Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

The Weeknd koncerto belaukiant – TOP 5 geriausi „Super Bowl“ pertraukos pasirodymai

Laikais, kuomet dėl paklausą pranokstančios pasiūlos išsirinkti, ką žiūrėti, gali būti sunku, joks kitas renginys nepritraukia tokio žiūrovų kiekio kaip amerikietiškojo futbolo finalinės sezono varžybos „Super Bowl“. Net jei ir nesate sporto aistruolis, transliaciją įsijungti verta vien dėl per pertraukėles rodomų reklamų, kurių kaina gali siekti net 5,6 mln. dolerių už 30 sekundžių, arba pasirodymo, kurį per ilgąją pertrauką surengti garbė atitenka tik ryškiausioms muzikos žvaigždėms.

Nuo 1960-ųjų, kuomet per pirmųjų tokių varžybų ilgąją pertrauką žiūrovus užimti buvo patikėta Arizonos universiteto orkestrui, atlikusiam kūrinį „The Liberty Bell“, įvyko nemažai pokyčių. Dėl jų šiandieniai šou planuojami tiek pat, kartais net smulkiau nei kokie „Grammy“ ar „Oskarų“ apdovanojimai.

Pernai „Hard Rock“ stadione Majamyje sirgaliai rinkosi žiūrėti varžybų tarp San Fransisko „49ers“ ir Kanzas Sičio „Chiefs“ komandų. Tribūnose buvo galima sutikti ir tokių, kurie bilietus įsigijo vien tam, kad pamatytų, kaip per ilgąją pertrauką siaučia Shakira ir Jennifer Lopez. Būna, kad kelios minutės geros muzikos atmintyje įstringa labiau nei pačios varžybos.

„BBC Music“ kviečia prisiminti penkis geriausius iki šiol vykusius „Super Bowl“ ilgosios pertraukos pasirodymus.

5 vieta – Katy Perry, Lenny Kravitzas ir Missy Elliott (2015 m.)

Didžiulis egzotinis gyvūnas? Yra. „Alisos stebuklų šalyje“ įkvėpta šachmatų lenta? Yra. Šokantys paplūdimio kamuoliai, rykliai ir palmės? Yra, yra ir dar kartą yra. Nepamaišė ir Lenny Kravitzas su savo gitara, odiniais ir džinsiniais drabužiais, išsiskyręs iš tokios sapnus primenančios maišalynės.

Staigus perėjimas nuo šou, primenančio skirtą vaikams, į klubinę aplinką, grojant Missy Elliott „Get Ur Freak On“ – vienas ryškiausių atmosferos pokyčių ilgosios pertraukos pasirodymų istorijoje, rašo BBC.

Įsitikinkite tuo patys:

VIDEO: Katy Perry's FULL Pepsi Super Bowl XLIX Halftime Show! | Feat. Missy Elliott & Lenny Kravitz | NFL

Šis popso, roko ir hiphopo žvaigždes suvienijęs šou tapo daugiausiai žiūrovų sulaukusiu pasirodymu istorijoje. Rašoma, kad vien per ilgąją pertrauką televizorius buvo įsijungę daugiau žmonių nei jų stebėjo pačias varžybas.

4 vieta – Madonna, LMFAO, Nicki Minaj, MIA, Cee Lo Greenas (2012 m.)

Lyg karių apsuptos Kleopatros, Madonnos pasirodymas Indianapolyje priminė, dėl ko ji ne veltui vadinama popmuzikos karaliene.

Tačiau tais metais tai nebuvo tik Madonnos šou. Savo garsiuosius judesius atliko duetas LMFAO, reperė MIA, taip pat tada dar tik kylanti hiphopo žvaigždė Nicki Minaj, soulo atlikėjas Cee Lo Greenas. Ir tikrai, su tokia palyda Madonna tada atrodė kaip tikra muzikos pasaulio ikona.

Išvyskite jų pasirodymą:

VIDEO: Madonna - 2012 Super Bowl Halftime Show

Tiesa, ten kur pasirodo ji, dažniausiai kyla skandalas. Visi pamena, kaip prieš beveik 20 metų MTV vaizdo klipų apdovanojimuose scenoje ji pasibučiavo su Britney Spears ir Christina Aguilera. 2012-aisiais renginyje, prie ekranų pritraukiančiame įvairaus amžiaus žiūrovus, nuo bet kokio provokuojančio elgesio, nenorėdama įžeisti, kaip rašo BBC, sujautrėjusių personų, Madonna susilaikė. Tačiau vietoje jos pseudonimo jau kitą rytą antraštėse buvo minima MIA, trumpo, bet įsimintino pasirodymo pabaigoje pademonstravusi vidurinį pirštą.

VIDEO: Prisiminkite: geriausių „Super Bowl“ pertraukos pasirodymų TOP 5

3 vieta – „Aerosmith“, Britney Spears, „'N Sync“, Nelly ir Mary J Blige (2001 m.)

Dar vienas įvairių muzikos stilių atlikėjus vienoje vietoje suvienijęs pasirodymas, nusipelnęs trečios geriausių „Super Bowl“ pertraukos šou vietos. Pirmos kelios minutės priminė apsėstą magnetofoną, „'N Sync“ ir „Aerosmith“ paeiliui atlikus savo skirtingų žanrų hitus, kuriuos papildė Justino Timberlake'o rankose nušvitę fejerverkai.

Ne ką mažiau įspūdinga buvo ir pasirodymo pabaiga, Dainai „Walk This Way“ atlikti į sceną buvo pakviesti keli papildomi vokalistai – Britney Spears ir Mary J Blige. Čia ir vėl netrūko fejerverkų.

2 vieta – Beyonce ir „Destiny’s Child“ (2013 m.)

Prieš ilgai lauktą Beyonce pasirodymą Naujajame Orleane buvo kalbama, kad prie jos prisijungti turėtų ir sutuoktinis Jay-Z. Vis dėlto tai buvo moterų vakaras – Jay-Z scenoje pakeitė grupės „Destiny’s Child“ narės Kelly Rowland ir Michelle Williams, vėl drauge koncertavusios po ilgos pertraukos.

Išties triumfuojantis sugrįžimas! Ne tik grupės, bet ir pačios Beyonce, per spaudos konferenciją apkaltintos, kad prieš kelias dienas vykusioje Baracko Obamos inauguracijoje ji žiopčiojo pagal fonogramą. Visos abejonės atlikėjos sugebėjimais dainuoti gyvai dingo po energingo šou.

Pamatykite jį:

VIDEO: Beyonce - Super Bowl 2013 Halftime Show HD 1080p

1 vieta – Prince’as (2007 m.)

Iki 2007 m. Prince’o pasirodymo Majamyje dauguma nenutuokė norintys išgirsti atlikėją, dainuojantį pritariant pučiamųjų orkestrui. Virš stadiono kaupėsi audros debesys, tačiau jie nesutrukdė Prince’ui užkariauti jo logotipo formos scenos, o pasirodymą pradėti net ne savo, o legendinės grupės „Queen“ „We Will Rock You“ hitu.

Tie lietaus debesys, rodos, buvo užsakyti, nes vos pradėjus groti „Purple Rain“, dangus prakiuro. Mažai tikėtina, kad šiemet per ilgąją pertrauką The Weeknd į pagalbą ateis pati motina gamta.

Prince'o pasirodymo dalį galite pamatyti čia:

VIDEO: Prince Performs “Purple Rain”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius