Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė „Playboy“ įkūrėjas Hugh Hefneris

Eidamas 91-uosius metus dėl natūralių priežasčių mirė „Playboy“ imperijos įkūrėjas Hugh Hefneris.
Hugh Hefneris
Hugh Hefneris / „Scanpix“/AP nuotr.

„Playboy“ išplatintame pranešime teigiama, kad jis iškeliavo Anapilin ramiai, apsuptas artimųjų savo namuose, garsiojoje „Playboy“ viloje. Ji 2016 metų vasarą už 100 mln. JAV dolerių buvo parduota kaimynystėje gyvenančiam Darenui Metropoulos, tačiau su sąlyga, kad Hugh Hefneris viloje galės gyventi iki mirties.

„Mano tėvas nugyveno išskirtinį ir įtakingą gyvenimą kaip žiniasklaidos ir kultūrinis pionierius, su lyderiaujančiu balsu per pačius reikšmingiausius socialinius ir kultūrinius mūsų laikų judėjimus, aukštinančius žodžio laisvę, civilines teises ir seksualinę laisvę.

Jis nustatė gyvenimo būdą ir moralę, kuri giliai įsišaknijusi „Playboy“ prekės ženkle – viename iš labiausiai atpažįstamų ir patvariausių istorijoje.

Jo labai ilgėsis daugelis, įskaitant jo žmoną Crystal, mano seserį Christie ir mano brolius Davidą bei Marstoną, ir mus visus iš „Playboy Enterprises“, – oficialiame pareiškime sakė jauniausias Hugh Hefnerio sūnus Cooperis Hefneris, perėmęs vadovavimą „Playboy“.

Hugh Hefneris gimė 1926 metų balandžio 9 dieną Čikagoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Hugh Hefneris su sūnumi Cooperiu Hefneriu ir žmona Crystal Hefner
AFP/„Scanpix“ nuotr./Hugh Hefneris su sūnumi Cooperiu Hefneriu ir žmona Crystal Hefner

Vieni jį mėgo, kiti nenuilsdami kritikavo jo gyvenimo būdą, tačiau nėra abejonių – jis padarė perversmą žurnalų leidyboje ir prisidėjo prie to, kaip šiandien žiūrima į moters (nuogą) kūną.

Hugh Hefnerio kaip žurnalisto karjera prasidėjo per Antrąjį pasaulinį karą, kai jam buvo 18 metų – 1944–1946 metais jis tarnavo JAV armijoje ir dirbo žurnalistu kariuomenei skirtame laikraštyje. Po karo Hugh Hefneris baigė žurnalistikos ir psichologijos mokslus ir pradėjo dirbti vyrams skirtame žurnale „Esquire“. Tačiau šį darbą Hugh Hefneris metė, kai negavo prašyto algos pakėlimo penkiais doleriais.

Likęs be darbo, ambicingas 27-erių vaikinas nutarė imtis avantiūros – įkeitė savo baldus, kad iš banko gautų 600 JAV dolerių paskolą, surinko dar 8 000 dolerių iš 45-ių jo vizija patikėjusių investuotojų ir įkūrė vyrų auditorijai skirtą „Playboy“ žurnalą.

„Playboy“ era prasidėjo 1953 metais – pirmąjį žurnalo numerį, pasirodžiusį gruodį, puošė tuo metu jau žinomos Holivudo gražuolės Marilyn Monroe nuotrauka (tiesa, nuotrauka buvo daryta ne specialiai žurnalui, o aktorės karjeros pradžioje, kai ji dar nebuvo garsi ir nuoga fotografavosi iš nepritekliaus).

„Vida Press“/LimitedRuns.com/Splash nuotr./Marilyn Monroe
„Vida Press“/LimitedRuns.com/Splash nuotr./Marilyn Monroe

Tuo metu tokio turinio žurnalas buvo tikra revoliucija, o Hugh Hefnerio gyvenimo būdas, audringi vakarėliai, apie kuriuos sklando legendos, ir nuolat aplink jį besisukiojančios gražuolės virto pasauliniu fenomenu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius