Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po sutuoktinio mirties karalienė Elizabeth II dalyvavo pirmoje oficialioje ceremonijoje

Karalienė surengė pirmą asmeninį susitikimą po to, kai būdamas 99-erių mirė jos sutuoktinis Edinburgo hercogas, rašo BBC.
Elizabeth II
Elizabeth II / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Monarchė dalyvavo ceremonijoje, kurioje karališkajai šeimai dirbęs grafas Peelas oficialiai atsistatydino iš vyriausiojo kamerhero pareigų. Jo vadovaujama komanda buvo atsakinga už karališkųjų ceremonijų organizavimą.

Vindzoro rūmuose surengto privataus karališko susitikimo metu karalienė Elizabeth II iš buvusio rūmų darbuotojo priėmė lazdelę ir oficialią atributiką.

Karališkoji šeima po princo Philipo mirties pradėjo dviejų savaičių gedulą. Edinburgo hercogo laidotuvės suplanuotos balandžio 17 d. Vindzore.

Karališkosios šeimos atstovas sakė, kad jos nariai, nepaisant netekties, ir toliau „vykdys įsipareigojimus, atsižvelgiant į aplinkybes“.

Apie grafo Peelo, kaip kamerhero, planus atsistatydinti pranešta dar pernai. Jį pakeitė buvęs specialaus karinės žvalgybos penkto skyriaus (orig. MI5) vadas Andrew Parkeris. Dirbti jis pradėjo savaitė iki princo Philipo mirties.

BBC rašo, kad grafas Peelas padėjo jo buvusias pareigas užėmusiam Andrew Parkeriui organizuoti Edinburgo hercogo laidotuves, dar vadinamas operacija „Forto tiltas“ (orig. Forth bridge).

Kemerhero biuro vadu grafas Peelas buvo daugiau nei 14 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius