Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

To nesuplanuosi: ant karalienės karsto pastebėtas „pakeleivis“ netikėtai tapo žvaigžde

Pirmadienį karalienės Elžbietos II laidotuvėse karališkosios šeimos gerbėjų akį patraukė netikėtas „svečias“. Televizijos kameroms užfiksavus ant karalienės karsto esančiame vainike įsitaisiusį vorą, socialinių tinklų vartotojai netruko jo paversti tikra dienos pažiba.
Voras ant karalienės Elizabeth II karsto
Voras ant karalienės Elžbietos II karsto / Scanpix / Twitter nuotr

96-erių monarchės karstas buvo papuoštas brangenybėmis iš karališkosios šeimos Karūnos brangakmenių kolekcijos – imperijos karūna, skeptru ir rutuliu. Visgi, per televiziją ceremoniją stebinčių žmonių dėmesį patraukė ne blizgančios puošmenos, o karaliaus Karolio III adresuotu atviruku motinai ropojantis voras.

stop kadras/Voras ant karalienės Elizabeth II karsto
stop kadras/Voras ant karalienės Elizabeth II karsto

„Voras nusprendė pasivažinėti karalienės karstu“, – socialiniame tinkle „Twitter“ juokavo viena šeimos gerbėja. „Garbė karalienės vorui“, – nepraleido progos pajuokauti ir kitas.

„Įsivaizduokite: esate voras sode ir užmiegate rožinėje rožėje. Tada pabundate, pasirąžote, ištiesiate savo mažas kojytes ir suprantate, kad esate nuogas Vestminsterio abatijoje ant karalienės karsto prieš viso pasaulio lyderius ir milijardus žmonių“, – rašė trečias.

Dar vienas socialinių tinklų vartotojas prisiminė incidentą, kai vabalas nusileido ant tuometinio JAV viceprezidento Mike‘o Pence‘o galvos debatų metu 2020-aisiais ir parašė: „Voras ant karalienės Elžbietos II karsto dabar yra garsesnis už musę ant Mike‘o Pence‘o galvos.“

O štai kiti internautai šio mažylio pasirodymą ant karsto palaikė geru ženklu – vorai daugybėje kultūrų simbolizuoja moterišką galią, maža to – karalienė Elžbieta II mylėjo gamtą ir gyvūnus. „Galbūt tai tiesiog paskutinė žinutė iš Jos Didenybės“, – svarstė „Twitter“ vartotojai.

Atvirutėje, ant kurios nusileido voriukas, buvo paprasta žinutė nuo karaliaus Karolio III, skirta jo velionei motinai karalienei Elžbietai II. Ant jos buvo parašyta „Mylinčiam ir atsidavusiam atminimui. Karolis R.“ Ant karsto buvusias gėles parinko naujasis Velso princas Williamas.

Primename, kad karalienės Elžbietos II laidotuvių dienos pirmoji dalis vyko Vestminsterio abatijoje. Čia dalyvavo ne tik britų karališkosios šeimos nariai, bet ir įvairių pasaulio šalių lyderiai – iš viso apie du tūkstančius žmonių, tarp kurių ir Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana.

Valandos trukmės ceremonijai vadovavo Vestminsterio dekanas Davidas Hoyle'as, skaitinį iš Šventojo Rašto skaitė Jungtinės Karalystės premjerė Liz Truss, kurią į pareigas Elžbieta II paskyrė likus dviem dienoms iki mirties.

Ceremonija baigėsi dviejų minučių nacionaline tyla ir nacionaliniu himnu.

Vėliau karstas su karalienės palaikais keliavo Londono gatvėmis, pasiekė ir Bakingamo rūmus. Čia, norėdamas atsisveikinti su valdove, prie pastato susirinko rūmų personalas.

Iškilmingoje procesijoje į abatiją ir iš jos, taip pat procesijoje į Vindzoro pilį bei laidotuvėse pilies Šv. Jurgio koplyčioje dalyvavo apie 6 tūkst. kariškių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pasaulis atsisveikina su Elžbieta II: iškilmingos laidotuvės su šeima ir tūkstančiais gedinčiųjų.

Stebėkite 15min laidą:

Keturias dienas prieš tai aplankyti karalienės karstą galėjo ir visuomenė.

70 metų soste buvusi karalienė Elžbieta II mirė rugsėjo 8-ąją Škotijoje, Balmoralo pilyje. Jos mirčiai, taip pat ir laidotuvėms, pasiruošta jau prieš daugybę metų.

Negali teigti, kad žinia apie karalienės mirtį buvo labai netikėta – pastaruoju metu Elžbietą II kankino įvairios sveikatos problemos, ji vis rečiau pasirodydavo viešuose renginiuose, kuriuose monarchę dažnai pavaduodavo sūnus princas Karolis.

O likus kelioms valandoms iki karalienės mirties, Bakingamo rūmai išplatino žinią, kurią daugelis priėmė itin rimtai – skelbta, kad gydytojai išreiškė rimtą susirūpinimą dėl karalienės sveikatos. Netrukus į Balmoralą suskubo Elžbietos II artimieji, deja, su ja atsisveikinti spėjo ne visi – princai Williamas ir Harry atvyko jau po močiutės mirties.

Po monarchės mirties buvo paskelbtas 10 dienų nacionalinis gedulas, o vyriausias Elžbietos II sūnus Velso princas Charlesas iš karto perėmė sostą ir tapo karaliumi Karoliu III – šį vardą pasirinko pats. Jo žmona Kornvalio hercogienė Camilla tapo karaliene konsorte. To norėjo pati Elžbieta II.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius