Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pragaro atostogos: M.Vžesniauskaitės partneris, milijardierius susilaužė 11 kaulų

68-erių britų milijardierius, „Phones4U“ įkūrėjas, dviratininkės Modestos Vžesniauskaitės mylimasis Johnas Caudwellas neseniai patyrė ypač rimtų sužeidimų. Vyras interviu „The Sun“ atvirai papasakojo, kaip ramus pasivažinėjimas dviračiu vos nesibaigė mirtimi.
Johnas Caudwellas ir Modesta Vžesniauskaitė
Johnas Caudwellas ir Modesta Vžesniauskaitė / Vida Press ir asmeninio albumo nuotr.

Britų milijardieriaus Johno Caudwello viešnagė Italijoje vos nesibaigė tragedija. Bevažiuojant dviračiu 40 km per valandą greičiu sprogo jo padanga, todėl verslininkas patyrė didžiulį smūgį krisdamas ant žemės. Vyrui teko kovoti už savo gyvybę su sumuštu pečiu, 11 lūžusių kaulų ir pradurtu plaučiu.

Už tai, kad šiuo metu yra sveikas ir gyvas, milijardierius dėkoja dėvėtam šalmui.

„Esu įsitikinęs 99 procentais, kad jeigu būčiau nedėvėjęs šalmo, už tai būčiau sumokėjęs savo gyvybe“, – pasakojo jis.

Nors nukritęs vos galėjo prakvėpuoti, J.Caudwellas sugebėjo paskambinti savo mylimajai Modestai Vžesniauskaitei. Šalia buvęs žmogus tuo metu paskambino greitajai pagalbai.

„Supratau, kad nutiko kai kas rimto, nes negalėjau kvėpuoti ir jaučiau agoniją dėl savo peties ir šonkaulių“, – prisipažino milijardierius.

Toliau – tik daugiau skausmo

Po incidento Johnas buvo skubiai nugabentas į ligoninę netoli Florencijos, kur negalėjo susikalbėti su darbuotojais, mat šie nešnekėjo anglų kalba.

Penkių dienų viešnagę medicinos įstaigoje milijardierius apibūdino kaip „kankinančią“ nuo gydymo. Jis priminė, kad prieš porą mėnesių nuo incidento gulėjo ligoninėje dėl koronaviruso. Vis dėlto po profilaktinės patikros testas vėl sugrįžo teigiamas, todėl milijardierių buvo svarstoma perkelti į koronaviruso skyrių.

Vida Press nuotr./Johnas Caudwellas ir Modesta Vžesniauskaitė
Vida Press nuotr./Johnas Caudwellas ir Modesta Vžesniauskaitė

„Blogiausia buvo po incidento. Man buvo duota anestetikų, nes gydytojai turėjo gręžtis į krūtinę tam, kad vėl pripūstų plaučius. Iš pradžių tai nebuvo labai blogai, bet kuo giliau gręžtuvas, tuo skausmas darėsi stipresnis“, – sudėtingą periodą prisiminė J.Caudwellas.

Siaubingiausia gyvenimo savaitė

Vėl atstačius milijardieriaus plautį, jis buvo sugrąžintas į koronavirusu sergančių pacientų skyrių. Gydytojai jam pranešė jokiu būdu nejudėti.

Panašu, kad to nesuprato anglų kalba nešnekanti seselė, kuri bandė Johną perkelti į vonią. Vyras su ligoninės darbuotoja niekaip negalėjo susikalbėti.

Jis pridūrė: „Buvo baisu, nes šie žmonės vis pasirodydavo su kostiumais ir kas kelias valandas bandydavo pajudinti visas mano galūnes. Nieko negalėjau padaryti, kad tai sustabdyčiau, nors žinojau, kad jie neturėtų taip elgtis. Buvau tokiame skausme, kad neturėjau energijos ginčytis. Tai buvo siaubingiausia mano gyvenimo savaitė.“

Johnui leidžiant laiką ligoninėje, M.Vžesniauskaitė su milijardieriaus vaikais jo aplankyti negalėjo, nors ypač norėjo jį perkelt į ligoninę šalia Monako, kur jie turi dar vienus namus.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Caudwellas ir Modesta Vžesniauskaitė
„Scanpix“ nuotr./Johnas Caudwellas ir Modesta Vžesniauskaitė

Dėl plaučių punkcijos verslininkui, filantropui nebuvo leidžiama skristi. Vis dėlto leidimas buvo suteiktas pasiekus sutarimą, kad pilotas skris žemai.

Pakeitus vieną ligoninę po kitos, išaiškėjo ir dar viena gydytojų nepamatyta detalė – pasirodo, kad vyrui visą laiką buvo lūžęs ir klubas. Dėl to jis laiką iki tol, kol kaulas sugijo, turėjo leisti vežimėlyje.

Praėjusią savaitę Johnui į raktikaulį buvo įdėta plokštelė, padedanti sureguliuoti lūžusius kaulus kairėje kūno pusėje. Operacija pavyko gerai ir jis tvirtino, kad yra geros nuotaikos, o susikalbėti su personalu vartoja savo ribotas prancūzų kalbos žinias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius