lee vienam draugui parašytas laiškas, kuriame kalbama apie televizijos serialą „Žalioji širšė“ ir jo vaidinama kaukėtą nusikaltėlių medžiotoją Katą, parduotas už 400 tūkst. Honkongo dolerių (1,26 mln. litų).

Be to, aukcione buvo parduota B.Lee kung fu instituto nario kortelė, jo vizitinė kortelė ir vokas, kuriame aktorius išsiuntė laišką savo draugui.

„Esu labai laimingas“, – švytėdamas sakė nekilnojamojo turto bendrovės „Midland Holdings“ valdybos pirmininko pavaduotojas Albertas Wongas, sumokėjęs iš viso 265 tūkst. Honkongo dolerių (832,2 tūkst. litų) už keturis šiame aukcione įsigytus daiktus, tarp jų instituto narystės kortelę, kuri kainavo 200 tūkst. dolerių (628,1 tūkst. litų).

„Norėčiau, kad žmonės prisimintų, jog buvo vienas labai svarbus žmogus, ieškojęs tobulumo visą savo gyvenimą“, – pareiškė A.Wong, pridūręs, kad jam „Mirtinas žaidimas“ yra labiausiai jam patinkantis B.Lee filmas.

Šį pardavimą organizavo JAV aukcionų namai „Kelleher Auctions“ ir Honkongo bendrovė „Phila China“.

Honkongo vyriausybė birželį paskelbė atidėjusi planus įrengti muziejumi buvusį B.Lee namą, kuris vėliau buvo paverstas pigiu viešnamiu, nes esą iškilo nesutarimų su pastato savininku.

Žvaigždės, kuris mirė 1973 metais būdamas vos 32-ejų, gerbėjai seniai reikalavo, kad B.Lee gimtajame mieste būtų atidarytas jo muziejus.

B.Lee našlė, šiuo metu gyvenanti Jungtinėse Valstijose, pateikė B.Lee vaikystės namo apytikrio originalaus išplanavimo kopiją, kuri turėtų padėti restauratoriams, o jo dukra Shannon (Šenon) anksčiau sakė, kad toks muziejus būtų „puikus dalykas mano tėvui ir jo palikimui“.

B.Lee, dėl kurio sėkmės Rytų kovų menų filmai pelnė pasaulinį pripažinimą, mirė Honkonge dėl ūmios organizmo reakcijos į vaistus.

B.Lee statula puošia Honkongo Žvaigždžių alėją, tačiau jo gerbėjai skundėsi, kad mieste jų didvyrio atminimas įamžintas nepakankamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius