Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 28 metų – nauja „Pink Floyd“ daina apie karą Ukrainoje: parodė skaudžią realybę

Legendinė roko grupė „Pink Floyd“ penktadienį išleido naują singlą „Hey Hey Rise Up“. Jis skirtas Ukrainos žmonėms paremti, kaip ketvirtadienį pranešė grupė.
Grupė „Pink Floyd“
Grupė „Pink Floyd“ / Ekrano nuotr.

Dainą „Hey Hey Rise Up“ atlieka gitaristas Davidas Gilmouras, būgnininkas Nickas Masonas, o klavišiniais groja bosistas Guy'us Prattas ir Nitin Sawhney.

Dainoje skamba ukrainiečių grupės „Boombox“ nario Andriy Khlyvnyuko vokalas. Jis atlieka „jaudinančią Ukrainos protesto dainą, parašytą per Pirmąjį pasaulinį karą“. Pastarąjį mėnesį ji buvo prisiminta ir daugybę kartų skambėjo visame pasaulyje vykstančiuose protestuose prieš karinę Rusijos invaziją.

Andriy Khlyvnyukas ją atliko Kyjivo centre. D.Gilmouras, turintis ukrainietę marčią ir anūkus, jautėsi sujaudintas šio pasirodymo.

„Kyjivo aikštė su šia gražia bažnyčia auksiniu kupolu ir... tyla miesto, kuriame dėl karo nėra eismo ar foninio triukšmo, – kalbėjo D.Gilmouras. – Tai buvo galingas momentas, kurį norėjau susieti su muzika.“

„Pink Floyd“ pranešė, kad savo grupę palikęs ir prie kariuomenės prisijungęs ukrainiečių dainininkas nukentėjo nuo skeveldros ir yra gydomas ligoninėje.

„Mes, kaip ir daugelis kitų, jautėme įniršį bei nusivylimą dėl šio niekšiško poelgio, kai į nepriklausomą, taikią demokratinę šalį įsiveržė viena didžiausių pasaulio jėgų ir žudo jos žmones, – tęsė gitaristas. – Norime išreikšti savo paramą Ukrainai ir tokiu būdu parodyti, kad didžioji pasaulio dalis nepritaria supervalstybės įsiveržimui į nepriklausomą demokratinę šalį, kuria yra tapusi Ukraina„.

„Hey Hey Rise Up“ pasirodė po 28 metų pertraukos. 2014 m. grupė išleido albumą „The Endless River“.

VIDEO: Pink Floyd - Hey Hey Rise Up (feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius