Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Miuziklų žvaigždės Julie Andrews karjeros vos nesugriovė gydytojų klaida

Netekus balso, dėl kurio pavyko išgarsėti, su tuo susitaikyti gali būti labai sudėtinga. Tai puikiai žino Julie Andrews. Dar vaikystėje vaidinti pradėjusi moteris savo karjeros piko metu neteko to, kas ją pavertė tikra Holivudo ir Brodvėjaus žvaigžde. Suprantama, kad po tokių įvykių atsigauti nelengva, bet, remiantis šios aktorės pavyzdžiu, pavyksta.
Julie Andrews
Julie Andrews / Vida Press nuotr.

J.Andrews (84) išgarsėjo vaidmenimis garsiausiuose Brodvėjaus miuzikluose, o 1965-aisiais debiutavo filme „Muzikos garsai“, už kurį gavo „Auksinio gaublio“ apdovanojimą.

Į pramogų industriją Julie kaip dainininkė įsiliejo dar vaikystėje ir keletą metų buvo žinoma dėl savo nuostabaus balso. Deja, karjeros kaip dainininkė ir muzikinio teatro aktorė J.Andrews siekti nebegalėjo po to, kai 1997-aisiais neteko balso.

Vida Press nuotr./Aktorė Julie Andrews
Vida Press nuotr./Aktorė Julie Andrews

„AARP The Magazine“ britų žvaigždė pasakojo, kad jai buvo atliekama balso stygų cistos šalinimo operacija. Aktorei pabudus po procedūros, ją žvaigžde pavertęs balsas jau buvo dingęs.

„Susirgau depresija. Jaučiausi taip lyg būčiau netekusi savo identiteto“, – atviravo Julie.

Kad pasikeitė balso tembras – moteris dainavo taip lyg būtų užkimusi – ji suprato pasirodymo viename spektaklyje metu. Po jo moteriai buvo atlikta dar viena procedūra – dainininkei pašalino gerklėje buvusius nevėžinius mazgelius. Ši operacija buvo lemtinga – mazgelių pašalinimas galutinai sunaikino jos švelnų soprano balsą.

1999-aisiais talentą iš aktorės atėmusius gydytojus J.Andrews padavė į teismą, kaltindama juos aplaidumu.

VIDEO: The Sound of Music | "The Sound of Music" Clip | Fox Family Entertainment

Gera žinia ta, kad nepaisant sužlugdytos karjeros, Julie sugebėjo vėl atsistoti ant kojų ir rado kitų aistrų. 2015-aisiais „People“ ji sakė ilgą laiką gyvenusi neigime, bet vėliau supratusi, jog „privalo kažko imtis“.

Julie ėmė rašyti ir toliau tobulinti aktorystės įgūdžius. Aktorė vaidino filme „Princesės dienoraštis“. Jei nebūtų netekusi balso, ji taip ir nebūtų atradusi šios kitokios savo pusės, tikino pati J.Andrews.

„Niekada nebūčiau parašiusi tiek knygų. Niekada nebūčiau supratusi, kad ši veikla man patinka, – pasakojo aktorė. – Tąkart maniau, kad tik mano balsas daro mane manimi“.

Nors aktorė su dainavimu atsisveikino, ji nebuvo užmiršta. Kino industrijai J.Andrews sugebėjo padaryti tokią didelę įtaką, kad žmonės vis dar garbina jos talentą, o ištikimiausi gerbėjai negaili pagyrų.

Vida Press nuotr./Aktorė Julie Andrews
Vida Press nuotr./Aktorė Julie Andrews

Įvertinta ji buvo ir profesionalų. Šį rugsėjį vykusiame 76-ąjame Venecijos kino festivalyje J.Andrews už viso gyvenimo karjeros pasiekimus įteiktas „Auksinis liūtas“.

J.Andrews yra puikus pavyzdys to, kaip ištikus nesėkmėms nereikia pasiduoti – tereikia surasti kitą kelią, kuriame taip pat galima ryškiai suspindėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius