Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirmoji JAV ponia Jill Biden: dėstytoja, už būsimo prezidento sutikusi tekėti tik iš 5 karto

Baltuosiuose rūmuose Donaldo Trumpo žmoną Melanią Trump pakeisianti Jill Biden (69) naująja JAV pirmąja ponia taps, galima sakyti, tik per plauką – jei ne Joe Bideno (77) ryžtas, gal moteris taip ir nebūtų už jo ištekėjusi. 46-uoju JAV prezidentu išrinktas vyras mylimosios „ne“ išgirdo net keturis kartus, kol penktą kartą piršdamasis pasakė: „Arba tuokiamės, arba viskas baigta“.
Jill Biden ir Joe Bidenas
Jill Biden ir Joe Bidenas / „Scanpix“ nuotr.

Joe Bidenas taps 46-uoju Amerikos prezidentu, o jo žmona – pirmąja šalies ponia. Ir nors kai J.Bidenas persikels į Baltuosius rūmus, ištikimoji Jill bus šalia jo, tačiau po šių gyvenimo permainų ji neketina atsisakyti savo pačios įspūdingos karjeros, rašo mirror.co.uk.

Atsidavusi anglų kalbos dėstytoja su būsimuoju JAV prezidentu susipažino, kai dar tebesimokė koledže, o Joe jau buvo senatorius. Juos supažindino jo brolis.

„Scanpix“ nuotr./Jill Biden ir Joe Bidenas
„Scanpix“ nuotr./Jill Biden ir Joe Bidenas

Tiesa, iš pradžių Jill nebuvo tikra, ar tekėti už Joe. Pasirodo, kai pastarasis priklaupė ant kelio ir paprašė moters būti jo žmona, ši pasakė „ne“. Keturis kartus!

Laimei, Joe nenuleido rankų ir pasipiršo penktąjį kartą. Tuomet Jill pagaliau ištarė „taip“. Galiausiai pora susituokė. Jųdviejų vestuvės įvyko 1977-aisiais, praėjus dvejiems metams nuo pirmojo pasimatymo.

Amžiaus skirtumas nesustabdė

O koks buvo tas pasimatymas? Tiesa sakant, tą naktį Jill jau buvo paskyrusi susitikimą kitam, tačiau savimi pasitikintis Joe paprašė jį atšaukti, kad galėtų susitikti jiedu.

Tąkart susitikę jie vakarieniavo, žiūrėjo filmą. Vienas kitu taip susižavėjo, kad po to pirmo susitikimo matėsi net tris naktis iš eilės.

Nors buvo naktis, Jill po pasimatymo puolė skambinti motinai ir pranešė: „Mama, pagaliau sutikau džentelmeną.“

„Scanpix“/AP nuotr./Jill Biden
„Scanpix“/AP nuotr./Jill Biden

Jill neatbaidė ir jųdviejų devynerių metų skirtumas. Jai kaip tik patiko, koks Joe subrendęs, palyginus su kitais vaikinais, su kuriais ji susipažino koledže.

„Draugaudavau su vaikinais, dėvinčiais džinsus, marškinėlius, avinčius medpadžius, o štai prie durų priėjo jis – vilkintis bleizerį ir avintis loaferus. Ir aš pagalvojau: „Dieve, iš to nieko nebus, nei per milijoną metų.“ Jis devyneriais metais vyresnis negu aš!

Bet mes nuėjome pasižiūrėti filmo „Vyras ir moteris“ kino teatre Filadelfijoje ir iš tikrųjų vienas kitam patikome“, – žurnalui „Vogue“ yra pasakojusi Jill.

Kodėl keturis kartus ji ištarė „ne“?

Tiesa, prieš pažintį su Joe kartą ji jau buvo susituokusi. Pirmąsyk ištekėjo būdama vos 18-os, tačiau santuoka iširo ir būdama 24-erių ji vėl buvo laisva moteris, todėl norėjo įsitikinti, kad Joe dabar tikrai bus tas vienintelis.

Na, o pirmoji Joe žmona Neilia ir jųdviejų dukra Neilia žuvo automobilio avarijoje. Katastrofa, kurios metu, laimei, išgyveno bent jau jųdviejų sūnūs Beau ir Hunteris įvyko treji metai prieš J.Bidenui susipažįstant su Jill. Dar ir dėl šio fakto Jill norėjo būti tikra, kad jos santuoka su Joe nenutrūks, nes nenorėjo, kad berniukai prarastų dar ir pamotę.

2019-aisiais išleistuose memuaruose Jill atskleidė, kad santuokos su Joe baiminosi ir dėl dar vieno dalyko – nerimavo, kad tai sustabdys jos karjerą ir moteris praras savo tapatybę.

„Žinojau, kad nesvarbu, kiek aš stengčiausi, būtų per daug dalykų, kurių negalėčiau suvaldyti. Jei atiduočiau Joe visą širdį, jis turėjo galią ją sudaužyti, – rašė ji. – Aš pradėjau savo karjerą, ruošiausi magistrantūros studijoms ir tuo metu dar sulaukdavau darbuotojų skambučių, kad galėtume suderinti pasimatymų datas tarp jo beprotiško Senato tvarkaraščio. Buvau mėtoma į daugybę krypčių.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV viceprezidentas Joe Bidenas ir jo žmona Jill Biden
AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV viceprezidentas Joe Bidenas ir jo žmona Jill Biden

„Arba tuokiamės, arba viskas baigta“

Tačiau kai Joe pasiūlymo tekėti sulaukė penktą kartą, viskas buvo kitaip. 1977 m. pakeliui į oro uostą jis nuvyko į Jill butą ir pasakė: „Žiūrėk, aš buvau toks kantrus, koks tik žinojau, kad galiu būti, bet mano kantrybė baigėsi. Arba tu nusprendi, ar nori už manęs tekėti, arba viskas – aš išeinu. Daugiau tavęs to nebeklausiu.“

„Esu per daug tave įsimylėjęs, kad būčiau tik draugas“, – dar pridūrė.

Tuomet Joe išskrido į Pietų Afriką atlikti politinių pareigų ir vėliau, tą pačią dieną, pagaliau sulaukė norimo mylimosios „taip“.

Pora susituokė intymioje ceremonijoje Niujorke, Jungtinių Tautų koplyčioje 1977 m., o į medaus mėnesį pasiėmė ir Joe sūnus Beau ir Hunterį.

„Ji grąžino man gyvenimą. Ji privertė mane galvoti, kad mano šeima vėl gali būti pilna“, – teigė J.Bidenas savo autobiografijoje.

1981-aisiais jam ir Jill gimė dukra, kurią pavadino Ashley. Beje, kaip rašo honey.nine.co.au, vardą jai išrinko vyresnieji broliai – Joe sūnūs. Deja, vienas iš jų – Beau – mirė 2015-aisiais būdamas vos 46-erių. Porą metų atgal jam buvo diagnozuotas smegenų vėžys, prieš tai vyras buvo patyręs ir insultą.

Neatsisakys karjeros net ir tapusi pirmąja ponia

O kaip Jill karjera? Pasirodo, net kai Joe buvo paskirtas Baracko Obamos administracijos viceprezidentu ir Jill tapo antrąją JAV ponia, ji karjeros atsisakyti nesutiko.

Moteris ir toliau tęsė anglų kalbos profesorės darbą Šiaurės Virdžinijos bendruomenės koledže, sakydama, kad „buvimas mokytoja yra ne tai, ką aš darau, bet tai, kas aš esu“.

J.Biden turi keturis laipsnius – bakalauro, du magistro ir mokslų daktaro.

Tiesa, verta paminėti, kad pernai balandį savo įspūdingoje karjeroje ji padarė pertrauką tam, kad palaikytų savo vyrą prezidentinėje kampanijoje. Vis dėlto patikino, kad Joe įžengus į Baltuosius rūmus, ji ketina grįžti mokyti anglų kalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius