Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone karalius Karolis III priėmė Lietuvos ambasadorių E.Bajarūną su žmona G.Žickyte

Jungtinės Karalystės karalius Karolis III ketvirtadienį surengė audiencijas diplomatams. Bakingamo rūmuose jis priėmė ir Lietuvos Respublikos ambasadorių Eitvydą Bajarūną su žmona režisiere Giedre Žickyte. Ši diena Karoliui III buvo išskirtinė ir dėl kitos priežasties – ketvirtadienį įvyko „Netflix“ dokumentinio serialo „Harry & Meghan“ premjera. Šio įvykio karališkoji šeima, akivaizdu, nelaukė.
Karalius Karolis III, Eitvydas Bajarūnas ir Giedrė Žickytė
Karalius Karolis III, Eitvydas Bajarūnas ir Giedrė Žickytė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienis karaliui Karoliui III buvo užimtas. Monarchas Bakingamo rūmuose „surengė audiencijas atvykstantiems aukštiesiems komisarams ir ambasadoriams“, rašoma oficialioje karališkosios šeimos „Twitter“ paskyroje.

Monarchas surengė audiencijas „Jo Ekscelencijai ponui Eitvydui Bajarūnui, Lietuvos Respublikos ambasadoriui“ ir Vikramui Kumarui Doraiswami, Indijos vyriausiajam komisarui Jungtinėje Karalystėje.

Su karaliumi Karoliu III taip pat susitiko su E.Bajarūno žmona, filmo „Šuolis“ režisierė Giedrė Žickytė. Nuotrauka iš jų susitikimo pasidalinta karališkosios šeimos „Twitter“ paskyroje.

G.Žickytė šiam vizitui pasipuošė dizainerio Juozo Statkevičiaus kurta elegantiška eilute.

Lietuvos ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje pareigas Eitvydas Bajarūnas ėmė eiti rugsėjo 12 dieną.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalius Charlesas III, Eitvydas Bajarūnas ir Giedrė Žickytė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalius Charlesas III, Eitvydas Bajarūnas ir Giedrė Žickytė

Karalius taip pat dalyvavo advento pamaldose Etiopijos krikščionių draugijos bažnyčioje Londone.

Charlesas III surengė susitikimus Bakingamo rūmuose ir vyko į advento pamaldas tą pačią dieną, kai platformoje „Netflix“ įvyko dokumentinio serialo „Harry & Meghan“ premjera, kuriame jo sūnus princas Harry ir marčia Meghan Markle pasakoja apie „nešvarius karališkosios šeimos žaidimus“ ir pateikia savo istorijos versiją.

Oskarui nominuotos režisierės Liz Garbus dokumentinis serialas, pasak „Netflix“, tyrinėja jų slaptos, ankstyvosios pažinties dienos ir iššūkiai, dėl kurių pora jautėsi priversta pasitraukti iš karališkųjų pareigų. Į dokumentiką įtraukti Sasekso hercogų draugų ir istorikų, aptariančių šiandieninę Didžiosios Britanijos situaciją ir karališkosios šeimos santykius su spauda, komentarai. Pakalbinti ir šeimos nariai, iš kurių dauguma niekada anksčiau viešai nekalbėjo apie tai, ką matė.

„Serialas ne tik nušviečia vienos poros meilės istoriją, bet ir piešia pasaulio bei to, kaip mes elgiamės vieni su kitais, paveikslą“, – sakė jo kūrėjai.

Serialas prasideda titru, kuriame rašoma: „Tai pasakojimas apie Harry ir Meghan istoriją iš pirmų lūpų, papasakotas naudojant dar niekur nematytus asmeninius archyvus.“

Jame priduriama, kad „visi interviu buvo baigti iki 2022 m. rugpjūčio“, t.y. likus mėnesiui iki princo Harry močiutės karalienės Elžbietos mirties. Pirmieji trys „Harry & Meghan“ epizodai jau transliuojami per „Netflix“.

VIDEO: Harry & Meghan | Official Teaser | Netflix

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius