Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Harry tėvo princo Charleso auklėjimo stiliaus neperims: „Esu pasiryžęs nutraukti šį ciklą“

Per pusantros valandos trukusį pokalbį princas Harry papasakojo, kaip jausdavosi dirbdamas karališkajai šeimai ir apie sugrįžusį laisvės jausmą apsigyvenus Los Andžele. Savo tėvui princui Charlesui bei jo auklėjimo stiliui nepagailėjo kritikos, taip pat atskleidė, ką darys kitaip augindamas savo vaikus.
Princas Harry
Princas Harry / Vida Press nuotr.

Princas Harry tapo aktoriaus Daxo Shepardo tinklalaidės „Armchair Expert“ svečiu. Joje Sasekso hercogas daugiausiai kalbėjosi apie naują „Applet TV+“ projektą su Oprah Winfrey „The Me You Can’t See“, tačiau vedėjas nepraleido progos užduoti keletą klausimų viena populiariausių temų šiuo metu –apie karališkosios šeimos reikalus, rašo „The Guardian“.

Per 90 minučių trukusį pokalbį princas Harry atskleidė daug informacijos, tačiau labiausiai užsienio žiniasklaidoje aptariama jo princui Charlesui skirta kritika už ne tokį, kokio reikėjo jam ir broliui princui Williamui, auklėjimą.

Prisimindamas savo vaikystę, Harry sakė: „Nieko nekaltinu. Nemanau, kad turėtume rodyti pirštais ar kažką kaltinti, tačiau, kai kalbama apie auklėjimą, jei bet kokia forma patyriau skausmą arba kančias dėl to, kad galbūt tą patį patyrė mano tėvas arba tėvai, esu pasiryžęs nutraukti šį ciklą, kad to neperduočiau (savo vaikams – red. past.).“

Dar kartą pabrėžęs, kad kaltų dėl to neieško, princas Harry sakė suprantantis, kodėl jis buvo taip auginamas.

„Staiga viskas pasidarė aišku. Supratau, kokią mokyklą jis lankė, kas nutiko, žinau apie jo gyvenimą. Taip pat žinau, kad tai susiję su jo tėvais, o tai reiškia, jog jis su manimi elgėsi taip pat, kaip buvo elgiamasi su juo. Taigi, kaip tai galiu pakeisti dėl savo vaikų?

Ir štai aš čia, su šeima persikėlėme į JAV, ko neplanavome, bet kartais tokie sprendimai reikalingi, kad galėtume pasirūpinti savo šeima bei psichine sveikata“, – apie savo tėvą princą Charlesą ir priežastį, kodėl nusprendė palikti Jungtinę Karalystę, kalbėjo Harry.

Vida Press nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
Vida Press nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

Harry taip pat atskleidė dar būdamas labai jaunas supratęs, kad dirbti karališkajai šeimai jis nenori, nes matė, ką tai padarė jo motinai princesei Dianai. Jis sakė, jog buvo verčiamas „šypsotis ir kentėti“ bei pridūrė: „Mačiau, kas vyksta nuleidus užuolaidą, mačiau verslo modelį, žinau, kaip jis veikia. Nenoriu būti dalimi to. Tai tarsi filmavimasis „Trumano šou“ ir gyvenimas zoologijos sode.“

Sasekso hercogas aktoriui atskleidė, kad rūpintis savo psichine sveikata, t.y. lankytis pas psichologą jis pradėjo po pokalbio su žmona Meghan Markle, iškart supratusia, kas dėjosi princo Harry viduje.

„Ji nujautė mano skausmą ir kad kai kurie dalykai, kurių negalėjau pakeisti, mane labai pykdė, dėl jų man užvirdavo kraujas“, – vaizdžiai pasakojo Harry. Jis pridūrė, kas vizitai pas specialistą jam padėjo „ištraukti galvą iš smėlio“ ir suprasti, kad jam suteiktomis privilegijomis jis privalo pasinaudoti kitų labui.

Šiuo metu šeimos pagausėjimo laukiantys Sasekso hercogai itin džiaugiasi Los Andžele pajusta laisve. Kitapus Atlanto jie buvo nuolat stebimi, o kad išliktų neatpažinti turėjo labai stengtis. Prisiminė jis ir vieną atvejį, kai draugystės su Meghan pradžioje juodu susitiko viename Londono prekybos centre ir turėjo apsimesti vienas kito nepažįstantys, pasislėpę po beisbolo kepuraitėmis ir nuleidę galvas ėjo gatve nuolat bijodami, kad bus pastebėti.

„Dabar galiu eiti pakėlęs galvą ir jaučiuosi visiškai kitaip. Atsipalaidavo mano pečiai, jos taip pat, gali vaikštinėti jausdamasis laisviau. Pasisodinęs dviračio gale galiu vežtis Archie – to padaryti nebūčiau turėjęs progos“, – pasakojo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius