Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ne visus „Draugus“ užklupo negandos: kas išgarsėjęs žinomumo taip ir neprarado, o kas jo vengė?

Kokie vaizdai pirmiausiai šauna į galvą ištarus kultinio serialo „Draugai“ pavadinimą? Didelė tikimybė, kad pagalvojote apie vienus įsimintiniausių personažų Rosą ir Fibę, kurių vaidmenys buvo patikėti Lisai Kudrow (56) ir Davidui Schwimmeriui (53). Įdomu, kaip šių aktorių gyvenimai susiklostė 2004 metais išjungus šešių draugų gyvenimą įamžinusioms kameroms?
Serialo „Draugai“ aktoriai
Serialo „Draugai“ aktoriai / Vida Press nuotr.

Už ekrano L.Kudrow ir D.Schwimmeriui sekėsi geriau nei jų kolegoms Matthew Perry (50) ir Mattui LeBlancui (52), rašo Thesun.co.uk. Pastarųjų gyvenimai nufilmavus paskutinę seriją nė kiek nepriminė tokių, kokius jiems buvo sukūrę epizodų autoriai. Apie tai daugiau skaitykite čia.

Lisa Kudrow

Prieš keistuole daugelio vadinamos Fibės vaidmenį paskiriant L.Kudrow, šios aktorės karjeroje beveik nebuvo prošvaisčių. Jai nepasisekė atrankoje į JAV populiarių vakaro šou „Saturday Night Live“, kuris padėjo išgarsėti daugeliui komikų. L.Kudrow taip pat buvo atleista iš vieno serialo po pirmos jo serijos ištransliavimo televizijoje.

Tačiau kam nesiseka karjeroje, sekasi meilėje. Dar prieš išgarsėdama L.Kudrow džiaugėsi tvirta draugyste, o dabar ir 24 metus trunkančia santuoka su prancūzu, reklamos vadovu Micheliu Sternu. Su juo aktorė susilaukė sūnaus Juliano, kuriam neseniai suėjo 21-eri.

Sektis karjeroje aktorei pradėjo prisijungus prie „Draugų“ komandos, o kaip aukštyn kojomis apsivertusio profesinio gyvenimo įrodymu tapo 1998-aisiais jai įteiktas „Emmy“ apdovanojimas – L.Kudrow tapo pirmąja šia prestižine statulėle apdovanota „Draugų“ aktore.

„Visada galvojau, kad sulaukus šlovės pasidarys lengviau. Jei tu patinki kitiems, pagaliau turi leidimą pradėti mylėti save. Tai – netiesa“, – sakė L.Kudrow.

vida_press_25.T19G20
vida_press_25.T19G20

Jos įkūnytas personažas – vienas įsimintiniausių seriale, tačiau L.Kudrow turėjo labai pasistengti, kad Fibė įstrigtų žiūrovų atmintyje. Pasirodo, ji iš pradžių labai savimi nepasitikėjo ir serialo pradžioje, siekdama pritapti, badavo. L.Kudrow buvo įsitikinusi, jog, lyginant su kolegėmis Jennifer Aniston ir Courteney Cox, ji buvo stora.

„Šalia jų jaučiausi kaip kalnas. Deja, jei moteris sveria nepakankamai, ji atrodo „gerai“. Kai aš pati buvau sulieknėjusi, nuolat sirgau“, – prisiminimais dalijosi šiuo metu 69 mln. svarų sterlingų vertės turtą, pasak Thesun.co.uk, turinti aktorė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lisa Kudrow
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lisa Kudrow

Po „Draugų“ L.Kudrow vaidino keliuose filmuose – „P.S.Myliu tave“, „Sutrikęs gangsteris“, „Šunų viešbutis“ ir kituose. Be to, ji yra viena iš internetinės programos „Web Therapy“ įkūrėjų, L.Kudrow galima išvysti ir naujausiame filme su Salma Hayek „Like A Boss“.

Ją išgarsinusį vaidmenį aktorė prisimena su šypsena ir apie šią patirtį atsiliepia tik pačiais geriausiais žodžiais. „Fibė buvo lengvabūdiška mergina, gyvenusi laimingesnėje realybėje nei visi kiti, nes aplink ją viskas buvo taip niūru, – pasakojo ji. – Dabar tviteryje ar feisbuke matau, kaip jaunos merginos rašo „Aš tapatinuosi su Fibe, nes taip pat esu kitokia“. Gera žinoti, kad nepritampantys žmonės sieja save su šiuo personažu.“

Davidas Schwimmeris

Šio aktoriaus „Draugų“ filmavimo aikštelėje praleisti 10 metų jį pavertė vienu labiausiai atpažįstamu žmogumi pramogų pasaulyje. Tačiau baigus filmuoti serialą, D.Schwimmeris savo noru pasitraukė iš viešumos.

Nuo pat 2004 metų, kai buvo ištransliuota paskutinė „Draugų“ serija, D.Schwimmeris tyčia stengėsi išlikti nepastebimas ir dėl tos priežasties nusprendė apsigyventi Niujorke, kartais jį galima sutikti Čikagoje, o ne žvaigždžių miestu vadinamame Los Andžele, kaip daugumą aktorių.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Davidas Schwimmeris, Matthew Perry ir Mattas LeBlancas seriale „Draugai“ (1996 m.)
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Davidas Schwimmeris, Matthew Perry ir Mattas LeBlancas seriale „Draugai“ (1996 m.)

Vietoje vaidmenų kino teatrų bilietų kasas sprogdinančiuose filmuose D.Schwimmeris mieliau renkasi darbą su nepriklausomais projektais, teatre. Jis taipogi įgarsina animacinius personažus, kurių garsiausias – žirafos patino Melmano, vieno iš animacinės juostos „Madagaskaras“ veikėjo. Dar 1997 metais jam buvo pasiūlytas vienas pagrindinių vaidmenų filme „Vyrai juodais drabužiais“, bet D.Schwimmeriui nesutikus jis perleistas Willui Smithui.

Tačiau itin sėkmingas aktorius, per savo karjerą susikrovęs 66 mln. svarų sterlingų vertus turtus, tikina, kad svarbiausias jo vaidmuo tikrai nėra paleontologijos profesoriaus Roso Gelerio, bet tėvo – D.Schwimmeris augina dukrą Cleo (8). „Nenorėjau sunkiai dirbti. Pasirinkau mėgautis šiuo gyvenimo etapu“, – aktoriaus pasisakymą apie sprendimą pasitraukti iš viešumos ir gyventi ramesnį gyvenimą citavo Thesun.co.uk.

„Tai labai erzino ir pakeitė mano santykius su kitais žmonėmis taip, kad prireikė daugybės metų prie to priprasti“, – apie staiga užklupusią šlovę pasakojo D.Schwimmeris. Tai, ko visi trokšta gyvenime – žinomumas – tikrai nėra vienas tų aktorių motyvuojančių dalykų. Vieninteliai Holivudo renginiai, kuriuose galima sutikti D.Schwimmerį – palaikantys jam aktualias ir svarbias temas. Tais pačiais metais, kai baigėsi „Draugų“ filmavimai, žinomas vyras tapo „Rape Foundation“ direktorių tarybos kovos su smurtu nariu.

2018-aisiais jis nusifilmavo šešiuose trumpametražiuose filmuose „That’s Harassment“, pasakojančiuose apie darbo vietoje netinkamą vyrų seksualinį elgesį. „Jaučiu turintis pareigą savo garsenybės statusą panaudoti pozityviems veiksmams“, – sakė jis.

Žinoma, visiškai aktorystės D.Schwimmeris neatsisakė. Jis vaidino teatre, taip pat buvo nominuotas „Emmy“ apdovanojimui už Roberto Kardashiano vaidmenį 2016 metų televizijos hite „American Crime Story: The People VS OJ Simpson“. Šiuo metu jį galima pamatyti „Sky One“ komedijoje „Intelligence“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Davidas Schwimmeris ir Zoe Buckman su dukra Cleo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Davidas Schwimmeris ir Zoe Buckman su dukra Cleo

Po 2017 metais įvykusių skyrybų su jo dukters Cleo mama ir britų menininke Zoe Buckman D.Scwhimmeris asmeninį gyvenimą labai saugo. Šiuo metu jo antru svarbiausiu dalyku gyvenime (po dukros) yra 1988-aisiais su kolegomis įkurta nepelno siekianti teatro grupė „Chicago’s Lookingglass Theatre Co.“

„Uždirbau pakankamai pinigų. Esu laimingas ir galiu išlaikyti savo teatro kompaniją, draugus ir šeimą“, – kalbėjo D.Schwimmeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius