Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mirė „Žiedų valdovo“ ir „Svetimas“ franšizių žvaigždė seras Ianas Holmas

Holivudo pasaulyje – netektis. Būdamas 88-erių mirė bet kokį vaidmenį, nuo androido iki hobito, galėjęs atlikti aktorius Ianas Holmas, „Guardian“ patvirtino jo agentas.
Ianas Halmas (1979 m.)
Ianas Halmas (1979 m.) / „Scanpix“ nuotr.

„Su giliu liūdesiu pranešame, kad aktorius seras Ianas Holmas mirė šį rytą būdamas 88 metų amžiaus“, – teigiama pranešime.

Populiariose kino juostose nusifilmavusio aktoriaus gyvybė užgeso ligoninėje, šeimos ir juo besirūpinusių žmonių apsuptyje.

„Guardian“ rašo, kad Ianas Holmas sirgo su Parkinsonu susijusia liga.

„Žavingas, geras ir itin talentingas, labai jo ilgėsimės“, – tęsiama pranešime.

Ianui Holmui priklauso BAFTA apdovanojimas, jis taip pat buvo nominuotas „Oskarui“ už trenerio Samo Mussabini vaidmenį 1981 m. juostoje „Ugnies vežimai“.

Kai 1976 m. dėl didelės scenos baimės metė darbą teatre, daugelis ir pats aktorius, galvojo, kad jis tinkamas tik nedideliems vaidmenims kine. Tiek paties Iano Holmo, tiek jo karjerą stebėjusių filmų industrijos atstovų požiūris į vyrą pasikeitė jam suvaidinus Bilbo Baginsą garsiojoje „Žiedų valdovo“ trilogijoje.

Vida Press nuotr./Ianas Halmas
Vida Press nuotr./Ianas Halmas

Tiesa, aktorius turėjo didelę scenos baimę. Ji pasireikšdavo, kaip pats kadaise yra apibūdinęs, „pratrūkimu per pasirodymą“. Vienas toks įvyko 1976-aisiais per spektaklį „The Iceman Cometh“. Tai paliko didelį „randą jo atmintyje, kuris niekaip neišnyks“.

Palikęs teatrą, Ianas Holmas pradėjo siekti karjeros kine. Iš pradžių jis sulaukdavo pavienių pasiūlymų vaidinti britiškose juostose. Vėliau jam teko įkūnyti androidą Ridley Scotto režisuotame filme „Svetimas“. Po šio vaidmens laukė kitas – jau minėto Mussabini, už kurį jis buvo nominuotas „Oskarui“.

Sulaukęs įvertinimo, Ianas Holmas tapo geidžiamu aktoriumi Holivude.

Vida Press nuotr./Ianas Halmas
Vida Press nuotr./Ianas Halmas

1997-aisiais aktorius sugrįžo į teatrą, 1981 m. vaidino Frodo Baginsą „Žiedų valdovo“ radijo adaptacijoje, kas padėjo jam gauti Bilbo Baginso vaidmenį šios franšizės filmuose.

Ianas Holmas, 2004 m. išleidus jo autobiografiją, tapo žinomas ir kaip neblogas mergišius. Vedęs jis buvo net keturis kartus ir iš ankstesnių santykių susilaukė penkių vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius