-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marilyn Monroe sukaktų 95-eri: geidžiamiausios moters paslaptys

Žodžius Marilyn Monroe apibūdinti rasti nelengva, bet galima pabandyti. Elegantiška dama, ryški asmenybė, mados ikona – tik keletas. Savo laiku ji buvo geidžiamiausia moteris pasaulyje, o jai lygios kol kas neatsirado. Sekso simbolis Marilyn Monroe buvo ne tik gražuolė. Išjungus kameras ir nusilpus fotoaparatų blykstėms ji savo sąmojais stebindavo visus.
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Marilyn Monroe

Sunkią vaikystę turėjusi Marilyn Monroe savo gyvenimą apvertė aukštyn kojomis vienas už kitą geresniais vaidmenimis. Žinoma visoje planetoje jai tapti nesutrukdė net vėliau atsiradusios priklausomybės, depresija.

Marilyn Monroe – nemirtinga, galima sakyti, istorinė asmenybė, paliko neištrinamą pėdsaką. Dalį savo karjeros dirbusi už grašius, visus kelią pastojusius sunkumus ji įveikė su šypsena. Aktorė įkvėpė ne vieną moterį kovoti už save, sunkiai dirbti ir įrodė, kad visa tai galima daryti atrodant nuostabiai.

Marilyn Monroe gimė 1926 m. birželio 1 d. Antradienį ji būtų minėjusi 95-ąjį gimtadienį. Deja, jubiliejaus nesulaukė – aktorė mirė būdama 36-erių. Kadangi buvo viešas asmuo, apie Marilyn gyvenimą gerbėjai žinojo beveik viską. Beveik.

Kviečiame susipažinti su keliais mažai kam žinomais faktais apie Marilyn Monroe.

Tikrasis vardas

Marilyn Monroe – tik vienas iš vardų, kurį per savo karjerą naudojo ši aktorė, kurią tėvai iš tikrųjų pavadino Norma Jeane Mortenson.

Tiesa, didžiąją vaikystės dalį Marilyn praleido našlaičių namuose ir prieglaudose. Savo tėvo ji nepažinojo, o motina buvo gydoma psichiatrinėje ligoninėje, kaip ir močiutė. Baimė, kad pati gali kada nors atsidurti gydymo įstaigoje, ją persekiojo visą karjerą.

Kalbant apie vardus, karjeros pradžioje ji naudojosi Jean Adair vardu. Jei lankydavosi viešbučiuose, kambarius rezervuodavo kaip Zelda Zonk, o norėdama nuslėpti vizitus psichiatrinėje ligoninėje ji prisistatydavo Faye Miller.

Oficialiai savo vardą į Marilyn Monroe aktorė pasikeitė 1956 m., kai jau buvo žinoma visame pasaulyje ir pasislėpti nebebuvo įmanoma.

Pirmasis darbas

Pirmąja Marilyn darboviete tapo „Van Nuys Radioplane“ fabrikas, kuriame aktorė turėjo ugniai atspariu purškalu padengti lėktuvų ir dronų dalis bei tikrinti parašiutus, kad juose nebūtų broko.

Pirmoji santuoka

Marilyn Monroe pirmą kartą ištekėjo būdama vos 16-kos. Jos sutuoktiniu tapo tada 20-metis Jamesas Dougherty. Ši santuoka nutrūko vos po ketverių metų.

Aktorė buvo ištekėjusi dar du kartus: už Joe DiMaggio ir Arthuro Millerio. Vaikų su nei vienu iš jų Marilyn Monroe nesusilaukė, nors pastojusi buvo net du kartus. Deja, abiem atvejais nėštumai nutrūko po kelių savaičių.

Vida Press nuotr./Kino žvaigždė Marilyn Monroe su sutuoktiniu Arthuru Milleriu
Vida Press nuotr./Kino žvaigždė Marilyn Monroe su sutuoktiniu Arthuru Milleriu

Nedidelė paslaptis

Marilyn Monroe garbinama dėl savo grožio, bet ar žinojote, kad prie jos išvaizdos nagus yra prikišę ir plastinės chirurgijos specialistai.

Pasirodo, dar 1950 m. aktorei buvo atlikta nedidelė nosies korekcija, po kurios jos nosies galiukas šiek tiek pakilo. Taip pat pakoreguotas jos smakras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius