-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos oligarchas – apie sankcijas: nežino, ar galės sau leisti namų tvarkytoją

Kol Ukrainoje skaičiuojamos aukos, atsiranda skaičiuojančių pinigus. Jungtinėje Karalystėje gyvenimą susikūręs, o dabar Vakarų sankcijas patyręs Rusijos oligarchas, vieno didžiausių šalies bankų „Alfabank“ vadovas Piotras Avenas skundžiasi dėl griūvančio prabangaus gyvenimo. Milijardierius pareiškė, kad nežino, ar galės sumokėti mokesčius, rašo „Daily Mail“.
Piotras Avenas
Piotras Avenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje P.Aveno, kaip ir daugelio šalies oligarchų, banko sąskaita ir turtas buvo įšaldyti tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek visoje Europoje.

„Daily Mail“ skelbia, kad P.Avenui liko mažiau nei 20 dienų išvykti iš Jungtinės Karalystės, kurioje jis gyveno ne vienerius metus.

Po Vakarų paskelbtų skaudžių sankcijų 67 metų milijardierius, prabangiai gyvenantis Londono centre esančiame St. James'o rajone, baiminasi, kad jei jis sugrįš į Rusiją, jam niekada nebus leista grįžti į Didžiąją Britaniją.

P.Avenas turi Latvijos ir Rusijos pilietybės, taip pat JAV vizą, tačiau nori likti Jungtinėje Karalystėje, kur yra įsigijęs nekilnojamojo turto. Teigiama, kad jam priklauso didžiulė Inglistono vila Surėjaus grafystėje.

Sankcijų sulaukęs buvęs akademikas ir politikas, kurio turtas vertinamas maždaug 4,5 mlrd. svarų sterlingų, sakė, kad nėra tikras, ar galės apmokėti savo sąskaitas.

„Mūsų verslas visiškai sugriautas. Viskas, ką kūrėme 30 metų, dabar yra sugriauta. Turime kažkaip pradėti naują gyvenimą“, – kalbėjo P.Avenas.

Vida Press nuotr./Piotras Avenas
Vida Press nuotr./Piotras Avenas

P.Avenas pridūrė, kad tiek jis, tiek jo šeima „nesupranta, kaip reikės gyventi savarankiškai“.

„Ar galėsiu turėti namų tvarkytoją arba vairuotoją? Aš pats nevairuoju automobilio... Galbūt vairuos mano podukra. Mes nesuprantame, kaip dabar reikės gyventi“, – širdį liejo jis.

Teigiama, kad vos paskelbus apie Vakarų taikomas sankcijas Rusijos elitui, P.Aveno žmona kelias dienas važinėjo po Londono bankomatus, bandydama išsigryninti pinigus, kol jų, kaip ir kitų verslininkų banko sąskaitos, nebuvo įšaldytos.

Pirmoji apribojimus su Putinu ryšių turinčiam P.Avenui pradėjo taikyti Europos Sąjunga, o kiek vėliau šiuo pavyzdžiu pasekė ir Jungtinė Karalystė. P.Avenas sulaukė pasmerkimo dėl to, kad, būdamas Rusijos banko „Alfa-Bank“ vadovu, yra vienas iš V.Putino bičiulių.

Tiesa, pats oligarchas nori užginčyti jam taikomas Vakarų sankcijas, bet teigė, kad sunkiai sekasi rasti britų advokatą, kuris galėtų jam padėti.

Vida Press nuotr./Piotras Avenas
Vida Press nuotr./Piotras Avenas

Jis taip pat neigė savo ryšius Kremliumi, tačiau pripažino, kad užsiimant verslu Rusijoje reikia palaikyti „tam tikrus ryšius su prezidentu“.

P.Avenas praturtėjo XX a. dešimtajame dešimtmetyje žlugus Sovietų Sąjungai. Kartu su verslo partneriu Michailu Fridmanu jis Rusijoje įkūrė bankininkystės milžinę „Alfa-Bank“. Per dešimtmetį jie taip pat uždirbo didžiulius pinigus iš investicijų į naftą.

Vis dėlto pats P.Avenas sakė, kad labiausiai didžiuojasi ne verslais, o tuo, kad Boriso Jelcino laikais buvo užsienio ekonominių santykių ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius