Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Plinta ukrainietės mamos nuotrauka: mėnesio dukrą nuo šūvių pridengė savo kūnu

Rusijos žiaurumo Ukrainoje įrodymų vis daugėja. Į svetimą šalį įsiveržę kariai negaili net mamų su vaikais. Tą iliustruoja ir vienas naujausių pavyzdžių – internetą apskriejo kadras iš vaikų klinikos „Ohmatdyt“, kuriame įamžinta per apšaudymą Kyjive sužeista moteris, herojiškai išgelbėjusi savo vos mėnesio kūdikį.
Ukrainietė Olga, savo kūdikį apsaugojusi per apšaudymą
Ukrainietė Olga, savo kūdikį apsaugojusi per apšaudymą / „Twitter“ nuotr.

Kovo 18 dieną Ukrainos žurnalistė Anastasia Lapatina savo „Twitter“ paskyroje pasidalijo šokiruojančia nuotrauka. Joje matyti kūdikį maitinanti moteris su sutvarstyta galva ir sužalojimais ant veido.

Žurnalistė atskleidė, kad nuotraukoje matoma moteris – ukrainietė Olga, kuri per apšaudymą Kyjive savo kūnu pridengusi vos mėnesio kūdikį išgelbėjo jam gyvybę.

„Ši moteris Olga per apšaudymą Kyjive kūnu apdengė savo mėnesio dukrą ir buvo sunkiai sužalota. Vaikas nenukentėjo. Šiuo metu šeima gydoma ligoninėje“, – rašė A.Lapatina.

Teigiama, kad per apšaudymą ukrainietė Olga patyrė daugybę sužalojimų. Ji su savo dukra buvo nuvežtos į „Ohmatdyt“ vaikų ligoninę, kur mamai buvo atlikta operacija.

Įrodymų apie Rusijos vykdomą žiaurumą apstu. Dar kovo 9 dieną apgultame Ukrainos Mariupolio uostamiestyje per raketų ataką buvo susprogdinta vaikų ligoninė ir gimdymo namai.

Po ligoninės susprogdinimo internetą apskriejo ne viena šokiruojanti nuotrauka. Vienoje jų buvo užfiksuota nėščioji, gabenama į kitą ligoninę.

Kaip tuo metu skelbė „Sky News“, nuotraukoje užfiksuotos moters sužalojimai buvo sudėtingi – Ukrainos chirurgas Timuras Marinas nustatė, kad jos klubo kaulai buvo sutraiškyti, o dubuo atsiskyręs. Galiausiai pranešta, kad mama ir kūdikis mirė.

„Scanpix“/AP nuotr./Gelbėtojai neša sužeistą nėščią moterį.
„Scanpix“/AP nuotr./Gelbėtojai neša sužeistą nėščią moterį.

Pasaulį neseniai apskriejo ir kita nuotrauka, kurioje užfiksuota iš bombarduotos ligoninės evakuojama besilaukianti sužalota ukrainietė Mariana Višegirskaja.

Vis dėlto M.Višegirskajos likimas buvo kitoks – ji išgyveno ir pagimdė mergytę.

Naujose nuotraukose Mariana Višegirskaja matoma ligoninėje besiilsinti su dukra Veronika.

„Scanpix“/AP nuotr./Mariana Višegirskaja per Mariupolio ligoninės evakuaciją
„Scanpix“/AP nuotr./Mariana Višegirskaja per Mariupolio ligoninės evakuaciją

Tiesa, Rusijos propaganda net tokioje situacijoje sugebėjo visą scenarijų apversti aukštyn kojomis. Rusijos socialinėje erdvėje paplito melagiena, kad ši moteris naudojo „labai tikrovišką makiažą“, kad atrodytų, jog ji buvo sužeista, o tada neva buvo užfiksuota surežisuotoje scenoje.

Žmonės.lt primena, kad Ukrainos valdžios institucijų duomenimis, iki šiol per plataus masto karą žuvo 112 vaikų. Dar 140 vaikų yra sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius