-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė filmo „Koko“ veikėją Mamą Koko įkvėpusi 109-erių meksikietė M.S.Ramirez Caballero

Pirmadienį Meksikoje mirė Maria Salud Ramirez Caballero – moteris, kuri, kaip manoma, įkvėpė vieną iš pagrindinių animacinio filmo „Koko“ (Coco – angl.) personažų Mamą Koko. Meksikietei buvo 109 metai.
Maria Salud Ramirez Caballero ir animacinis filmas „Koko“
Maria Salud Ramirez Caballero ir animacinis filmas „Koko“ / Socialinių tinklų nuotr. ir stop kadras
Temos: 2 Meksika Mirtis

Maria Salud Ramirez Caballero mirtį patvirtino Meksikos Mičoakano valstijos turizmo sekretorius Roberto Monroy. Jis sakė, kad 109 metų senolė mirė Santa Fe de la Lagunoje – tame pačiame miestelyje, kuriame daugiau nei prieš šimtmetį ir gimė, rašo „TMZ“.

Moters mirties priežastis nebuvo paskelbta, tačiau R.Monroy prisiminė ją kaip „nenuilstančią moterį ir gyvenimo pavyzdį“.

VIDEO: Anthony Gonzalez, Ana Ofelia Murguía - Remember Me (Reunion) (From "Coco"/Sing-Along)

Maria Salud Ramirez Caballero tapo žinoma 2017-aisiais, pasirodžius „Disney“ ir „Pixar“ animaciniam filmui „Koko“, kurio centre – Meksikos mirusiųjų dienos tradicijos.

Manoma, kad būtent Maria Salud Ramirez Caballero buvo vienos centrinių figūrų – Mamos Koko – prototipas. Nors tai oficialiai nėra pripažinta, senolės šeima teigia, kad „Pixar“ komanda lankėsi jų apylinkėse, daug fotografavo Caballero ir kurį laiką gyveno su jais.

VIDEO: Coco - Official US Trailer

Šeima tvirtina, kad daugybė pastatų ir kitų architektūros objektų, kuriuos „Pixar“ ir „Disney“ užfiksavo atlikdami tyrimus, atsidūrė filme, o Mama Koko yra nepaprastai panaši į Caballero.

Nors senolė buvo vietos legenda, jos šeima prieš kelerius metus nustojo siekti kompanijos pripažinimo ir (arba) patvirtinimo.

Meksikietė Maria Salud Ramirez Caballero buvo molio amatininkė, gaminanti puodus ir kitus dirbinius, kuriuos pardavinėjo vietiniams gyventojams. Ją pergyveno 3 vaikai, daug anūkų ir dar daugiau proanūkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius