-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mirė australų komikas Barry Humphriesas

Sidnėjaus ligoninėje šeštadienį būdamas 89 metų mirė australų komikas Barry Humphriesas, kūręs žiūrovus žavėdavusį damos Ednos Everidž personažą.
Barry Humphriesas
Barry Humphriesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Humphriesas ramiai mirė apsuptas artimųjų, sakoma jo atstovo pranešime. „Iki pat pabaigos jis buvo ištikimas sau, niekada nebuvo praradęs savo nuostabaus proto, savo unikalaus sąmojo ir dvasios kilnumo, – sakė atstovas. – Po daugiau kaip 70 metų scenoje jis buvo komikas iki kaulų smegenų, gastroliavo iki paskutinių savo gyvenimo metų ir planavo tolesnius šou, tik jų, deja, nebebus.“

Šalies ministras pirmininkas pavadino velionį ryškiausia žvaigžde. „Puikus šmaikštuolis, satyrikas, rašytojas ir absoliučiai unikalus – jis buvo ir apdovanotas talentu, ir dovana [mums]. Tegul ilsisi ramybėje“, – sakoma premjero Anthony Albanese pranešime socialiniuose tinkluose.

B.Humphriesas, kuris pastaruoju metu buvo gydomas dėl įvairių ligų, su žmona Lizzie susilaukė keturių vaikų, turėjo 10 vaikaičių. Į ligoninę jis buvo paguldytas vasarį, kai namuose pargriuvo ir susižeidė klubą. Jam teko keisti klubo sąnarį, pranešė Australijos žiniasklaida.

Su damos Ednos Everidž ir neišauklėto sero Leso Patersono personažais jis sulaukė pasaulinės šlovės, ypač – Didžiojoje Britanijoje, kur 2007-aisiais buvo apdovanotas Britanijos imperijos ordinu už nuopelnus pramogų verslui.

Edna Everidž buvo sugalvota B.Humphriesui praėjusio amžiaus 6-ajame dešimtmetyje gastroliuojant Australijos pietuose. Personažas iš nuobodžios namų šeimininkės palaipsniui virto „gigažvaigžde“, garsenybių parodija.

9-ajame dešimtmetyje Edna Everidž turėjo savo pokalbių laidą „The Dame Edna Experience“, joje dalyvavo tokios įžymybės kaip Melas Gibsonas, velionis Seanas Connery.

10-ajame dešimtmetyje jos pokalbių laidose „Dr Dame Edna Kisses It Better“ ir „The Dame Edna Treatment“ taip pat lankydavosi ryškiausios žvaigždės, tarp jų aktoriai Susan Sarandon, Alecas Baldwinas ir Martinas Sheenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius