-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamišusi dėl Hario Poterio: moteris gavo du Guinnesso rekordus už didžiausią kolekciją

Hario Poterio gerbėjai, pasirodo, įvairiai atributikai per metus negaili išleisti ir pusantro tūkstančio eurų. Velse gyvenanti moteris gali pasigirti turinti didžiausią šio personažo kolekciją. Ką jau kalbėti apie kolekciją, kai net vestuvės buvo dedikuotos Hariui Poteriui.
Tracey Nicol-Lewis ir jos Hario Poterio kolekcija
Tracey Nicol-Lewis ir jos Hario Poterio kolekcija / „Scanpix“ nuotr.

Stebuklingas pasaulis, kurį aprašė J.K.Rowling, turi didelę įtaką dar ir šiandien. Gerbėjai iš viso pasaulio plūsta į Vatfordą, norėdami pamatyti Hario Poterio filmavimo aikšteles.

Jei būtų sudarytas didžiausių šio veikėjo gerbėjų reitingas, Tracey Nicol-Lewis (47 m.), tikėtina, atsidurtų pirmoje vietoje.

Mirror.co.uk rašo, kad moteris ne tik turi didžiausią pasaulyje Hario Poterio daiktų kolekciją – ji netgi surengė „Wizarding World“ tematikos vestuves.

Hario Poterio gerbėjai priklauso 6300 su herojumi susijusių daiktų, įskaitant burtų lazdeles, specialaus leidimo knygas, LEGO rinkinius ir meno kūrinius.

„Scanpix“ nuotr./Tracey Nicol-Lewis ir jos Hario Poterio kolekcija
„Scanpix“ nuotr./Tracey Nicol-Lewis ir jos Hario Poterio kolekcija

Pirmą kartą Tracey filmą „Haris Poteris ir išminties akmuo“ pamatė 2002 m., gimus sūnui. Tuomet ji ir įsimylėjo šį stebuklingą pasaulį.

Neilgai trukus moteris įsigijo savo pirmąjį kolekcionuojamą Hario Poterio šokoladinę varlę iš netoliese namų buvusios parduotuvės.

Nuo to laiko jos kolekcija išaugo ir dabar užima net tris jos namo kambarius.

Tracey taip stipriai žavisi šia franšize, kad praėjusiais metais net surengė vestuves Hario Poterio tema, kai tekėjo už 45-erių mylimojo Martino.

Ji vilkėjo Grifindoro raudonos ir auksinės spalvos vestuvinę suknelę, papuoštą Mirties relikvijų simboliais. Vestuvinę puokštę sudarė suplėšyti sugadinto „Haris Poteris ir Ugnies taurė“ leidimo puslapiai.

Tracey Nicol-Lewis Hario Poterio kolekcija – galerijoje:

Šventėje dalyvavusių draugų moteris buvo paprašiusi pasipuošti Hogvartso drabužiais.

Tracey pripažįsta, kad J.K.Rowling knygos padėjo jai susigyventi su pirmojo vyro Simono Nicol-Lewiso mirtimi (2005 m.). Prieš mirtį vyras savo žmonai buvo užsakęs knygą „Haris Poteris ir Ugnies taurė“, tačiau ji atkeliavo praėjus kelioms savaitėms po jo mirties.

„Scanpix“ nuotr./Tracey Nicol-Lewis ir jos Hario Poterio kolekcija
„Scanpix“ nuotr./Tracey Nicol-Lewis ir jos Hario Poterio kolekcija

„Dabar man patinka ieškoti naujų daiktų kolekcijai, ją pertvarkyti – tai mano vieta, kurioje jaučiuosi laiminga. Hario Poterio pasaulis yra stebuklingas. Į jį galima pabėgti, jame pasislėpti, aš tai ir padariau“, – sakė kolekcionierė.

Ilgainiui internetinės platformos „eBay“ pasiūlymai ir draugų dovanos padidino jos kolekciją. 2006 m. Tracey turėjo jau pirmąsias 100 prekių.

Dabar jos namuose yra specialūs knygų leidimai ir jų papildomi leidimai bei mažiausiai 127 istorijos veikėjai. Didžiausias turtas – 1,5 metro aukščio kartoninė knyga „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“.

Tiesa, moteris niekada neskaičiavo, kiek tiksliai kainuoja visa jos kolekcija, bet kiekvieną mėnesį sako išleidžianti apie 118 eurų.

Paklausta, koks yra jos mėgstamiausias kolekcionuojamas daiktas, moteris patikina, kad šiuo metu tai yra 47 burtų lazdelių kolekcija.

Sutiktas vyras ne iš karto suprato jos pomėgį kolekcionuoti

Kai Tracey sutiko Martiną, jis ne iš karto suprato tokį neapsakomą potraukį kolekcionuoti Hario Poterio atributiką.

„Visų pirma jam pasakiau, kad man patinka Haris Poteris ir jį kolekcionuoju. Martinas buvo šokiruotas, kai atėjo ir pamatė visą kolekciją“, – juokėsi Tracey.

Tačiau ilgainiui vyras priprato prie mylimosios aistros, o 2019 metais šeima netgi persikėlė į didesnį namą, kad jame tilptų kolekcija. Šiuo metu jai paskirti trys kambariai.

„Scanpix“ nuotr./Tracey Nicol-Lewis ir jos Hario Poterio kolekcija
„Scanpix“ nuotr./Tracey Nicol-Lewis ir jos Hario Poterio kolekcija

Tracey ir Martinas susituokė po ketverių metų praleistų kartu 2020 m. prabangioje Hario Poterio tematikos ceremonijoje Orlando valstijoje, Floridoje.

Judviejų šventės tortas buvo papuoštas burtų lazdele, skambėjo filmo garso takelio muzika.

Martinas, nors ir dabar nesižavi savo žmonos pomėgiu, pasiūlė idėją įtraukti kolekciją į Guinnesso rekordų knygą.

„Scanpix“ nuotr./Tracey Nicol-Lewis ir jos Hario Poterio kolekcija
„Scanpix“ nuotr./Tracey Nicol-Lewis ir jos Hario Poterio kolekcija

Kartu jie nufotografavo kiekvieną kolekcijos daiktą, taip pat jų skaičiavimo procesą, trukusį mažiausiai penkias valandas.

„Negaliu patikėti, kad savo kolekcijoje turiu tiek daug Hario Poterio daiktų“, – sakė kolekcionierė.

Šių metų balandį ją pasiekė džiugi žinia, kad turi ne vieną, o du rekordus – didžiausią pasaulyje Hario Poterio ir „Wizarding World“ kolekcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius