Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skandalingo smūgio – Willo Smitho sprendimas: atsistatydina iš „Oskarų“ akademijos

JAV aktorius Willas Smithas (53) pareiškė pasitraukiantis iš JAV Kino meno ir mokslo akademijos (AMPAS) po to, kai per praėjusio sekmadienio ceremoniją scenoje trenkė komikui Chrisui Rockui (57), skelbia BBC.
Willas Smithas, Chrisas Rockas
Willas Smithas, Chrisas Rockas / „Scanpix“ nuotr.

Apie savo sprendimą pasitraukti iš akademijos žinomas aktorius pranešė penktadienį.

„Mano veiksmai per 94-ųjų „Oskarų“ apdovanojimų įteikimą buvo šokiruojantys, skausmingi ir neatleistini“, – sakoma jo pareiškime.

Akademija teigė, kad priėmė atsistatydinimą ir „toliau tęs drausmines procedūras“.

W.Smithas smogė Ch.Rockui dėl pokšto apie jo žmonos nuskustą galvą, atsiradusią dėl plaukų slinkimo ligos alopecijos.

Mažiau nei po valandos jam buvo įteiktas geriausio aktoriaus apdovanojimas už vaidmenį filme „Karalius Ričardas“, kuriame jis suvaidino teniso žvaigždžių Venus ir Serenos Williams tėvą.

„Sąrašas tų, kuriuos įžeidžiau, yra ilgas ir apima Chrisą, jo šeimą, daugybę mano brangių draugų ir mylimųjų, visus susirinkusiuosius ir pasaulinę auditoriją namuose. Išdaviau „Oskarų" akademijos pasitikėjimą. Iš kitų nominantų ir laimėtojų atėmiau galimybę švęsti ir būti pagerbtiems už savo nepaprastą darbą. Man skauda širdį", – penktadienį sakė W.Smithas

Aktorius sakė, kad norėjo „sutelkti dėmesį į tuos, kurie nusipelno dėmesio dėl savo pasiekimų“.

Jis padarė išvadą, kad „pokyčiams reikia laiko, ir yra pasiryžęs dirbti, kad daugiau niekada neleistų smurtui užgožti proto“.

VIDEO: Skandalingas įvykis „Oskaruose“ – W.Smithas užvožė vedėjui C.Rockui per galvą

„Oskarų" akademijos prezidentas Davidas Rubinas sakė, kad jie priėmė W.Smitho atsistatydinimą, tačiau tęs drausminę procedūrą.

Ch.Rockas apie šią situaciją kalbėjo trečiadienį per atviro mikrofono pasirodymą Bostone, sakydamas, kad „vis dar savotiškai apdoroja tai, kas įvyko“.

57-erių metų komiką, kuris šiuo metu dalyvauja savo koncertiniame ture „Ego Death“ po JAV, gerbėjai pasitiko ovacijomis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Rockas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Rockas

Atsistatydinimas iš JAV Kino meno ir mokslo akademijos yra didelis įvykis. Narystė šioje garbingoje, tik kviestinėje organizacijoje laikoma bene vertingiausiu pasiekimu.

Iš AMPAS buvo pašalinta tik keletas žmonių: Harvey Weinsteinas, Billas Cosby ir Romanas Polanskis, nors nebuvo aišku, ar toks pat likimas laukia ir Willo Smitho. Jis tai būtų sužinojęs po kelių savaičių.

Tačiau aktorius nusprendė pats užbėgti įvykiams už akių ir pasitraukti dabar. Akademija teigia, kad drausminės procedūros bus tęsiamos, todėl iš aktoriaus gali būti atimtas sekmadienį laimėtas „Oskaras“, nors tai mažai tikėtina, arba jam gali būti uždrausta ateityje dalyvauti „Oskarų“ įteikimo ceremonijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius