Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Williamas prisipažino turėjęs psichologinių problemų: ragina kitus nebijoti kalbėti

Atvirame interviu BBC princas Williamas pripažino, kad po mamos princesės Dianos mirties jis turėjo rimtų psichologinių problemų. „Šį skausmą sunku apibūdinti“, – kalbėjo Kembridžo hercogas.
Kunigaikštienė Catherine ir Williamas
Kunigaikštienė Catherine ir Williamas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokiam prisipažinimui jis ryžosi BBC televizijos dokumentinėje laidoje apie psichinę sveikatą.

Princas Williamas teigė, kad britų gebėjimas slėpti neigiamas emocijas nėra blogas dalykas, tačiau sunkumų patyrusiems žmonėms nereikėtų gėdytis kalbėti apie savo emocinę būseną.

„Turime sukaupti jėgas, atsipalaiduoti ir nebijoti atvirai kalbėti apie savo emocijas. Žmonės nėra robotai“, – sakė princas.

Jis taip pat pripažino, kad dirbdamas greitosios pagalbos sraigtasparnio pilotu ne kartą jautė, kad mirtis yra visada netoliese.

Princas Williamas mano galintis padėti tiems, kurie išgyvena netektį – nes ir jam pačiam teko išgyventi skausmingą mamos netektį. 1997-aisiais per automobilio avariją Paryžiuje jis neteko mamos.

„Apie tai aš labai daug galvojau. Stengiausi suprasti kodėl taip atsitiko, kodėl taip jaučiuosi. Todėl puikiai suprantu kas tai per skausmas ir būsena“, – kalbėjo Kembridžo hercogas.

Princas Williamas pripažino, kad greitosios pagalbos sraigtasparnio pilotu emociškai jam buvo labai sunkus, nes jis kariuomenėje buvo įpratęs jausmus slėpti. Princui ne kartą teko matyti, kaip šeimos sužino, kad neteko artimojo. Tai buvo tapę jo kasdienybe.

„Šiame darbe mane teko patirti labai daug asmeninių išgyvenimų, jaučiau labai artimą ryšį su šeimomis, kurioms teko padėti“, – sakė princas.

Netektys, kurios buvo tapusios princo Williamo kasdienybe labai paveikė emocinę vyro būklę.

„Tos jautrios emocijos... Aš jausdavau, kaip jos kunkuliuoja mano viduje, nujaučiau, kad ilgainiui tai man sukels didelių problemų. Turėjau apie tai ką nors išsipasakoti“, – atviravo Kembridžo hercogas.

15min primena, kad apie psichologines problemas po princesės Dianos mirties prieš dvejus metus prabilo ir princas Harry. Britų karališkosios šeimos atstovas pasakojo, kad ne vienerius metus mėgino užgniaužti savo emocijas po Dianos žūties, kai jam tebuvo 12 metų.

„Mano problemos sprendimas buvo galvos slėpimas smėlyje ir atsisakymas galvoti apie mamą. Nes kaip tai man būtų padėję? Tai tik liūdintų ir jos nesugrąžintų“, – sakė Harry.

Ir tik sulaukęs 28 metų ji kreipėsi profesionalios pagalbos po to, kai tai padaryti paragino kiti žmonės, įskaitant ir vyresnį brolį princą Williamą, kuris tapo „didžiule parama“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius