-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Princo Harry išpažintis: vartojo kokainą, Afganistane nužudė 25 talibus

Princo Harry memuarų knyga „Spare“ (liet. „Atsarginis“) jau spėjo intriguoti visą pasaulį – joje Sasekso hercogas išklojo šokiruojančią tiesą apie pašėlusią savo jaunystę.
Princas Harry ir Meghan Markle
Princas Harry ir Meghan Markle / Scanpix ir Vida Press nuotr.

Princas Harry sensacingai prisipažino, kad vartojo kokainą, kai rengdavo siautulingus vakarėlius.

Savo stulbinančiuose memuaruose „Spare“, kurie buvo išleisti Ispanijoje, o Jungtinėje Karalystėje pasirodys kitą savaitę, princas Harry aprašo, kad kokaino pabandė vos 17-kos metų.

„Kažkieno užmiesčio sodyboje, per medžioklę savaitgalį, man pasiūlė liniją, ir nuo to laiko vartojau dar keletą kartų“, – knygoje rašo jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle, princas Harry
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle, princas Harry

Princas Harry anksčiau buvo kaltinamas, kad 2012 m. rugpjūtį per savo audringą vakarėlį Las Vegase vartojo kokainą. Nepaisant pranešimų, kuriuose nurodoma, kad hercogas bandė narkotikų, tiek Harry, tiek karališkoji šeima atsisakė komentuoti.

Sasekso hercogas patikino, kad vartojo narkotikus ir alkoholį, jog susidorotų su motinos princesės Dianos mirtimi, kuri tragiškai žuvo būdama 36 metų per 1997-aisiais Paryžiuje įvykusią automobilio avariją. Kai ji žuvo, Harry buvo 12 metų.

„Scanpix“/AP nuotr./Princesė Diana, princas Harry
„Scanpix“/AP nuotr./Princesė Diana, princas Harry

Knygoje princas Harry užsiminė ir apie savo nekaltybės praradimą. Jis tai pavadino „nešlovingu epizodu su vyresne moterimi“.

„Tai moteriai patiko žirgai, todėl ji elgėsi su manimi kaip su jaunu eržilu. Greitas jodinėjimas, po kurio ji pliaukštelėdavo man per užpakaliuką ir pasiųsdavo mane į malonę“, – pirmąją seksualinę patirtį savo debiutiniuose memuaruose prisiminė karo veteranas.

„Tai įvyko žolėtame lauke už judrios užeigos. Nežinau, ar kas nors mus matė“, – pridūrė jis, tačiau atsisakė įvardinti moters tapatybę.

zmones24.lt/Foto naujienai: Princas Harry iš karo zonos vyksta namo
zmones24.lt/Foto naujienai: Princas Harry iš karo zonos vyksta namo

Sasekso hercogas 10 metų tarnavo kariuomenėje, du kartus vyko į Afganistaną. Knygoje „Spare“ jis atskleidė, kad per tą laiką nužudė 25 žmones, rašo „Sky News“.

„Tai nebuvo kažkas, kas man teiktų pasitenkinimą, bet to ir nesigėdijau. Žinoma, būčiau norėjęs, kad šio skaičiaus nebūtų nei mano kariniame gyvenimo aprašyme, nei mano galvoje, bet taip pat būčiau norėjęs gyventi pasaulyje be Talibano, pasaulyje be karo“, – rašoma knygoje.

Princas Harry atvirai prabilo ir apie tai, kad priešinosi tėvo, dabartinio karaliaus Karolio III ir karalienės konsortės Camillos vestuvėms.

Pasirodo, abu princai Harry ir Williamas esą prašė savo tėvo nevesti karalienės konsortės Camillos: „Mes su Williamu pažadėjome tėvui, kad Camillą priimsime į šeimą. Vienintelis dalykas, kurio paprašėme mainais, buvo tai, kad jis jos nevestų.“

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius