Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Modelis Beverly Johnson prisidėjo prie Billo Cosby kaltintojų seksualine prievarta

Manekenė Beverly Johnson ketvirtadienį apkaltino Billą Cosby prieš kelis dešimtmečius apsvaiginus ją kažkokia medžiaga ir taip prisidėjo prie didelės grupės moterų, kurios kaltina 77 metų komiką seksualine prievarta.
Beverly Johnson
Beverly Johnson / AFP/„Scanpix“ nuotr.

62 metų B.Johnson savo kaltinimus išdėstė straipsnyje žurnale „Vanity Fair“, pavadinimu „Billas Cosby apsvaigino mane. Tai mano istorija“.

B.Johnson, kaip modelio, karjeros pikas buvo 8-ajame ir 9-ajame dešimtmečiuose. 1974 metais ji tapo pirmąja juodaode moterimi, kurios atvaizdas pasirodė mados žurnalo „Vogue“ viršelyje JAV.

B.Johnson tvirtina, kad B.Cosby ją apsvaigino ir kad ji priešinosi jo kabinėjimuisi. Ne taip kaip kitos komiko kaltintojos, modelis nepateikia tiesioginių kaltinimų seksualine prievarta.

„Man apsvaigo galva, mano kalba pasidarė neaiški, o kambarys pradėjo nepaliaujamai suktis“, – apie išgyventą incidentą rašė B.Johnson.

„Scanpix“/AP nuotr./Billas Cosby
„Scanpix“/AP nuotr./Billas Cosby

B.Cosby advokatas atsisakė komentuoti šiuos naujus įtarimus.

Jau daugiau kaip 20 moterų apkaltino B.Cosby seksualine prievarta ir žaginimu, daugiausia – prieš kelis dešimtmečius.

Dauguma tų įtarimų neatitinka senaties terminų kriminaliniams kaltinimams, bet viena moteris, 55 metų Judy Huth, Los Andžele iškėlė bylą „Emmy“ ir „Auksinio gaublio“ laureatui dėl seksualinės prievartos. Seksualinį smurtą ir emocines kančias, kaip nurodoma ieškinyje, 1974-aisiais ji patyrusi dėl to, kad B.Cosby ją užpuolė „Playboy“ name, kai jai tebuvo 15-a.

Atsinaujinus įtarimams, B.Cosby atšaukė viešus pasirodymus ir pasitraukė iš posto Templo universiteto direktorių taryboje.

„Scanpix“ nuotr./Beverly Johnson
„Scanpix“ nuotr./Beverly Johnson

B.Johnson istorija yra panaši į kitų moterų pasakojimus. Manekenė sakė, kad 9-ojo dešimtmečio viduryje buvo pakviesta į atranką pasirodymui televizijos situacijų komedijoje „The Cosby Show“ ir kad B.Cosby asmeniškai domėjosi nedideliu jos vaidmeniu, kuris apėmė „vieną ar dvi frazes“.

B.Cosby pakvietęs B.Johnson į savo namus, o po vakarienės paraginęs parepetuoti ir apsimesti girta. Jis pasiūlęs jai kapučino ir primygtinai reikalavęs, kad ji išgertų puodelį.

„Su antru gėrimo, kurį man davė Cosby, gurkšneliu supratau, kad buvau apsvaiginta ir apsvaiginta kaip reikiant, – rašė B.Johnson. – Kai pajutau, kad mano kūnas pasidarė visiškai suglebęs, mano smegenys persijungė į automatinį išlikimo režimą“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Billas Cosby
AFP/„Scanpix“ nuotr./Billas Cosby

B.Johnson teigia, jog B.Cosby uždėjo ranką jai ant liemens, bet ji buvo pakankamai sąmoninga, kad supykusi išplūstų komiką.

Modelis sako prisimenanti, kad B.Cosby nutempė ją laiptais žemyn ir įsodino į taksi, o paskui ji prabudo savo bute.

B.Johnson sako, kad bandė pasikalbėti su B.Cosby apie tą incidentą ir paskambino jam į namus, bet pabūgo jo galios ir abejingumo.

„Kaip galėjau kovoti su su tokiu įžūliai arogantišku ir nebendraujančiu žmogumi? – rašė ji. – Galiausiai, visai kaip ir kitos moterys, per daug galėjau prarasti, kad vaikyčiausi Billą Cosby“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius