-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tenisininkės karjerą baigusi S.Williams: „Jei būčiau vyras, sėkmingai ir toliau žaisčiau“

Teniso legenda Serena Williams atsisveikino su ją išgarsinusiu sportu – 40-metė garsenybė nuo šiol planuoja visą savo dėmesį sutelkti į šeimą ir asmeninius projektus. Amerikiečių leidiniui „Vogue“ moteris paatviravo atsivėrė apie sunkumus, su kuriais susidūrė baigdama daugybę metų plėtotą karjerą.
Serena Williams ir Alexis Ohanianas su dukra
Serena Williams ir Alexis Ohanianas su dukra / „Scanpix“ nuotr.

Serena Williams karjerą užbaigė „US Open“ turnyre pralaimėjimu. Tačiau puikų žaidimo lygį Niujorke demonstravusi 40-metė veteranė tenisą paliko aukštai iškelta galva ir su džiaugsmo ašaromis veide.

S.Williams „Vogue“ atvira – rinktis tarp teniso ir šeimos ji niekada nenorėjo: „Nemanau, jog tai sąžininga. Jei būčiau vaikinas, šito nerašyčiau, nes sėkmingai ir toliau žaisčiau bei laimėčiau, kol mano žmona rūpintųsi šeima.“

„Scanpix“ nuotr./Serena Williams ir Alexis Ohanianas su dukra
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams ir Alexis Ohanianas su dukra

„Nesupraskite manęs neteisingai – man patinka būti moterimi. Besilaukdama Olympios mėgavausi kiekviena nėštumo sekunde. Buvau viena iš tų užknisančių moterų, kurios dirbo iki pat nėštumo pabaigos – praktiškai iki tada, kai reikėjo vykti į ligoninę“, – „Vogue“ žurnale atviru laišku dalijosi moteris ir atskleidė, jog tada, kai 2017 metais nugalėjo „Australian Open“ turnyre, ji jau du mėnesius laukėsi.

„Scanpix“ nuotr./Serena Williams
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams

Negalėjo apie pabaigą net kalbėti

S.Williams atviroje išpažintyje užsiminė, kad jai niekada nepatiko žodis „pensija“. Vietoje jo moteris mieliau renkasi žodžius „perėjimas“, „evoliucija“. Visgi, pasak teniso legendos, apsispręsti palikti mylimą sportą jai buvo nepaprastai sunku.

„Nenorėjau niekam prisipažinti, jog man reikia nustoti žaisti tenisą. Nekalbėjau apie tai net su Alexiu, savo vyru. Tai – tikras tabu mūsų šeimoje. Negaliu apie tai kalbėtis ir su tėvais. Jaučiuosi taip, lyg tai būtų netikra, kol to neištari garsiai, – prisipažino sportininkė ir išdavė, jog kaskart bandydama pradėti apie tai kalbėti pajunta gumulą gerklėje ir pravirksta. – Vienintelis žmogus, su kuriuo apie tai išsišnekėjau – mano terapeutas“.

Vida Press nuotr./Alexis Ohanianas ir Serena Williams
Vida Press nuotr./Alexis Ohanianas ir Serena Williams
„Scanpix“ nuotr./Serenos Williams vyras Alexis Ohanianas ir dukra Alexis Olympia
„Scanpix“ nuotr./Serenos Williams vyras Alexis Ohanianas ir dukra Alexis Olympia

Garsi tenisininkė tikino besidžiaugianti už tuos sportininkus, kurie karjerą pabaigė lengva širdimi, tačiau tai – ne jos istorija. Moteris prisipažino dėl šio sprendimo labai kenčianti.

„Šioje temoje nejaučiu jokio džiaugsmo. Žinau, kad tai neįprasta, tačiau man skaudu. Tai – sunkiausia, ką man reikėjo padaryti. Nekenčiu šito jausmo. Nekenčiu šios kryžkelės. Dažnai sau sakau, kad norėčiau, jog man tai būtų lengva, bet taip nėra“.

„Scanpix“ nuotr./Serena Williams
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams

Su žurnalu pasidalijusi atvira išpažintimi moteris prisiminė ir savo pirmuosius žingsnius tenise. Serenos tėvai jai sakė, jog ji pirmą kartą teniso raketę į rankas paėmė trejų, tačiau pasak jos pačios, yra nuotraukų, kuriose ją sesuo Venus stumdo vežimėlyje po teniso kortą. Tuose kadruose jai ne daugiau nei pusantrų metukų.

Šeimos neplanavo

„Po cezario pjūvio dalyvavau turnyre. Žaidžiau maitindama krūtimi. Žaidžiau, nors kentėjau nuo pogimdyvinės depresijos. Turėjau pasiekti pasaulio rekordą, tačiau to nepadariau. Tai, ką pasiekiau – nuostabu. Neįtikėtina. Tačiau ne rekordas. Visgi, jei man šiandien reikia rinktis tarp teniso ir šeimos, aš renkuosi šeimą“, – tvirtai savo pozicijos laikosi šio sporto legenda.

Vida Press nuotr./Serena Williams
Vida Press nuotr./Serena Williams

„Niekada negalvojau, kad turėsiu vaikų, ypač karjeros pradžioje. Galvojau, ar apskritai turėčiau gimdyti vaikus pasauliui, kuriame tiek problemų. Nesijaučiau gerai prie vaikų ar kūdikių, buvau įsitikinusi, kad jei ir turėsiu atžalą, ja visada rūpinsis auklės.

Turiu daugybę padedančių žmonių, nemeluosiu. Tačiau kartu ir esu labai savarankiška motina. Mano vyras pasakytų, kad per daug savarankiška. Per penkerius metus Olympia be manęs 24 valandas praleido tik kartą.

Pasiimdavau ją iš darželio 4-5 kartus per savaitę. Negalėdavau sulaukti, kol pamatysiu jos veiduką atėjus jos pasitikti“, – apie pasikeitusį požiūrį į motinystę pasakojo S.Williams ir atskleidė, kad tenisas, skirtingai nei buvimas mama, visada atrodė kaip tam tikra auka.

Ką teniso legenda veiks baigusi karjerą? Paaiškėjo, jog moteris ketina visiškai atitolti nuo šio sporto ir pasinerti į motinystę bei visiškai kitokį verslą – S.Williams ketina vystyti savo rizikos kapitalo fondą „Serena Ventures“.

„Scanpix“ nuotr./Serena Williams
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius