-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su garsia kūrėjų internete grupe siejamas lietuvis Durte Dom – skandalo centre: apkaltintas išprievartavimu

Tie, kas domisi internetine kultūra, tikriausiai yra girdėję apie garsiąją „Vlog Squad“ – draugų grupę, kuriai vadovauja Davidas Dobrikas, „YouTube“ platformoje kuriančią turinį. Jai priklauso ir Los Andželo lietuvis Dominykas Zeglaitis, geriau žinomas kaip Durte Dom. Tik pastarojo vardas užsienio spaudoje ir socialiniuose tinkluose jau kurį laiką skamba visai dėl kitų priežasčių. Vaikinas kaltinamas seksualine prievarta.
Dominykas Zeglaitis (Durte Dom), Davidas Dobrikas
Dominykas Zeglaitis (Durte Dom), Davidas Dobrikas / Stop kadras / Youtube.com ir Vida Press nuotr.

Septynių koeldžo studentų būrys ruošėsi susitikti su Davidu Dobriku – vienu garsiausiu kūrėju „YouTube“ platformoje. Hannah apie šią socialinių tinklų žvaigždę nieko nežinojo, bet girdėjo apie jį kalbant draugus, jie žiūrėjo jo vaizdo įrašus.

Tuo metu, 2018 m. lapkritį, Davidas Dobrikas jau buvo bepasiekiantis 10 mln. prenumeratorių skaičių. Jis ir jo draugai garsėjo trumpais, bet linksmais, pusiau surežisuotais vaizdo įrašais. Kaip rašo „Insider“, jų turinys – televizijos realybės šou ir situacijų komedijų mišinys.

2020 m. kovą Davidas Dobrikas „The Wall Street Journal“ jau buvo vadinamas jaunosios kartos Jimmy Fallonu, gyveno 9,5 mln. dolerių vertės viloje, vairavo prabangius automobilius ir bendradarbiavo su garsiausiais prekių ženklais.

„Scanpix“ nuotr./„Youtube“ tinklaraštininkas Davidas Dobrikas ir aktorė Lucy Hale
„Scanpix“ nuotr./„Youtube“ tinklaraštininkas Davidas Dobrikas ir aktorė Lucy Hale

Bet grįžkime prie istorijos esmės. Anksčiau tą dieną keletas studenčių susirašinėjo su vienu iš „Vlog Squad“ narių Dominyku Zeglaičiu, internete žinomu kaip Durte Dom. Jis parašė norintis su jomis susitikti ir užsiminė apie seksą.

Studentės, žiūrėjusios Davido Dobriko vaizdo įrašus, suprato, kad Dominykas Zeglaitis juose vaidina nuo sekso priklausomą personažą. Tačiau kur jis tik vaidino, o kur bendravo iš tikrųjų, merginos nežinojo. Kaip ir iki galo nesuprato, ar tą vakarą susitikusios jos turėjo užsiimti seksu.

Žinutėse Dominyko jos pasiteiravo, ar „seksualūs dalykai nepateks į vlogą“. Į tai tuo metu 23-ejų vaikinas atsakė, kad „gali tekti pasidaryti nuotrauką, kad Dave’as manimi patikėtų“.

Hannah, tuo metu 20-metė privačios laisvųjų menų mokyklos Los Andžele antro kurso studentė, nežinojo, ko tikėtis, bet buvo pasiryžusi su draugėmis leistis į nuotykius. Ji pridūrė nenujautusi, kas nutiks tą vakarą ir kad jis jai sukels tokią traumą.

Su „Insider“ telefonu kalbėti tik su sąlyga, kad bus užtikrintas anonimiškumas jai ir jos draugams (užsienio naujienų portalui tikrieji vardai yra žinomi) Hannah apkaltino Dominyką Zeglaitį seksualine prievarta, tą vakarą verčiant nuo alkoholio apsvaigusią merginą, kuri tuo metu negalėjo priimti blaivaus sprendimo, užsiimti lytiniais santykiais. Ji pridūrė, kad svaigiųjų gėrimų joms parūpino kiti „Vlog Squad“ nariai, nes pačios jos dar buvo per jaunos jiems įsigyti.

Davidas Dobrikas nufilmavo Hannah bute ir kaip ji su Dominyku eina į jo miegamąjį. Tada sumontavo medžiagą, kad atrodytų, jog Durte Dom užsiiminėjo seksu trise ir po kelių dienų įkėlė vaizdo įrašą „YouTube“ platformoje.

Vasarį „Insider“ susisiekus su Dominyku dėl Hannah istorijos, jis teigė nenorintis kalbėti apie „Vlog Squad“, bet su mielu noru papasakosiantis apie „savo pasiekimus“. Dar kartą pabandžius kovą, vaikinas komentuoti atsisakė.

Portalo atstovai taip pat susiekė su Davido Dobriko vadyba bei kiekvienu tame vaizdo įraše su Hannah įamžintu influenceriu.

Tuo tarpu Davido Dorbiko advokatas Bryanas Freedmanas išplatino pranešimą, kuriame teigiama: „Davidas į savo bendruomenę kreipsis asmeniškai. Kas jį pažįsta, žino, kad jis nepritaria bet kokiai netinkamo elgesio formai. Filmavęsi vloge, prieš jį paviešinant, davė sutikimą. Jį atsiėmus įrašai pašalinami. Bet kokie įtikinėjimai neteisėtais veiksmais yra netikslūs ir šmeižikiški.“

Hannah paprašė pašalinti apie traumuojantį įvykį primenantį vaizdo įrašą, Davidas Dobrikas taip ir padarė. Iki tol jis buvo peržiūrėtas net 5 mln. kartų. Ji taip pat sakė apie išprievartavimą policijai nepranešusi.

Internete pasirodžius straipsniams apie smerktinus Dominyko Zeglaičio veiksmus, atsiprašymo vaizdo įrašą paviešino Davidas Dobrikas. Jame jis pabrėžė sutikimo seksui svarbą.

Po kelių dienų jis įkėlė dar vieną vaizdo įrašą:

VIDEO: 03/22/21

Šis skandalas, žinoma, pakenkė ne tik pačiam Dominykui, bet ir Davidui Dorbikui. Kadangi yra siejamas su lietuviu, su Davidu Dorbiku bendradarbiavimo sutartis nutraukė didelės kompanijos, tokios kaip „EA Sports“, „HelloFresh“ ir kitos. Pats kūrėjas pasitraukė iš itin sėkmingos nuotraukų aplikacijos „Dispo“ komandos.

Pasirodo, Hannah – ne vienintelė seksualinę prievartą iš Dominyko Zeglaičio patyrusi mergina. Dar dvi merginos teigė, kad jas pasikvietęs vaikinas su jomis elgėsi nepadoriai.

Viena jų teigė, kad turėjo slėptis vonios kambaryje ir apsimesti, kad vemia, jog netektų užsiimti seksu su „bjauriai besielgusiu“ Durte Dom.

Nemalonią, kaip pati teigė, „prievartautojo energiją“ iš vaikino pajuto ir kita, Dominyko į svečius su drauge pakviesta mergina. Jai atsisakius mylėtis, Dominykas paprašė nupirkti jam „Subway“ sumuštinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius