Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Melania Trump su sūnumi Barronu persikraustė į Baltuosius rūmus

Pirmoji JAV šeima – vėl kartu po vienu stogu, ir tas stogas yra Baltųjų rūmų.
Donaldas Trumpas su žmona Melania ir sūnumi Barronu
Donaldas Trumpas su žmona Melania ir sūnumi Barronu / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Po beveik penkių atskirai praleistų mėnesių prezidento Donaldo Trumpo žmona Melania sekmadienį paskelbė, kad ji kartu su 11-mečiu sūnumi Barronu pagaliau persikraustė į prezidentinius namus, pažymėtus 1600-uoju Pensilvanijos aveniu numeriu.

Motina ir sūnus sulaužė tradiciją, po prezidento inauguracijos pasilikdami gyventi Donaldo Trumpo imperijos dangoraižyje „Trump Tower“ Niujorke, kad berniukas galėtų užbaigti mokslo metus. Prezidentas tuo metu gyveno ir dirbo Baltuosiuose rūmuose.

„Laukiu atsiminimų, kuriuos sukursime savo naujuose namuose! #Kraustymosidiena“, – sekmadienį vakare tviteryje parašė pirmoji ponia, su sūnumi atvykusi į Baltuosius rūmus. Prie žinutės buvo pridėta Washingtono monumento, matomo iš Baltųjų rūmų Raudonojo kambario, nuotrauka.

VIDEO: JAV pirmoji šeima ir vėl kartu: Melania su sūnumi persikraustė į Baltuosius rūmus

Prezidentas savaitgalį praleido savo privačiame golfo klube Bedminsteryje, Naujajame Džersyje. Jis kelis kartus yra sakęs, kad žmona ir sūnus į Baltuosius rūmus atsikraustys pasibaigus mokslo metams. Trečiadienį Donaldas Trumpas švęs savo 71-ąjį gimtadienį ir, galima sakyti, gavo išankstinę dovaną.

Melania Trump praėjusį mėnesį sakė, kad Barronas nuo rudens lankys vieną privačią mokyklą Merilande. Šiuo pranešimu buvo atsakyta į vieną iš klausimų, lydinčių neįprastą Trumpų šeimos gyvenimo modelį. Juo taip pat buvo užsiminta apie atsikraustymą į Baltuosius rūmus.

Dar buvo likęs klausimas dėl datos, bet sekmadienį Melania Trump atsakė ir į jį. Pirmosios ponios atstovė Stephanie Grisham šias naujienas patvirtino elektroniniu laišku ir per „Twitter“.

Barronas rudenį pradės lankyti šeštą klasę Šv. Andriejaus episkopalinėje mokykloje Potomake Merilande.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas su žmona Melania ir sūnumi Barronu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas su žmona Melania ir sūnumi Barronu

Donladas Trumpas dar turi keturis vyresnius vaikus: Donaldą jaunesnįjį, Ivanką, Ericą ir Tiffany, kuriuos pagimdė dvi jo buvusios žmonos. Ivanka Trump dirba tėvo patarėja Baltuosiuose rūmuose.

Melania Trump per vyro prezidentinę kampaniją dažniausiai vengdavo didelio dėmesio ir nedalyvavo administracijai pradedant darbą. Ji liko Niujorke ir didžiausią dėmesį skyrė Barronui. Tačiau palaipsniui ji didino savo matomumą Baltuosiuose rūmuose – pavyzdžiui, prisidėdavo prie prezidento per užsienio lyderių ir jų sutuoktinių vizitus, drauge vadovavo velykinei margučių ridenimo šventei, surengė kelis „solinius“ renginius.

Neseniai ji lydėjo prezidentą per jo pirmąją, devynias dienas trukusią užsienio kelionę, kurios metu buvo aplankyti Saudo Arabija, Izraelis, Italija ir Belgija. Tai buvo pirmas ilgas jos, kaip pirmosios ponios, pasirodymas dėmesio centre.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas su sūnumi Barronu
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas su sūnumi Barronu

Dabar, kai ji nuolatos gyvens Baltuosiuose rūmuose, didės spaudimas jai rodytis dažniau ir daryti daugiau. Rinkimų kampanijos metu ji sakė, kad būdama pirmoji ponia dirbs patyčių kibernetinėje erdvėje klausimu, bet daugiau pranešimų dėl to nėra padariusi.

Ji taip pat yra pademonstravusi domėjimąsi armijos veteranais ir moterų bei mergaičių įgalinimu.

„Tikrai manau, kad jai atsikrausčius į Vašingtoną jai bus daromas didesnis spaudimas imtis kokios nors veiklos, padedančios kokiam nors visuomenės sluoksniui, nes to ir tikimasi iš pirmųjų ponių“, – sakė politologijos ir moterų studijų profesorė Jean Harris iš Skrantono universiteto Pensilvanijoje.

Taip pat manoma, kad pirmosios ponios raminamai veikia prezidentus. Prezidento Donaldo Trumpo atveju daugeliui bus įdomu pamatyti, ar kasdienis Melanios Trump buvimas padarys teigiamą įtaką Donaldo Trumpo elgesiui ir nuotaikai, turint omenyje ir dažnai piktas jo audras tviteryje.

Pirmoji ponia yra sakiusi, jog norėtų, kad jis neberašytų „Twitter“ žinučių.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas su žmona Melania ir sūnumi Barronu
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas su žmona Melania ir sūnumi Barronu
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas su žmona Melania ir sūnumi Barronu
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas su žmona Melania ir sūnumi Barronu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius