Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princo Philipo laidotuvėse dėl pandemijos vietoj 800 galės dalyvauti tik 30 svečių: ką pasirinks karalienė?

Bakingamo rūmai pranešė, kad princo Philipo laidotuvės vyks balandžio 17 d., kuriose galės dalyvauti tik artimiausi šeimos nariai. Laikantis visų saugumo reikalavimų, Vindzoro pilyje esančioje Šv. Jurgio koplyčioje galės dalyvauti tik 30 svečių. Tad kas tie šeimos nariai, kuriems karalienė Elizabeth II leis dalyvauti ceremonijoje?

Su pranešimu apie tikslią laidotuvių datą taip pat atėjo informacija, kokia bus ceremonija ir kas joje galės dalyvauti. Buvo nuspręsta, kad princui bus iškeltos ne valstybės laidotuvės, o kukli ceremonija, kurioje dalyvaus tik artimiausi šeimos nariai.

Netrukus pasirodė naujienos, kad į princo Philipo laidotuves atvyksta princas Harry iš Amerikos. Tačiau karalienei Elizabeth liko kiek sunkesnė užduotis – nuspręsti, kokie 30 šeimos narių, neskaitant dvasininkų, galės dalyvauti ceremonijoje.

Iš pradžių buvo suplanuota, kad ceremonijoje, kuri vyks Šv. Jurgio koplyčioje, dalyvaus 800 svečių, tačiau dėl jų kiekį teko gerokai sumažinti. Tiesa, kalbama, kad ir pats Edinburgo kunigaikštis tokio didelio susibūrimo savo laidotuvėse nenorėjo. Tai kokie šeimos nariai galėtų dalyvauti laidotuvėse?

Žinoma, pirmose gretose yra keturi karalienės vaikai ir jų antros pusės – princas Charlesas su Camilla, princesė Anne ir seras Timothy Laurence'as, princas Andrew, princas Endwardas ir Sophie Rhys-Jones.

Į svečių sąrašą turėtų būti įtraukti ir aštuoni anūkai: Peteris Philipsas, Zara Tindall, princas Williamas, princas Harry, princesė Beatrice, princesė Eugenie, ledi Louise Windsor ir Severno vikontas Jamesas. Tikimasi, kad ceremonijoje dalyvaus ir Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton.

„Scanpix“ nuotr./Britų karališkoji šeima
„Scanpix“ nuotr./Britų karališkoji šeima

Šalia jų turėtų pasirodyti ir kiti sutuoktiniai – Mike'as Tindallas, Jackas Brooksbankas ir Edoardo Mapelli Mozzi. Manoma, kad jie dalyvaus palaikydami savo žmonas, tačiau šį sprendimą gali pakeisti karalienė, atsižvelgdama į tai, kad jie nėra vyresnės kartos karališkosios šeimos nariai. Todėl vietoj jų ji galėtų įtraukti kitus giminaičius.

Taip pat tikėtina, kad karalienė pakvies savo pusbrolius, pusseseres ir jų sutuoktinius: princesę Alexandra, Glosterio kunigaikštį ir kunigaikštienę, Kento kunigaikštį ir kunigaikštienę bei Kento princą Michaelą ir princesę Michael.

Karalienė yra artima mirusios sesers princesės Margaret vaikams – jos sūnui Davidui Armstrongui-Jones'ui ir dukrai ledi Sarah Chatto.

„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine su vaikais
„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine su vaikais

Didelės karališkosios giminės sąraše yra dar 10 karalienės ir princo Philipo proanūkų – Savannah ir Isla Phillips, princas George'as, princesė Charlotte ir princas Louise'as, Mia, Lena ir Lucas Tindall, Archie Mountbattenas-Windsoras, Augustas Brooksbankas. Visgi jie greičiausiai bus laikomi per jauni dalyvauti ceremonijoje, kuri bus transliuojama per televiziją.

Tad jei laidotuvėse dalyvaus M.Tindallas, J.Brooksbankas ir E.Mapelli Mozzi, svečių sąraše bus lygiai 29 žmonės. O tai reiškia, kad kažkam bus likusi viena vieta. Ją galėtų užimti patikimas karalienės ir princo Philipo artimas bičiulis, pirmasis jūrų lordas ir Karinio jūrų laivyno štabo viršininkas admirolas Tony Radakinas.

Jei 30 svečių sąrašas bus teisingas, balandžio 17 d. karališkosios šeimos nariai eis už princo Philipo karsto, o karalienė Elizabeth II į koplyčią atvyks atskirai. Po pamaldų kunigaikštis bus palaidotas Šv. Jurgio koplyčios karališkame skliaute.

VIDEO: Tūkstančiai britų susirinko pagerbti princo Philipo atminimo – nepaisė net COVID-19 apribojimų

Visuomenės narių buvo paprašyta nedalyvauti jokiuose laidotuvių renginiuose, laikantis visuomenės sveikatos reikalavimų, o karališkoji šeima paprašė žmonių nepalikti gėlių ir dovanų karališkose rezidencijose.

Dauguma britų monarchų amžinojo poilsio atgulė Vestminsterio abatijoje arba St. George'o koplyčioje, išskyrus karalienę Victorią ir princą Albertą, palaidotus Frogmore soduose esančiame mauzoliejuje. Karalienė Victoria nusprendė būti palaidota šalia savo vyro, mirusio 40 metų anksčiau 1861 m. gruodžio 14 d.

Po pranešimo apie Edinburgo hercogo mirtį iki pusės nuleistos visos šalies vėliavos, žinių reporteriai vilki juodus drabužius, o parlamento nariai ryši juodus raiščius ant rankų.

Per ateinančias kelias dienas, priklausomai nuo savijautos, per televiziją į tautą turėtų kreiptis ir karalienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius