Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šitaip, anot mokslininkų, atrodo ideali moters figūra: ar sutinkate?

Ar egzistuoja tobulas moters kūnas? Diskusijos dėl to netyla diena iš dienos ir nuomonės kardinaliai išsiskiria, tačiau yra ir moksliškas atsakymas, kurį išaiškino Teksaso universiteto tyrimas.
Kelly Brook
Kelly Brook / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Kelly Brook Grožis

Anot Teksaso universiteto tyrimo, tobulas moters kūnas yra toks: ūgis – 168 cm, krūtinės apimtis – 99 cm, liemens – 63 cm, klubų – 91 cm.

Kitaip tariant, tobula moters figūra yra tokia kaip modelio ir aktorės Kelly Brook – šios 34-erių metų britės figūros matmenys visiškai atitinka tyrimo išvadas.

Kelly Brook neretai lydi epitetai „putli“ ar „pilna“ – būtent taip ją apibūdino priešiškai nusiteikusios modelių agentūros jos karjeros pradžioje.

Tačiau, anot mokslo, natūralūs Kelly Brook kūno linkiai kalbant apie patrauklumą yra tobuli. Kodėl? Moksliškai kalbant, tai reiškia patį svarbiausią dalyką – vaisingumą. Galų gale juk svarbiausia bet kokios rūšies individų paskirtis – daugintis, o tokia figūra duoda žinią, kad moteris ne tik gali išnešioti kūdikį, bet ir jį maitinti.

Vida Press nuotr./Kelly Brook
Vida Press nuotr./Kelly Brook

O vyrus traukia moterys, kurių kūno savybės panašios į Kelly Brook – tai asocijuojasi su jaunyste ir gera sveikata. Studijos įrodo, kad net dviems visiškai skirtingiems vyrams patrauklesnė bus ta pati moteris su jaunatviškesne, sveikesne charakteristika, o ne liekna it smilga moteris.

„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Kelly Brook
„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Kelly Brook

Tad kodėl grožio ir mados industrija taip perša tokių lieknų, neretai net nesveikai atrodančių moterų kultą? Tiesiog todėl, kad ant tokių modelių išryškėja drabužių, kuriais jos vilki, struktūra – svarbiausia juk yra parodyti, koks gražus drabužis, ir jį parduoti. Būtent todėl mados industrijoje tiek mažai moterų, kurios atrodo kaip Kelly Brook.

Tačiau, kaip rodo Teksaso universiteto tyrimas, nors supermodeliai gali priversti aikčioti nuo suknelės grožio, tačiau realiame gyvenime dauguma vyrų vis tiek rinktųsi už šias podiumų deives pilnesnes moteris.

VIDEO: The Perfect Female Body Type Throughout History

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius