Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainą palaikanti L.Achedžakova patyrė išpuolį: buvo apipurkšta ašarinėmis dujomis

Nuo pirmųjų Vladimiro Putino invazijos į Ukrainą dienų pastarąją palaikanti Rusijos aktorė Lija Achedžakova išgyveno nemalonų incidentą. Skelbiama, kad jos pasirodymo Maskvoje metu vienas iš žiūrovų papurškė ašarinių dujų.
Lija Achedžakova
Lija Achedžakova / 15min klijuotė

Liudininkai REN TV pranešė, kad vienas vyras iš žiūrovų salės papurškė ašarinių dujų, todėl teatro „Sovremennik“ darbuotojams teko nutraukti spektaklį.

Į įvykio vietą buvo iškviesti pareigūnai. Šiuo metu tiriama, ar nukentėjo salėje tuo metu buvę žiūrovai ir teatro darbuotojai.

Spėliojama, kad toks incidentas galėjo įvykti dėl griežtos proukrainietiškos Lijos Achedžakovos pozicijos. Ji ne kartą pasmerkė Rusijos sukeltą karą ir sakė, kad jam pasibaigus labai norėtų grįžti į Ukrainą, rašo „Unian“.

Lija Achedžakova taip pat yra teigusi, kad Ukraina vis dar laikosi prezidento Volodymyro Zelenskio dėka.

Kiek anksčiau L.Achedžakova viešai išreiškė nuoskaudą, kad dėl V.Putino kaltės dvi kadaise draugiškos tautos susipyko visiems laikams.

15min primena, kad karas Ukrainoje L.Achedžakovą itin sukrėtė – legendinė aktorė gimė Dnipro mieste, dabartinėje Ukrainoje, nors jau daugelį metų gyvena Rusijoje.

V.Putinui pradėjus karą Ukrainoje, socialiniuose tinkluose buvo paskelbta, kad ne kartą Kremliaus pyktį užsitraukusi L.Achedžakova ukrainiečių kariams paaukojo 10 tūkst. JAV dolerių. Vis dėlto kovo 6 dieną „Youtube“ platformoje paviešintame interviu su rusų žurnaliste Katerina Gordejeva aktorė suskubo paneigti šią informaciją.

Stop kadras/Lija Achedžakova
Stop kadras/Lija Achedžakova

Kalbėdama su rusų žurnaliste K.Gordejeva, L.Achedžakova neslėpė – jai plyšta širdis žiūrint į karo Ukrainoje vaizdus. Išgirsti tokius žinomo žmogaus pareiškimus Rusijoje – reta galimybė. Paklausta, ar nesibaimina viešai smerkti Rusijos agresijos, Lija tik patikino – tai daryti privaloma.

„Aš negaliu žiūrėti, kaip jie žudo žmones. Kaip dega Charkivas, koks suniokotas Kyjivas… Žmonės be namų, gatvėse… Man gerklėje stringa gumulas, aš net miegoti negaliu…. Galite nekęsti Ukrainos, bet aš nesuprantu, dėl ko. Niekaip nesuprantu, kur matote tuos neofašistus?“ – retoriškai klausė ji, lyg primindama, kad karas Ukrainoje pradėtas neva siekiant išgelbėti gyventojus nuo neonacių ir fašistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius